Härliga Hund nr 6

Så här ser det nya numret av Härliga Hund ut. Den finns i butiken om några dagar.


Den tar bl.a. upp

- Se upp för livsfarliga bakterier
- Önskehunden: American staffordshire terrier
- Vovvar i världen: Hundälskarnas kamp mot rabies på Bali

Föreläsning på Hundudden

Tänkte tipsa om en föreläsning nu på torsdag den 26 maj kl 18.30 på Hunduddens träningscenter som ligger ute vid Kaknästornet.

"Åsa Klint, lärare inom Svenska Brukshundklubben, föreläser för alla intresserade. Självklart handlar det om hundar, eller snarare samspelet mellan hund och människa. Föreläsningen tar bland annat upp att hundar gör fantastiska resultat inom demensvården, där patienterna återfått förmågor tack vare träning med de fyrfota vännerna".

texten hämtad från lokaltidningen Östermalmsnytt

Läs mer om föreläsningen och om andra aktiviteter på Hunduddens träningscenter


Öppet Hus på Hundstallet

Ja, som jag nämnde i ett tidigare inlägg så var det Öppet Hus på Hundstallet vid Åkeshov idag. Det var många besökare som vanligt.Hade man hund med sig och ville gå in och kolla på Hundstallet, så fanns det hundvakter utanför som passade hunden medans man tog en titt.


Vi var där en stund sedan tog vi en promenad genom Judarnskogen.


Hundstallet i Stockholm

Nu på lördag den 21 maj mellan kl 11.00 - 14.00 är det ÖPPET HUS på Hundstallet i Åkeshov.

Läs mer på deras hemsida

Enklaste sättet att ta sig dit är med tunnelbanans gröna linje som går mot Hässelby Strand.

Är det några som ska dit?


Cesar Millan live

Ja, som jag berättade igår så var jag på Hovet för att se och lyssna till Cesar Millan "Mannen som talar med hundar".

Som ni kan se av den här bilden så var det i det närmaste fullsatt, alltså nästan 7000 personer.Jag hade så gärna velat ta några bilder ifrån showen, men det stod en person precis nedanför vår läktare och kolla på publiken hela tiden för att se så att ingen tog några fotografier (det var förbjudet). Och så fort han såg någon, så var han framme och sa till. Här är en bild ifrån scenen innan Cesar kom.Jag köpte ett program där man kunde läsa lite om Cesar själv och även vad han tänkte berätta om. Man kunde även göra egna anteckningar i programmet.Här är en bild ur programmet och precis så här såg han ut igår.Om man har läst hans böcker och sett hans program på TV så var det mycket man kände igen. Han varvade showen med att visa små filmsnuttar ur hans TV-serier, han berättade hur hans intresse för djur och då speciellt hundar började när han var liten och bodde med sin familj i Mexico. Cesar Millan hade sin yngsta son Calvin med sig,  som fick hjälpa till lite under kvällen.

Några hundägare som hade problem med sina hundar, t.ex. hundar som drar i kopplet, fick komma upp på scenen där han visade hur man kunde lösa dessa problem. Vi fick även träffa en ledarhund och en kvinna som visade ett kort  freestyleprogram. Hon berättade lite om hur hon hade börjat just med freestyle och berättade/visade hur man kan lära en hund t.ex. att krypa.

Jag tycker kvällen var toppen. Vi skrattade mycket, Cesar har väldigt humor. Men det fanns en hel del viktig information som han förmedlade. Promenader var ett exempel.

Både under pausen och efter att showen var slut så hörade jag bara positiva kommentarer från människor runt omkring mig.

Var någon utav er där? I så fall vad tyckte ni?

Cesar Millan på Hovet

Ja, ikväll kommer Cesar Millan "Mannen som talar med hundar" till Stockholm och Hovet. Jag ska gå dit. Blir intressant att se och höra honom live.


Jag berättar vad jag tyckte om det hela i morgon.

Vi är med i bilagan till Hundsport

Hej allihopa!

Några av er har redan sett att jag och bloggen är med i bilagan till tidningen Hundsport Stockholms Hundar.Jag blev både förvånad och naturligtvis väldigt glad när jag blev tillfrågad om jag ville vara med i tidningen Stockholms Hundar. Trodde faktiskt inte att min "lilla blogg" hade blivit så uppmärksammad att den skulle få vara med i den här tidningen. Väldigt roligt!

Nu ska jag verkligen försöka leta upp ännu fler ställen där vi kan ta med oss våra fyrfota vänner. Jag har fått frågan om jag vill skriva om några fler ställen i de två nästkommande numren. Och det är klart att jag vill, så nu måste jag bege mig ut och kolla in några trevliga kaféer.

Har ni några tips får ni gärna höra av er.

Tack alla ni som läser och följer den här bloggen. Jag hoppas att ni ska fortsätta, för det sporrar mig att försöka göra den så intressant som möjligt.

Kramar
Anneli

Forts. Kungsholmen - Hundkafé Annas Fauna

I slutet utav förra året var jag och besökte Annas Fauna på Scheelegatan 10. Då var kafédelen inte iordningställd, så därför bestämde jag mig för att ta en tur dit idag för att se hur det ser ut.

Jag hade Zäta med mig. Som ni ser på bilderna var vi de enda kafébesökarna.

Kafédelen är inte stor, ungefär 10 sittplatser.

Det som jag tyckte var lite synd var att det inte fanns något kaffe eller te färdigt utan jag fick säga till personalen.
Jag hoppas att de får lite fler besökare, för det är ett trevligt koncept att både kunna handla i butiken och sedan ta en fika.


SÅLD!Biljett till Cesar Millan den 12 maj

Hejsan!

Nästa torsdag den 12 maj kommer Cesar Millan "Mannen som talar med hundar" till Stockholm och Hovet. Jag skulle gå med en kompis, men nu har hon fått förhinder.

Finns det någon som skulle vilja överta hennes biljett och hänga med?Hör av dig om du är intresserad!

Föreläsning: Lär dig förstå hundens språk

Hej!

Tänkte tipsa om en föreläsning den 14 maj

JONAS ANDERSSON från Fria Hundar föreläser om hundens språk och signaler och om hur vi kan samspela bättre med våra hundar.

Dag: lördag den 14 maj

Plats: Dogplanet, Valhallavägen 192

Pris: 600 kr (ej medlem 800 kr)

Inkl. enklare lunch och fika

Läs mer här på Blå Stjärnans hemsida

RSS 2.0