Lotteri hos Stickat & Unikt

Hos Monica pågår just nu ett lotteri om en varm och mysig tröja till din chihuahua. Dragning i lotteriet blir den 1 november. Så ni har tid på er att vara med. Här kommer länken till lotteriet.

http://gingerbeerblog.blogspot.com/2009/09/lotteri-om-en-stickad-chihuahuatroja.html

Häng med ni också!


Tips: dålig mage

Hittade det här tipset i senaste numret av Härliga Hund. Tidningen har i sin tur hämtat informationen från Agria.

"Huskur vid lindrig diarré"

" I enklare fall är det främts vila som mag- och tarmkanalen behöver. Vänta 24 timmar med att urfodra hunden och ge endast vätska. Fri tillgång till vatten för att kompensera vätskeförlusten är dock viktigt. Bra vätska att ge hunden får du genom att blanda

1 msk honung och 1 tsk salt med 1 liter vatten. Ge hunden 1 dl av vätskan per kilo kroppsvikt och dygn. Ett alternativ är att blanda 1-2 msk druvsocker, 1 tsk salt och en halv tesked bakpulver med 1 liter vatten.

När diarrén har gått över kan du forsätta att ge hunden lättsmält mat under en vecka, exempelvis kokt fisk och kokt ris, i små portioner flera gånger om dagen. Sedan kan du försiktigt gå tillbaka till ordinarie kost."

Dog Sick in Bed clipartDog Sick in Bed clipart

 Kokt kyckling är också snällt mot magen som variation till den kokta fisken.


Cesar Millans tidning

Nu har jag beställt en prenumeration på tidningen. Tog 6 nr för ca 250 kr. Det kommer att ta ca 6 - 8 veckor innan det första numret kommer. Det var ganska lång leveranstid tycker jag. Men det ska bli intressant att se vad den innehåller, när den väl kommer. Har försökt att lägga in en bild på tidningen ett antal gånger, men tyvärr så försvinner den efter ett tag. Vill ni se hur den ser ut får ni gå in på Cesar Millans hemsida.

Nacka:Hunddagis/café

Fick tips om ett hundcafé ute i Nacka av Hundvänliga caféer i Sverige. Så idag bestämde jag mig för att åka dit och ta en titt. Från Slussen tar man buss 471 som går mot Västra Orminge och kliver av vid hållplatsen Skuru skola. Sedan följer man bara vägen rakt fram till Ugglevägen, tar till höger och sedan är man framme vid Ekens
Hundcenter.

Här finns det både hunddagis, butik, pensionat, café osv. Här kommer några bilder inifrån dagiset.Yoda som fick följa med kollar in de olika hundboxarna.

Yoda har sin fina Cane Minore-väst på sig.

På Ekens Hundcenters hemsida står det att de har hund-café på lördagar och söndagar mellan kl 11 - 15. Tyvärr så var caféet inte öppet idag, men vi fick en kopp kaffe iallafall och kunde prata lite med en ur personalen. Angelica berättade om alla hundarna, hur bra både stora och små hundar kan samsas i samma box. Som jag nämnde så har de även ett pensionat, där man kan lämna in sin hund för några dagar eller en vecka om man ska åka på affärsresa eller semester och inte kan ta med sig hunden. Hunden får då följa med någon i personalen hem, så hunden är inte kvar på dagiset. Här har vi Smilla som just nu är en av hundarna på pensionatet.

Jag kommer gärna hit igen, men då hoppas jag att caféet är öppet. För när man går in på deras hemsida, så ser caféet så trevligt ut.

Hundklädesmärket Cane Minore finns här.....Ja, som jag har nämnt tidigare så finns Cane Minore nu hos Small to Big.


I slutet av nästa vecka eller början av veckan därpå kommer det en ny kollektion. Den är jättetuff. Så håll utkik!

Ny hundtidning i november

Härliga Hund brukar komma ut med några specialnummer under året. Så nu i november kommer den här tidningen ut. Min Önskehund

Det går att beställa tidningen i förväg antingen genom att fylla i kupongen som finns i Härliga Hund nr 10, eller så kan man
ringa på tel: 08-588 365 83
Faxa: 040-601 63 57 eller
E-post: pren@Irfmedia.Irf.se
Ange bara kampanjkod: Mediahyllan
Priset är 69 kr

Härliga Hund nr 10

Nu har tidningen Härliga Hund kommit ut med ett nytt nummer igen. Som ni ser är den full av rolig och intressant läsning. Månadens rasspecial handlar om Schipperke.

Det finns en artikel om hur man kan bli en hundbloggare, t.ex. om chihuahuan Leif 
32 tips om hundjobb. En artikel om hur allt fler hundar överges varje år runt om i Sverige + en massa annat.

Priset för tidningen är 49 kr.

Nästa nummer utkommer den 27 oktober


Så här ser tidningen ut!

Så här ser Cesar Millans tidning ut som jag skrev om igår.


Cesar Millan - ny tidning

Cesar Millan har kommit ut med en egen tidning i USA. Den går att prenumerera på och då kostar 6 nr 32 dollar (cirka 250 kr) och 12 nummer 59,99 dollar (cirka 470 kr).

Är det någon som har läst den? Jag tänkte börja prenumerera på tidningen och så fort jag har fått den så kommer jag naturligtvis att informera er om vad den innehåller och vad jag tycker om den. Har försökt att lägga in en bild på tidningen ett antal gånger, men tyvärr så försvinner den efter ett tag. Vill ni se hur den ser ut får ni gå in på Cesar Millans hemsida.
Hundens Dag i Kungsträdgården

Idag var det alltså Hundens Dag i Kungsträdgården. Detta evenemang arrangerades av Stockholms Kennelklubb.

Lite freestyle från Stora Scenen. Jätteduktiga!


Man kunde gå på tipspromenad och Mios matte hade alla 12 rätt och vann ett litet pris.

Vi träffade massor med hundar av alla möjliga raser. Här kommer några bilder. T.ex. världens mysigaste Azi

Eller söta Pepsi

Och några till

Jag hade Yoda med mig, men stackarn, han vart så nervös och orolig, så vi kunde inte stanna så länge. Jättesynd, men man vill ju inte att ens hund ska må dåligt, eller hur.

AVSLUTAD! TÄVLINGSDAX!!!

Hej allihopa!

Nu är det äntligen dags för Hund i Sthlm:s andra tävling. Den här gången kommer två vinnare att dras. Jag har ännu inte riktigt bestämt vad vinsterna kommer att innehålla, men att de är hundrelaterade, det kan jag lova. Det kommer att bli en s.k. goodiebag.

Vill ni vara med? I så fall gör ni så här:

1. Skriv en kommentar i detta inlägg
2. Länka i din blogg (om du har någon) om denna tävling. Har du ingen blogg, är du lika välkommen ändå att delta.
3. Skriv vilken hundras du har. Har du ingen egen hund, kanske du känner någon som skulle vilja ha en goodiebag.

Tävlingen avslutas söndagen den 11 oktober.

LYCKA TILL!!!

 


Tävling på gång!!!

Ja, snart är det dags igen för en tävling här på bloggen. Så håll ögonen öppna, för antingen imorgon eller på fredag kommer jag att berätta mer om hur det hela kommer att gå till.

Det kommer att vara hundrelaterat förstås, men jag kan avslöja så pass mycket att jag kommer att dra två vinnare denna gång.

Vi hörs!

Stockholms Hunddag

Ja, jag vet att det är fler som har tipsat om detta evenemang, bl.a. på Gizmo & Leeloos och Azis bloggar. Men det kanske finns några som ännu inte vet om att det är Hundens Dag nu på söndag den 20 september i Kungsträdgården mellan kl 11 - 16. Du hittar hela programmet om du klickar på länken här ovanför. Jag har varit på Hundens Dag förr om åren och det har varit jättekul. Några utav söndagens programpunkter är:

- Tipspromenad med fina priser
- Veterinärrådgivning
- Besök HOT DOG BAR
- Känn din hund

Vi kanske ses där? Jag tror att jag kommer att ta Yoda med mig.
Cane Minore hos Small to BigNu finns hundklädesmärket Cane Minore på hundcaféet och butiken Small to Big. Så om ni har vägarna förbi, så kolla in de jättefina tröjorna. Bl.a. kan ni se den här tröjan.

Tips på hundbad

Nu är det väl lite sent på året kanske för att tipsa om badplatser där man kan ta med sig hunden, men jag hittade en webbsida där de bl.a. just tar upp hundbad, så här kommer de platser i Storstockholms-området där hundar är välkomna. Listan tar även upp hundbad i resten av Sverige. Texterna under varje badplats har jag kopierat från webbsidan.

Knivsta-Morga
Liger utmed gamla Stockholmsvägen

Stockholm-Järfälla
Vid översjön i Järfälla finns ett hästbad som anväds av hundägare. Vill man bada med hunden så går det bra lite längre bort. Hästbadet ligger efter alla de röda stugorna och det står en skylt vid stranden där det står hästbad. I närheten den platsen finns en grönyta med grillplats och bord.

Stockholm-Lida friluftsgård
Fem kilometer från Tullinge station. Hundbadet ligger nåt hundratal meter efter den officiella badplatsen i sjön Getaren. Man hittar dit genom att gå från parkeringen, över gräsmattan nedanför restaurangen och bort till det som på vintern är en skidbacke. I botten på den är det fritt fram. I skogarna runt omkring finns det dessutom massor av bra promenadvägar.

Södertälje-Brandalasund
Man går in i en kohage och i anknytning till den finns en härlig sandstrand. Mycket barnfamiljer. Där kan man även Campa.

Har ni flera tips om hundbad i Stockholmstrakten, så skriv gärna om de i kommentarfältet.

Råd inför valpens hemkomst

Hittade de här 5 råden i en hundtidning, tyvärr kommer jag inte ihåg från vilken.

1. Skapa trygghet
Lämna en filt hos uppfödaren som sedan får följa med valpen till nya hemmet. (Hos de flesta uppfödare, brukar valpen få med en liten "snuttefilt" som har funnits med från valplådan). Men om man inte får med något, så är det här en bra idé.

2. Förbered hemma
Ta bort allt som valpen inte får bita i, t.ex. mattor, skor, kolla sladdar

3. Valpsanera
Plocka bort allt som kan vara farligt att äta på.

4. Bädda fint
Gör iordning den plats, bädd, säng, korg osv. stället där den ska få vara ifred och sova. Bestäm matplats och köp skålar för vatten och mat. Helst inte i plast.

5. Rätt koppel
Handla ett bra och fint halsband och koppel.

Sedan tycker jag att det är bra om man även har inhandlat kam, borste, klotång, bajspåsar, tuggpinnar, några leksaker innan valpen kommer hem.Doggy walker

Hittade en liten notis i en utav Härliga Hunds tidningar som handlade om internetsidor där man kan hitta hundrastare.

Rastahunden
Dogwalking
Hemfrid
Blocket

GrannarÄr det någon här som har provat någon gång?

Fler förslag på ställen där man kan hitta hundrastare?

Användbara hemsidor

Har hittat några bra hemsidor där man bl.a. kan efterlysa om hunden springer bort.

Efterlysa
Bortsprungen
Bortalistan
Hundfrämjandet
Hundstallet

Puppy party

På hundcentret Dogplanet har de en hel del kurser och en utav de kallas för Puppy Party. Såg en artikel om denna kurs i tidningen Expressens söndagsbilaga för någon vecka sedan. Är det någon utav er som har varit på en sådan kurs? Skulle vara intressant att höra hur ni tyckte att det var i så fall.

Puppy Party är en kurs för nyblivna valpägare. Puppy party håller på i ca två timmar där man får många bra tips, kan diskutera med varandra och kursledaren, valparna får leka lite osv.

Cesar Millan del 4

Här kommer innehållet i den senaste DVDfilmen med Cesar Millan, del nr 4. Den innehåller 3 stycken DVDskivor ca 27 stycken hundar.

Disc 1

Eppie -
staffordshier bullterrier - aggressiv mot andra hundar
Lady - dalmatin-schäferblandning- osäker hund, skäller mycket
Snoppy - beagle - sniffar hela tiden
Major Jones - schäferblandning - kan inte gå i koppel
Josie - labrador - rädd för hala golv
Princess Cujo - maltese- skäller och är osäker
Prada - pomeranian- bortskämnd hund
Bearz - rottweiler - skäller, gör utfall mot bilar, människor osv

Disc 2

Greata och Hoss -
Greata akita, Hoss akitablandning (Greatas son)- Greta vill inte bli borstad, Hoss är aggressiv mot andra hundar
Storm - newfoundland- matproblem, gillar inte att promenera
Chula - shiba - rymmer
Eton och Dolly - bulldogs - slåss med varandra
Pups on parole - hundar på ett kvinnofängelse
Taz och Victoria - dvärgpinschers - bestämmer i hemmet, hoppar och biter
Punkin - rhodesian ridgeback-pitbull-blandning- fixerad vid stenar
Maddy- terrierblandning - livrädd för män

Disc 3

Bikini
- minibullterrier - aggressiv mot stora hundar
Fella - terrierblandning - separationsångest mm
Winston och Oliver - yorkshireterrier - attackerar buskar, växter, dammsugaren mm
Sugar - beagle - biter, bestämmer över allt och alla
Dax, Nixa och Pete - schäfrar- aggressiva, gillar inte andra hundar
Snowflake - bichon frisé - biter matte, vaktar husse osv
Cesar's toughesst cases
The Power of the Pack


Summers vinst

Idag kom den jättesöta tröjan som Summer vann i tävlingen hos Monica. Den kommer att sitta så fint nu när hösten är i antågande.


Iaa's på Östermalm

Idag tog jag mig en tur för att kolla in Iaa's food & fashion for pets på Riddargatan 35 på Östermalm. Det här är en mer exklusiv butik med väldigt fina bäddar, matskålar, kläder osv. Eller vad säger ni om den här? Så priserna ligger en aning högre, men det finns alla prisklasser.

Bilden hämtad från Iaa's hemsida.
Men jag hittade en fuskmocka-bädd för bara 290 kr, den var på rea,  hade kostat 350 kr. Bädden fanns även i rosa. Och som ni ser av bilderna så kan man välja om den ska vara svart/vit eller vit/svart. Den har blixtlås i sidorna, så man kan göra den lite större om man vill.


Det finns även ett hundtrim här.

Öppettiderna är:
Tisdag - Fredag 12 - 18
Lördag 12 - 15
Söndag o Måndag stängt

Trevlig personal i butiken.

Modern Dogg i Gamla Stan

Det är nog ganska många som har besökt den här hundbutiken på Prästgatan 9 i Gamla Stan. Men det var faktiskt första gången för mig, när jag gick dit igår på lunchen.

Det är en ganska liten butik, med de vanliga hundartiklarna som väskor, halsband, koppel, kläder, godis osv. Expediten var väldigt trevlig och det tycker jag är mycket viktigt, eller hur? Då går man ju gärna tillbaka.
Priserna ligger väl lite över det vanliga, men absolut inte några överpriser.

Även om det är en liten butik och då ska det ju inte vara allt många saker, så tyckte jag nog att det var lite tunnsått på hundkläder m.m. Kanske väntar de på en ny sändning eller så ser det ut så här. Ni som har varit på besök i butiken kanske kan berätta.


Summer vann!!!

Trodde väl aldrig att vi skulle ha sådan tur, brukar faktiskt aldrig vinna något. Den fina tröjan kommer från Monica och den tävlingen som hon hade för ett tag sedan. Tröjan kommer att bli toppen för Summer nu till vintern. Hon har inte lika mycket päls som Yoda o Romeo, så den kommer att värma min lilla "frysis".

Bild på Summer och tröjan kommer snart.

Tack Monica!

Cesar Millan del 3

För ett tag sedan fick jag en fråga om jag kunde berätta lite om vad Cesar Millans dvd-filmer del 3 och 4 handlar om. Nu har jag sett del 3, så här kommer en mycket kort sammanfattning om de olika hundarna och deras ägare. Dvd nr 3 innehåller 3 skivor med sammanlagt 32 olika hundar.

Disc 1

Brady - labrador - som är besatt av att kasta sig i poolen bl.a.
Bandit - chihuahua - aggressiv mot sonen i huset och andra i sin omgivning, vaktar mamman i familjen
Hootie - australisk vallhund - rädd för barn, älskar agility
Sonny - hittehund schäferblandning - rädd för allt och alla
Cinnamon och Boo - taxar - Cinnamon vaktar mat, attakerar människor
Boo - mops - en rymmare
Buddy - pitbull/labradorblandning - anfaller andra hundar
Teddy - pudel - jagar bilar och snurrar runt sig själv
Matilda - bulldog - jagar skateboardåkare

Disc 2

JonBee - korean jindos -otroligt aggressiv
Hudson - grand danois - har tagit över hela hemmet
Buford - boxer - behöver en ny kompis
Isis och Tina - pitbullblandning - ovänner som ska bli vänner
Nugget - grand danoisblandning - som äter allt
Buddy - corgi/papillonblandning - som biter
Tiger och Roxy - rottweilervalpar - som är helt okontrollerade
Booker - vizsla - född på landet, flyttade till stan och är rädd för allt i sin omgivning

Disc 3

Duke -
dobermanblandning - dominant hund t.ex. i hundparken
Lulu - pomeranian - orsakar kaos
Sparky - terrierblandning - ska bli en servicehund, men drar väldigt mycket
Hank - fransk bulldog - aggressiv
Leo - mops - skäller
Spike - svart hund - aggressiv
Jake - sheltie - skäller när den åker bilen, på hårtorken osv
Chip - dvärgpinscher - aggressiv
Wendell - labrador/pitbullblandning - aggressiv
Pasha - labrador - attakerar andra hundar, försöker bita barn
Cosmo - chow-chowblandning - aggressiv mot andra hundar
Contessa - sharpei - ger utfall mot djur som är på TV

Ska kolla in del 4 snart och återkommer med vad den handlar om.


RSS 2.0