GRATTIS!

Grattis Linda, du är vinnaren av Första-Hjälp Kit från Royal Canin.

Om du skickar mig din adress, så kommer vinsten på posten. Min mailadress är: mailto:hundisthlm@hotmail.com">hundisthlm@hotmail.com

Hälsningar
Anneli


Tävlingen avslutad!

Hej!
Snart ska jag dra en vinnare. Det var 6 personer som var med i tävlingen. 2 stycken hade 2 lotter var, de andra 4 hade var sin lott.


Tävlingen snart slut!

Nu är det bara 20 minuter kvar tills tävlingen är avgjord. Kom igen! Är det inga fler som vill vara med och tävla om ett Första Hjälpen Kit?

Nu är det dags för TÄVLING!

Hej!

Här kommer tävlingen som jag skrev om i mitt förra inlägg.

Reglerna är enkla för att få delta.

Skriv i kommentarsfältet att du vill vara med i tävlingen, då har du 1 lott.

Skriv i kommentarsfältet + skriv och berätta om tävlingen på din blogg, då har du 2 lotter.

Enkelt eller hur?

Vad kan ni vinna? Jo, ett Första Hjälpen Kit från Royal Canin.

Sista dagen för att vara med i tävlingen är söndag den 27 januari kl 20.00

Lycka till allihopa! Jag hoppas att ni är många som vill vara med i tävlingen.

Hälsningar
Anneli


TÄVLING på gång!

Hej!
 
Är det inte dags för en liten tävling här på bloggen? Det tycker iallafall jag. Håll utkik de kommande dagarna så får ni se vad ni kan vinna.
 

Föreläsning - Skydda din hund i sommar

Skydda din hund i sommar

Fästingburna sjukdomar och dvärgbandmask blir allt vanligare.  En nyttig föreläsning som hjälper dig att skydda din hund på olika sätt. Föreläsare Camilla Danielsson - Bayer Health Care

Tid: 13 mars kl 10.00 - 21.15, Brygghuset, Stockholm

Pris: 150 kr


Kurs - Köpa Valp

Köpa Valp

En viktig och innehållsrik kurs för alla som går i valpköpartankar.

Målet med denna kurs är att hjälpa dig välja den hund som du kommer att trivas med i längden och som kommer att trivas med dig, din livsstil och livsmiljö. På kursen får du kunskap om olika rasers mentala egenskaper och kynne för att kunna välja vilken typ av hund som passar dig bäst.

Kursen behandlar också valpens utvecklingsfaser, kost och behov av motion. Dessutom hinner vi med en hel del inlärningspsykologi. Hunden ska lära sig att det är roligt att lyda. Då blir hunden ett trevligt sällskap

Start: 15 maj kl 18.30 - 21.00 (4 kurstillfällen)

Pris: 875 kr

Kaffe och te serveras i pausen.

 Lärare: Christl Johansson Christl är Studiefrämjandets hundansvarige samtidigt som hon är lärare i de flesta hundkurser. Med en grundutbildning som djursjukvårdare, en lång erfarenhet av hunduppfödning och som flitig utställare håller hon många poster. Till exempel som SBK-instruktör, Hundtjänstinstruktör och Mentaltestfigurant. Stolt matte till tre mopsar Toddy, Quattro och Sebastian.

 

Välkommen till en god start för en blivande hundägare!


Kurs - i parning & valpning

Kurs i parning & valpning - helgkurs

Att föda upp en valpkull är en fascinerande upplevelse, men även en period som innebär mycket arbete. Det är en ansvarsfylld uppgift som kräver mycket kunskap. Många frågor och funderingar brukar uppstå, till exempel: vad som sker med tiken under löpningen eller när under löpningen det är lämpligast att para tiken?

 Detta är en av 6 delkurser i Stockholms Kennelklubbs uppfödarutbildning. Kurserna håller hög kvalitet och berättigar till diplom efter genomförd kurs. Om du inte är uppfödare men intresserad så är också du välkommen att delta. Man skall vara medlem i Stockholms Kennelklubb. Om du inte är det kan du gå med. Kostar under 400:-/år.

Mål: Vår förhoppning är att de valpar vi föder upp ska få en så god start som möjligt och kunna utvecklas på bästa sätt efter de genetiska förutsättningarna de har. Det är därför viktigt att tiken sköts på rätt sätt såväl före parning, som under dräktighet och digivningen. Våra beslut och vårt handlande kan ha stor betydelse för tiken och valparna.

Kursmaterial: Kursmaterial ingår inte. Om man vill kan man köpa böcker till exempel på Adlibris eller från SKK. Men det är inte nödvändigt. Du får kopierat material under kursen. Valpningsboken används vid delkursen om parning och valpning i uppfödarutbildningen. Boken är skriven för uppfödare, men även andra hundägare kan ha glädje av innehållet. Syftet är att ge en sammanfattning av kunskaper inom parning, valpning och sjukdomar i könsorganen hos både tik och hanhund. Boken ger också en anatomisk översikt, så att man förstår hur en defekt eller sjukdom påverkar hunden. Läsaren får även råd hur de nyfödda valparna tas om hand.

Uppfödarboken används vid alla delkurserna i uppfödarutbildningen.
Förkunskaper: Kursen vänder sig till dig som är eller skall bli hunduppfödare. Kursen är bra för den som är ny men även för dig som vill uppdatera dina kunskaper.

Kurstillfällen: Lördagen 20/4 10.00-16.00 och Söndag 21/4 10.00-16.00

Pris: 875 kr

Bra att veta Fika serveras under kursen.

Läs mer: Mer information finns på Svenska Kennelklubbens hemsida http://www.skk.se/uppfodning/utbildning-for-uppfodare/parning-och-valpning/

Christl Johansson Christl är Studiefrämjandets hundansvarige samtidigt som hon är lärare i de flesta hundkurser. Med en grundutbildning som djursjukvårdare, en lång erfarenhet av hunduppfödning och som flitig utställare håller hon många poster. Till exempel som SBK-instruktör, Hundtjänstinstruktör och Mentaltestfigurant. Stolt matte till tre mopsar Toddy, Quattro och Sebastian


Kurs - Juridik för uppfödning och hundhållning

Juridik för uppfödning och hundhållning
 
En utmärkt kurs att öka kunskapen om de lagar och regler som finns för uppfödare och hundägare.
Målet är fördjupad kunskap om juridik vilket också bör, till exempel förbättra relationerna mellan uppfödare och köpare

Kursmaterial ingår inte. Om man vill kan man köpa böcker till exempel på Adlibris eller från SKK.
Men det är inte nödvändigt. Du får kopierat material under kursen.

Juridikboken används. I boken ges en lättfattlig och överskådlig redogörelse för de lagar som rör hundägandet. Med handfasta och tydliga exempel på olika situationer som kan uppstå lotsas läsaren fram i juridiken. Bokens författare Ulla-Britt Schwang är jurist och har sysslat med hundar i hela sitt liv. Sedan ett antal år tillbaka är hon ledamot av SKKs disciplinnämnd

Uppfödarboken används också vid alla delkurserna i uppfödarutbildningen
Kursen vänder sig till dig som är eller skall bli hunduppfödare. Kursen är bra för den som är ny men även för dig som vill uppdatera dina kunskaper

Fika serveras under kursen.
 
Start: 18 februari 2013 kl 18.30 - 21.00, antal kurstillfällen 4

Mer information finns på Svenska Kennelklubbens hemsida http://www.skk.se/uppfodning/utbildning-for-uppfodare/juridik/

Ledare är Christl Johansson
 
Pris: 875 kr

Kurs - Genetik för uppfödare

Genetik för uppfödare

Detta är en delkurs i Stockholms Kennelklubbs uppfödarutbildning. Kurserna håller hög kvalitet och berättigar till diplom efter genomförd kurs.
Om du inte är uppfödare men intresserad så är också du välkommen att delta. Man skall vara medlem i Stockholms Kennelklubb. Om du inte är det kan du gå med. Kostar under 400:-/år.

Mål Hur nedärvs de genetiskt betingade defekterna som finns inom en ras, hur stort inflytande har miljön på en egenskap, vilka färger kan valparna få i den tilltänkta parningskombinationen? Det är en lång rad av frågeställningar som vi har lättare att förstå om vi har genetiska kunskaper.


Moment och/eller Innehåll Vi har alla som mål att föda upp friska, sunda hundar med god hållbarhet och som dessutom fungerar för det användningsområde de är skapade för. Att minska risken för genetiskt betingade sjukdomar och defekter är givetvis något som vi alla strävar efter och därför är det viktigt att vi har så goda kunskaper som möjligt.


Man kan nog påstå att det inte finns några genvägar i avelsarbetet, att bedriva ett avelsarbete tar tid och vi vet att Rom inte byggdes på en dag. Kanske blir inte första generationen vad vi önskade, det kanske tar ytterligare några generationer tills vi nått vårt mål för vissa egenskaper medan det för andra egenskaper krävs endast en generation för en förändring.


Kursmaterial Avelsboken används. Boken tar bland annat upp ämnen som rasbildning och inavel, ärftliga sjukdomar och avel för bättre hälsa, genetik och långsiktiga mål för hundaveln. Men framför allt förklaras hundens genetiska uppbyggnad och vad som styr de kommande valparnas förutsättningar, blivande färdigheter och egenskaper.
Boken ingår ej i avgiften men om man vill kan man köpa böcker till exempel på Adlibris eller från SKK. Men det är inte nödvändigt. Du får kopierat material under kursen.
Uppfödarboken används också vid alla delkurserna i uppfödarutbildningen.


Förkunskaper Kursen vänder sig till dig som är eller skall bli hunduppfödare. Kursen är bra för den som är ny men även för dig som vill uppdatera dina kunskaper.

Kurstillfällen: Måndag 13/5, 20/5, 27/5, 3/6 & 10/6 kl: 18.30 -21.00

Pris: 875 kr

 Christl Johansson Christl är Studiefrämjandets hundansvarige samtidigt som hon är lärare i de flesta hundkurser. Med en grundutbildning som djursjukvårdare, en lång erfarenhet av hunduppfödning och som flitig utställare håller hon många poster. Till exempel som SBK-instruktör, Hundtjänstinstruktör och Mentaltestfigurant. Stolt matte till tre mopsar Toddy, Quattro och Sebastian.


Kurser genom Studiefrämjandet - Anatomi för uppfödare

Anatomi för uppfödare

Detta är en av 6 delkurser i Stockholms Kennelklubbs uppfödarutbildning. Kurserna håller hög kvalitet och berättigar till diplom efter genomförd kurs.
Om du inte är uppfödare men intresserad så är också du välkommen att delta. Man skall vara medlem i Stockholms Kennelklubb. Om du inte är det kan du gå med. Kostar under 400:-/år.

 Mål Delkursen i anatomi hjälper dig som uppfödare att finna sambandet mellan byggnad, rörelser och funktionalitet. Kurser i anatomi och bedömning har för många hundentusiaster blivit grunden till ett avsevärt fördjupat intresse för sambandet mellan anatomi och rasfunktion hos hundar. Vi hoppas att det även kommer att gälla för er som går denna kurs.

 Kursmaterial

Anatomiboken används vid delkursen om anatomi i uppfödarutbildningen. Avsikten med boken är att öka kunskapen om hundars konstitution så som den utvecklats för varierande ändamål inom olika raser. En breddad och fördjupad kunskap om anatomi och anatomiska begrepp bör kunna förbättra kommunikationen och öka samarbetsmöjligheterna mellan alla som sysslar med hundar.

 I Anatomibokenges en grundläggande och detaljerad genomgång av hundens anatomi. För att tydligt åskådliggöra och exemplifiera är boken rikt illustrerad med fotografier och teckningar. Boken vänder sig till såväl den hundintresserade lekmannen som den professionelle hunduppfödaren och den blivande exteriördomaren.

 Boken ingår ej i avgiften men om man vill kan man köpa böcker till exempel på Adlibris eller från SKK. Men det är inte nödvändigt. Du får kopierat material under kursen.
Uppfödarboken används också vid alla delkurserna i uppfödarutbildningen.

 

Plats: STOKK, Rindögatan 25 i Stockholm

Start: 8 april kl 18.30 - 21.15

Omfattning: 5 ggr

Pris: 875 kr

 

Förkunskaper Kursen vänder sig till dig som är eller skall bli hunduppfödare. Kursen är bra för den som är ny men även för dig som vill uppdatera dina kunskaper.

Lärare: Christl Johansson Christl är Studiefrämjandets hundansvarige samtidigt som hon är lärare i de flesta hundkurser. Med en grundutbildning som djursjukvårdare, en lång erfarenhet av hunduppfödning och som flitig utställare håller hon många poster. Till exempel som SBK-instruktör, Hundtjänstinstruktör och Mentaltestfigurant.

Stolt matte till tre mopsar Toddy, Quattro och Sebastian.


Kurs - Valpkurs en dag 17/3

Valpkurs en dag!  Nyhet!

Valpkurs Träna din valp så att den fungerar väl i sociala sammanhang och passar in i din familjs struktur och livsstil. En trevlig och väluppfostrad hund är också en hund som är glad och mår bra. Ett djur att njuta av i skog och mark men också i storstaden.
Innehåll Det handlar om lydnad, inlärning, ledarskap och stresshantering. Få din valp att vänja sig vid rutiner, mat och att kissa på rätta ställen. och få den att förstå hierarkin och må bra av den lägsta rangordningen i familjen. I teorin tränar vi föraren.
Upplägg En teoretisk kurs där vi går igenom hur du övar din valp på lydnad och inlärning. Kursen läggs upp mycket beroende på hundras, deltagarnas förkunskaper, behov, önskemål och personliga frågor. Kursen blir skräddarsydd för just denna grupps sammansättning och behov. Deltagarna får muntliga uppgifter att öva på med sin hund hemma. Övriga familjemedlemmar är välkomna till en kostnad av en halv kursavgift.
Förkunskaper Kursen kräver inga förkunskaper. Kursen är särskilt lämplig när din valp är i åldern 12 veckor upp till ca 9 månader. Kursledare Dennis Hallberg har 220 poäng i psykologi samt 23 års erfarenhet av att arbeta med hundar och hästar. Dennis har arbetat länge som ridlärare och sysslar även med mental träning och och som idrottscoach.
Kursmaterial Inget skrivet kursmaterial.

Kurslokal: Medborgarskolan, Hagagatan 23

Start: 17 mars kl 10.00 - 16.00 (ett kurstillfälle)

Pris: 995 kr


Kurs - Valpkurs en dag

Valpkurs en dag!  Nyhet!

Valpkurs Träna din valp så att den fungerar väl i sociala sammanhang och passar in i din familjs struktur och livsstil. En trevlig och väluppfostrad hund är också en hund som är glad och mår bra. Ett djur att njuta av i skog och mark men också i storstaden.
Innehåll Det handlar om lydnad, inlärning, ledarskap och stresshantering. Få din valp att vänja sig vid rutiner, mat och att kissa på rätta ställen. och få den att förstå hierarkin och må bra av den lägsta rangordningen i familjen. I teorin tränar vi föraren.
Upplägg En teoretisk kurs där vi går igenom hur du övar din valp på lydnad och inlärning. Kursen läggs upp mycket beroende på hundras, deltagarnas förkunskaper, behov, önskemål och personliga frågor. Kursen blir skräddarsydd för just denna grupps sammansättning och behov. Deltagarna får muntliga uppgifter att öva på med sin hund hemma. Övriga familjemedlemmar är välkomna till en kostnad av en halv kursavgift.
Förkunskaper Kursen kräver inga förkunskaper. Kursen är särskilt lämplig när din valp är i åldern 12 veckor upp till ca 9 månader. Kursledare Dennis Hallberg har 220 poäng i psykologi samt 23 års erfarenhet av att arbeta med hundar och hästar. Dennis har arbetat länge som ridlärare och sysslar även med mental träning och och som idrottscoach.
Kursmaterial Inget skrivet kursmaterial.

Kurslokal: Medborgarskolan, Hagagatan 23

Start: 9 juni kl 10.00 - 16.00 (ett kurstillfälle)

Pris: 995 kr

 


Kurs - Hundutbildning VT13

Hundutbildning VT13

Hundutbildning För dig som älskar hundar och vill arbeta med hund i någon form, jobbar på ett hunddagis, driver eller planerar att starta ett dagis eller ett hundpensionat är det viktigt med en basutbildning. Krav från Jordbruksverket gör att du helt enkelt måste skaffa dig en bred grund att utgå ifrån. Arbetet med hundar blir dessutom så mycket roligare och mer utvecklande med rejäla kunskaper i botten. Medborgarskolans hundutbildning möter de nya kraven och är en mångsidig och stimulerande grundutbildning som innehåller både teori och praktik.
Innehåll Utbildningen innehåller följande delar som täcker in de krav som ställs från Jordbruksverket; •Hundens grundläggande beteendebehov •Raskunskap •Kommunikation •Stress hos hund •Problemhundar och problemhundägare •Föreläsning av veterinär angående smittskydd  •Första hjälpen •Föreläsning om pälsvård •Massage •Djurskyddslagstiftning, regler och lagar för hunddagis •Studiebesök


Upplägg Teoretiska pass utan hund i Medborgarskolans lokaler på Medborgarskolan. Ett praktiskt tillfälle på ett hunddagis med hundar. Det kan förekomma hemuppgifter samt viss redovisning under kursens gång. Dock inget resultatkrav för diplom, enbart närvaro. Efter utbildningens slut erbjuds möjlighet till praktikarbete i Stockholm på ett hunddagis.


Upplägg 9  Kurstillfällen: Start  fre 8/2, lö 9/2, sön 10/2 kl 9.30-16.00 ca, därefter  22-24/2  och 8-10/3. I kursavgiften 15 995 kr ingår besök av veterinär, hundfrisör samt studiebesök, kursmaterial, första hjälpen och den DVD  "Lathunden" som ledarna  tagit fram. Anmälningsavgift 1000: kr, betalas direkt vid anmälan.


Förkunskaper Utbildningen kräver inga förkunskaper. Den är öppen för alla med ett stort hundintresse och utgör en bra bas för vidare utbildning. Under kursen läggs stor vikt vid hundhälsa (inkl sjukdomslära och 1:a hjälpen), massage, stretching, beteende/stress och lagar och regler.


Kursledare Våra lärare, Kerstin Anderberg och Gunilla Ericsson från rådgivningsföretaget "Hundrådet", har en bred och mångårig erfarenhet av att jobba med hundar. De har tillsammans över 25 års erfarenhet där kunskap inom medicin, djurvård/sjukvård, rehabilitering och massage kompletterar varandra. De har producerat DVD "Lathunden - vårdhund". De samarbetar nära med veterinärer, sjukgymnaster och hundpsykologer.


Kursmaterial Kurspärm som fylls med material under kursens gång samt DVD:n  "Lathunden - vårdhunden". Studiebesök på hunddagis.


Utvecklingsmöjligheter Medborgarskolan erbjuder föreläsningar och kurser om hund och häst.
Diplom Efter avslutad kurs, med 80% närvaro i godkända moment, får du ett Diplom

Kurslokal: Medborgarskolan, Hagagatan 23 A

 


Kurs - Hundmassage

Hundmassage

Innehåll Lär dig den grundläggande massagetekniken och de viktigaste muskelgrupperna. Massage ges i förebyggande, behandlande eller avslappnande syfte. Du får en fantastisk kontakt med hunden och den blir mindre stressad och nervös genom regelbunden massage. Teori samt praktiska övningar med din egen hund – en unik kurs för din livskamrat.
Kursen är klockan 11.00-14.00  lördagen den 6/4 samt lördagen den 13/4
Förkunskaper Inga förkunskaper krävs.

Kursledare Sonja Andersson är utbildad hundmassör och instruktör. Sonja var även med i TV-programmet "Huset fullt av hundar" där hon visar nyttan och glädjen med hundmassage. Läs mer om Sonja på hennes hemsida www.hundkonsultsonja.se Ledarna har arbetat hos oss under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial Teori varvas med praktik. Vi går igenom massagens effekter och när man inte bör massera. Vidare går vi igenom olika massagegrepp som vi praktiserar på våra hundar. Stretchövningar ingår. Stress, kostråd och friskvård tas också upp. Varje deltagare får ett kompendium med utförlig beskrivning.

Bra att veta • Tag med ett liggunderlag till hunden. Under massagekursen arbetar vi med stora hundar på golvet och små hundar på bord. • Vattenskål till hunden • Matsäck till dig själv. Vi har fikapaus. Hunden ska inte äta under kursen. • Hunden ska vara ordentligt rastad. Hundens frukost ges senast en timme före kursstart. • Penna och anteckningspapper Löptikar kan ej deltaga! Kursen tar max 8 deltagare. Om du har frågor kan du maila Sonja: e-mail: hundkonsultsonja@live.se Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.

Kurslokal: Medborgarskolan Norrtäljekontoret, Hantverkaregatan 11, Norrtälje

Pris: 1350 kr


Kurs - Att skaffa valp!

Hundkurs - Att skaffa valp!  Varannan vecka

Hundkurs - Att skaffa valp Kursen vänder sig till dig som funderar på att skaffa valp. Under kursen får du lära dig mer om olika rasgrupper för att hitta en ras som passar dig och din familj. Få kunskap om hundens skötsel och utfodring. Få tips om vad du bör tänka på när du väljer uppfödare och försäkring. Samt lära dig mer om hundens beteende, hur du lär hunden att bli rumsren, lämnas ensam, komma när du ropar osv.
Innehåll 1. Beskrivning av rasgrupper. 2. Hundens skötsel, utfodring, försäkringar, djurskyddslagen 3. Hundens beteende med tonvikt på inlärning
Upplägg Under kurstillfällena varvas genomgångar med diskussioner. Kursdeltagarna kommer också att ha tillgång till ett klassrum på webben där det kommer att finnas extra kursmaterial, instuderingsuppgifter, kunskapstester och möjlighet till gruppdiskussioner. Kursen ges varannan vecka med start 12/3, 26/3 och sista tillfället 9/4.
Förkunskaper Kursen kräver inga förkunskaper, perfekt för er som planerar hundinköp till försommaren 2013.
Kursledare Kursledare är Elin Sjödin, utbildad vid SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet), Ultuna.
Kursmaterial Kursmaterial, kompendium, delas ut vid första kurstillfället.

Kurslokal: Medborgarskolan, Hagagatan 23 A

Start: 12 mars kl 18.00 - 19.30

Kurstimmar: 6, tillfällen 3

Pris: 795 kr

 


Föreläsning - Samarbete, vardagslydnad, ledarskap

Hundföreläsning - Samarbete, vardagslydnad,

ledarskap  Nyhet!

Hur får du din hund att vilja samarbeta? En god relation till din hund bygger på förtroende. Hur du med en mjuk filosofi kan få din hund att läsa och lyssna till ditt kroppsspråk. Stärk ditt ledarskap och få även problemnhundar att lystra.
Vardagslydnad för hundar. Vad ska man tänka på i vardagshanteringen för att du och din hund ska må bra tillsammans? En harmonisk tillvaro där hunden ser dig som sin ledare är självklart. Här får du vettiga och handfasta råd och tips om  bl.a.  koppelträning och inkallning vid hundmöten m.m. Med fokus på stress, ledarskap och inlärning.
Innehåll Föreläsning om vardagslydnad för hundar utifrån många års arbete och erfarenhet hos ledaren.
Upplägg Föreläsning med stora möjligheter för egna frågor. Åhörarnas intresse och frågor får stort utrymme.
Förkunskaper Föreläsningen kräver inga förkunskaper men viss erfarenhet av hundar ökar värdet på förståelsen av informationen. Kursledare Dennis Hallberg har 220 poäng i psykologi samt 23 års erfarenhet av att arbeta med hundar och hästar. Dennis har arbetat länge som ridlärare och sysslar även med mental träning och och som idrottscoach. Föreläsare är Dennis Hallberg, med 25 års erfarenhet av hundar och även problemhundar.
Kursmaterial Inget skrivet kursmaterial. Deltagarna är välkomna att ta anteckningar.

Kurslokal: Medborgarskolan, Hagagatan 23

Start: 12 februari kl 19.00 - 21.00

Pris: 335 kr


Föreläsning - Problemhundar

Hundföreläsning - Problemhundar  Nyhet!

Har du problem med din hund? Rymmer din hund, drar i kopplet eller biter folk? Här får du veta varför. Beror det på genetiska betingelser eller inlärningsstörningar. Om orsaker och hur man löser problemen pratar Dennis Hallberg. En god relation till din hund bygger på förtroende. Vi jobbar med belöning, inlärning och klicker i inkallning. Stärk ditt ledarskap och få även problemhundar att lystra.
Innehåll Föreläsning om problem hos hundar  utifrån många års arbete och erfarenhet hos ledaren.
Upplägg Föreläsning med stora möjligheter för egna frågor. Åhörarnas intresse och frågor får stort utrymme.
Förkunskaper Föreläsningen kräver inga förkunskaper men viss erfarenhet av hundar ökar värdet på förståelsen av informationen. Kursledare Dennis Hallberg har 220 poäng i psykologi samt 23 års erfarenhet av att arbeta med hundar och hästar. Dennis har arbetat länge som ridlärare och sysslar även med mental träning och och som idrottscoach. Han har 25 års erfarenhet av hundar och även problemhundar.
Kursmaterial Inget skrivet kursmaterial. Deltagarna är välkomna att ta anteckningar.

Kurslokal: Medborgarskolan, Hagagatan 23

Start: 9 april kl 19.00 - 21.00

Pris: 335 kr


Kurs - Hund-Valp- och unghundskurs 4 - 10 månader

Hund - Valp- och unghundskurs 4-10 månader

Den här kursen hjälper dig och din valp att få kontakt med varandra, baserat på samarbete. Vi går igenom grunderna för inlärning inom vardagslydnad. Kursen hålls delvis utomhus då valparna är med och inomhus för teoridelen då valparna får stanna hemma.
Innehåll Du får information om vad som är viktigt att tänka på under valpens utveckling. Du bestämmer själv vad du och din hund vill få hjälp med och träningen blir därför mycket individanpassad.
Upplägg Start tisdagen den 5/3, kl 17.30-19.00, 5 ggr. Första tillfället blir enbart teori och då kommer du utan din hund. Övriga gånger ses ni utomhus!
Förkunskaper Inga förkunskaper krävs. Hunden måste vara mellan 4-10 månader.
Kursledare Elin Haglund är en erfaren kursledare inom vardagslydnad och hundsporter. Hållit kurser på Roslagens Hundungdom i 7 år, tränat och tävlat hundar själv i 12 år. Tävlar Agility och Freestyle, övar mycket spår och Tävlingslydnad. Har tränat många olika typer av individer och raser, och har bred kunskap om beteenden och inlärning.
Kursmaterial Vi kommer att använda oss av Eva Bodfäldts bok Kontaktkontraktet, kostnad för bok tillkommer med ca 200 kr
Utvecklingsmöjligheter Medborgarskolan har fler hundkurser t.ex. hundmassage, vilstpårskurs och freestyle. Vi erbjuder även längre hundutbildningar i Stockholm, läs mer på vår hemsida,www.medborgarskolan.se/norrtalje
Bra att veta Max 8 valpar i gruppen. Valpen måste vara 16 veckor för att delta i kursen. Kom ihåg att ta med vatten, leksak och godis till din hund!
Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.

Kurslokal: Medborgarskolan Norrtäljekontoret, Hantverkaregatan 11, Norrtälje

Kurstimmar: 10, tillfällen 5

Pris: 1155 kr


Kurs - Freestyle

Hund - Freestyle

Lär hunden dansa! På den här kursen fokuserar vi på grunderna inom hundsporten Freestyle. Vi övar hela tiden på kontakten hunden/föraren – på ett roligt och fartfyllt sätt!
Innehåll Freestyle innebär att man dansar tillsammans med hunden. Vi lär hunden olika trix, som att snurra, gå sick sack mellan förarens ben, hoppa genom förarens armar, vinka etc. som vi sedan sätter ihop till ett program med musik. Du bestämmer själv vad du och din hund vill lära er för trix och träningen blir därför mycket individanpassad.
Upplägg Kursen är 5 ggr och startar 5/3, kl 19.00-20.30. Första tillfället blir enbart teori och då kommer du utan din hund. Övriga gånger ses ni utomhus!
Förkunskaper God vardagslydnad krävs. Hunden måste kunna vara lös bland andra hundar.
Kursledare Elin Haglund är en erfaren kursledare inom vardagslydnad och hundsporter. Hållit kurser på Roslagens Hundungdom i 7 år, tränat och tävlat hundar själv i 12 år. Tävlar Agility och Freestyle, övar mycket spår och Tävlingslydnad. Har tränat många olika typer av individer och raser, och har bred kunskap om beteenden och inlärning.
Ledarna har arbetat hos oss under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.
Bra att veta Max 5 hundar i gruppen. Kom ihåg att ta med vatten, godis och leksak till din hund! Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.

Kurslokal: Medborgarskolan Norrtäljekontoret, Hanverkaregatan 11, Norrtälje

Kurstimmar: 10, tillfällen: 5

Pris: 1155 kr

 


Kurs - Första hjälpen för din hund

Första hjälpen för din hund  Nyhet

När man som minst räknar med det så kan olyckan vara framme. Om första hjälpen för hundar som du har stor användning för oavsett om du jobbar med hundar eller har en familjehund hemma.
Innehåll Du får lära dig hur en blödning stoppas. Om sårskador, HLR, chock, ormbett, om fästingburna sjukdomar, värmeslag, nerkylning, bitskador, förgiftningar, tassbandage och om hundens apotek m.m.
Upplägg I föreläsningsform går kursledarna igenom risker och konsekvenser och hur man tar hand om den drabbade hunden.
Förkunskaper Kursen kräver inga förkunskaper. Den är öppen för alla med ett stort hundintresse och är uppskattad för uppfödare inför valkpträff,  för hunddagis och föreningar m fl.
Kursledare Våra lärare, Kerstin Anderberg och Gunilla Ericsson från rådgivningsföretaget "Hundrådet", har en bred och mångårig erfarenhet av att jobba med hundar. De har tillsammans över 25 års erfarenhet där kunskap inom medicin, djurvård/sjukvård, rehabilitering och massage kompletterar varandra.
Kursmaterial Deltagarnas egna anteckningar.

Kurslokal: Medborgarskolan, Hagagatan 23 A

Start: 16 maj kl 18.00 - 21.00 (ett kurstillfälle)

Pris: 545 kr


Kurs - Hundmat - att välja rätt

Hej,
 
Nu börjar kurskatalogerna ramla in i brevlådan. Här kommer några kurser från Medborgarskolan.
 

Hundmat - välj rätt!  Nyhet

Vilken mat ska jag välja till min hund? Här får du lära dig om näringslära och hur du beräknar vad din hund behöver för att må bra, orka leka och motionera eller utföra olika aktiviteter. Du får verktyg att lära dig hitta rätt i djungeln av mat och foderutbud.
Innehåll Vi går igenom hundens näringsbehov och du får lära dig beräkna fodrets energiinnehåll och hur mycket enegri din hund behöver vid olika aktiviteter.
Upplägg I föreläsningsform går kursledarna igenom hur du kan lära dig vad din hund behöver och du kommer lättare kunna välja rätt mat.
Förkunskaper Kursen kräver inga förkunskaper. Den är öppen för alla med ett stort hundintresse.
Kursledare Våra lärare, Kerstin Anderberg och Gunilla Ericsson från rådgivningsföretaget "Hundrådet", har en bred och mångårig erfarenhet av att jobba med hundar. De har tillsammans över 25 års erfarenhet där kunskap inom medicin, djurvård/sjukvård, rehabilitering och massage kompletterar varandra.
Kursmaterial Deltagarna  egna anteckningar.

Kurslokal: Medborgarskolan, Hagagatan 23 A

Start: 18 april kl 09.30 - 16.00, 5 kurstimmar (1 kurstillfälle)

Pris: 545 kr

 


Virka ett litet hundtäcke

I senaste numret av tidningen Härliga Hund finns det ett virkmönster på ett hundtäcke. Ser ganska sött och enkelt ut.

Design o beskrivning är gjort av Sandra Åhlberg Pysselkiisen, Svarta Fåret AB


Härliga Hund nr 1 2013

God fortsättning på det nya året!

Tidningen Härliga Hund har kommit med ett nytt nummer. Med massor av intressant läsning.

Bl.a. om
Årets hundvän
Hundens hälsa - När magen vrids är läget akut
Månadens ras - Isländsk fårhundRSS 2.0