Träff på kaféet

I regn och rusk tog Yoda och jag en tur till Himmelska hundar idag för att träffa lite andra hundar än bara familjens alla vavvor. Yoda behöver ju träffa lite andra raser så han lär sig att andra hundar är inte farliga. Och den här gången gick det riktigt bra. Yoda skällde nästa inte alls, utan visade mer en nyfikenhet inför de andra hundarna. Här kommer några bilder.


Ny leksak

På förmiddagen tog jag och min dotter en tur ut till IKEA för att handla lite saker. Då hittade vi "Bästis" lektunnel. Gissa om hundarna tyckte den var rolig. Yoda och Romeo sprang in i tunneln direkt, medans Summer var lite mer försiktig. Till slut vågade hon gå in i halva tunneln för att sedan backa ut igen. Priset för tunneln var 59 kr.


Far och son på höstpromenad

Vilket väder det har varit idag, bara regn och rusk. Men vi måste ju gå ut ändå och för Yoda och Romeo spelar det ingen roll vad det är för väder. Det är alltid lika roligt. Undrar om det är ett släktdrag? Romeo och Yoda är väldigt lika på många sätt.


Romeo vilar lite

Hundarna brukar få komma upp och sova hos mig en stund på efternatten. När de sedan vaknar, så är det alltid Yoda som hoppar ner först. Sedan brukar Summer och Romeo småbusa lite innan de vill komma ned på golvet. Idag blev det lite för mycket bus, så helt plötsligt knuffade Summer till Romeo och han ramlade ned på golvet. Oj, vad rädd jag blev först, men Romeo kom snabbt fram igen efter att ha suttit en stund under sängen. Summer nosade lite på honom för att kolla att allt var OK och sedan gick hon iväg. Romeo blev nog lite chockad, så han gick och lade sig en stund.


En grön

Söt liten tröja.


Träff med Maggie

Tidigt i morse trodde vi inte att det skulle bli någon promenad till Ekoparken och Caféet Skafferiet, men som tur var så slog vädret om och det blev ännu en härlig höstdag. Vi träffade Maggie och hennes matte vid Tekniska och därifrån gick vi den långa vägen genom Lill-Jansskogen bort till Stora Skuggan. Hundarna hade jättekul, där de sprang och busade med varandra. Så när vi kom fram till caféet, så blev det lite vila och godis för både mattar och vovvar.


Hera på höstpromenad

Idag fick Hera hänga med på en promenad alldeles själv. I vanliga fall brukar ju Zäta följa med. Men jag tyckte att Hera skulle få vara bara själv på denna tur ut i det fina höstvädret.

Kunde inte låta bli när jag såg det här hålet i trädet. Hera tyckte inte det var lika kul. "Snälla" sätt ned mig på marken igen!Sen när vi kom hem la hon sig för att vila bredvid Yoda.


Östermalm: Waldemarsudde

Ute på Djurgården ligger en jättefin rastgård. Man kan ta buss 47 från Centralen som går ända ut till just Waldemarsudde. Den här rastgården är jättestor, där hundarna verkligen kan springa omkring och leka och busa. Här kommer några bilder.


City/Östermalm: Hit får vi följa med...

Det är inte så många varuhus och gallerior här i Stockholm där hunden får komma följa med in. Men jag har hittat några och här kommer de. Först ut är NK på Hamngatan. Ja, där kan man ta med sig hunden nästan var som helst. Och det finns ett flertal caféer där man kan sitta och vila sig innan man drar vidare.

Sedan har vi Åhléns vid Östermalmstorg.

Sturegallerian vid Stureplan är ett annat ställe.

Gallerian på Hamngatan är också ett ställe där hunden är välkommen.


Snurra, rulla, leka .....

Visst kan man använda toarullar, gamla strumpor osv. när man vill hitta på lekar åt sin hund. De bryr sig ju inte, bara det är roligt. Men ibland kanske man vill använda andra saker som t.ex. en Dog Spinny. De här tre älskar mina hundar jättemycket. Det kan ta en bra stund, när de bara nosar och går runt leksaken. Men till slut brukar de komma på hur de ska göra.

Dog Spinny och Dog Brick är ganska dyra, men då kan man alltid köpa t.ex. den här lilla bollen. Man stoppar i lite småbitar av godis, sätter på korken och sedan är det bara för hunden att klura ut hur den ska göra för att få ut godsakerna. Ibland tar det lite tid för hunden att fatta hur den funkar och i andra fall fattar de direkt. Bollen är nog min Summers favoritleksak. Jag behöver bara säga "rullis" så kommer hon störtande.

Östermalm: Café Foam

Det finns inte så många fikaställen i Stockholm där man får ta med sig hunden, men på Karlavägen 75 på Östermalm ligger Café Foam och där är man välkommen. Precis som på Café Puck  på Södermalm, är Foam uppdelat i två delar så att gäster med hundar har sina platser osv. Närmaste tunnelbanestation är Karlaplan (röda linjen mot Ropsten)
 

Härliga Djurgården

Idag har vädret varit helt underbart och då måste man ju bara ta en långpromenad med sina hundar. Jag tror att vi var ute i 3 - 4 timmar. Först gick vi genom Lill-Jansskogen, förbi Ugglevikskällan och så ut på en äng. Hundarna tyckte det var toppen att få springa lösa och busa med varandra.Till slut hamna vid Stora Skuggan och Ekoparken. Där caféet Skafferiet ligger. Vi stannade till för att jag skulle få lite kaffe och paj. På verandan träffade vi Venus och Mynta tillsammans med sin matte och husse. Då vart det lite mera bus, speciellt med Mynta."Syrrorna" på höstpromenad

Hera och Zäta tog en promenad i det härliga solskenet idag.

Åh! det luktar så gott här.


Kom Zäta!

Ja, vad är det?

Va? Undrar vad det är som pågår därborta?


Vad ska vi göra när det regnar?

Ja, man kan ju alltid börja med dragkamp.
Zäta till vänster och Romeo till höger. Hera föredrar att sova.

Men leta godis, då vill alla vara med. Hera är först.

Sedan var det dags för Romeo.
Han hade lite svårt att förstå hur man skulle göra.

Zätas tur. Hela nosen fick plats i hålet,
men hon fick inte upp så många godbitar.

Nu kom Yoda.

Summer är bäst på detta, så hon fick en svårare variant.

Ett nytt halsband

Ja, ett nytt halsband från märket Cane Minore blev det idag till Romeo. Han "fyller" 10 månader. Och då måste han ju få något snyggt. Bilderna kanske inte blev sådär  väldigt tydliga, men lite kanske man ser iallafall.

Östermalm: Brasserie Elverket

På Linnégatan 69 på Östermalm ligger Elverket. Här kan man titta på olika teaterföreställningar, men också äta en bit mat i Brasserie Elverket eller kanske sitta en stund i baren. Naturligtvis får man inte ta med sig hunden in i restaurangen eller i teaterdelen, men man får faktiskt ta med hunden om man vill sitta i baren. Elverket är ett jättetrevligt ställe. Så gå gärna dit och kolla.

Lill-Jansskogen

På Norra Djurgården hittar du ett härligt friluftsområde som heter Lill-Jansskogen. Här finns det ängar och djupa skogar. Underbart ställe att ta med sig hunden till. Om du gillar att jogga passar detta ställe väldigt bra också. Här ser du Zäta och Romeo på en skogstur.


Östermalm: Grand Hotel

Ja, man får faktiskt ta med sig hunden in på Grand Hotel ifall man skulle känna för att äta en bit mat. Man får då sitta vid ett bord ute i foajén.

Djurgården: Ulla Winbladh

Ute på Djurgården ligger restaurang Ulla Winbladh. Här finns det möjlighet att få ta med sig hunden och då får man sitta i bardelen. Men då det bara finns ett bord och det är väldigt populärt så vill de att man ringer och bokar innan man kommer dit. 08-534 89 700. Det finns även en fin uteservering under sommaren och där får man ha med sig hunden utan att säga till i förväg.


Östermalm: Tures Bar

I Sturegallerian mot Grev Turegatan i Stockholm ligger Tures Bar. Här har du möjlighet att ta med dig hunden både till uteserveringen och till bordsserveringen inomhus. Personalen brukar rekommendera att gäster med hundar sitter utmed kanten. Så här finns det ännu ett ställe där våra hundar är välkomna.

RSS 2.0