Gott Nytt År!

Hej alla mina bloggläsare.

Tänk nu har vi snart ett nytt år igen. Vart tog 2011 vägen?

Jag hade hoppats att jag hade kunnat vara mer aktiv här på bloggen under det här året. Men nu blev det inte så, mycket berodde på att min dotter har gått igenom en jobbig behandling. Men nu är den över och hon mår bra igen. Så jag hoppas att 2012 kommer att bli ett spännande år och att jag kommer att ha mycket att berätta om här på bloggen.

Har ni några förslag på saker jag ska skriva om får ni gärna höra av er.

Tack för alla intressanta och roliga kommentarer jag har fått under det här året. Jag hoppas att ni vill fortsätta att följa den här bloggen.

Nu vill jag önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!

Kramar
Anneli
Härliga Hund nr 1 2012

Nu finns första numret för 2012 av Härliga Hund ute i butiken.Massor med intressant läsning som vanligt.


Frö, Knöl och Kruka (fd Tulpanens Hus)

Idag var jag och några vänner ute vid Åkeshov för att kolla in den nya butiken/fiket Frö, Knöl och Kruka som ligger precis vid Åkeshovs tunnelbanestation.

Förutom att man kan titta och kanske köpa blommor här så kan man också ta en fika. Idag var det inget direkt promenadväder så därför blev det fika direkt. Annars är det trevligt att först gå en sväng med hunden innan man sätter sig på kaféet.Här är Porthos och HeraTack för trevligt sällskap Iréne, Mona och Porthos.


Två utflykter nu till helgen

Hej!

Jag har planer på att göra några korta utflykter nu till helgen. Men nu när jag tittade på väderleksrapporten på TV så ser det ut att bli ett riktigt ruskväder. Men om det inte är snöstorm eller ösregn så blir nog utflykterna av iallafall.

Vill ni hänga med?

På lördag den 17/12 tänkte jag åka ut till Åkeshov för att först ta en kort promenad och sedan gå och fika på ett ställe som förut hette Tulpanens Hus. Den ligger precis vid tunnelbanan.

På söndag den 18/12 bär det av till Hundudden igen.

På båda ställena får man ta med sig hunden.

Om ni vill följa med så skriv i kommentarsfältet.

Vi hörs!

mySafety Husdjursbricka

Ja, som jag berättade i förra inlägget så skaffade jag en mySafety Husdjursbricka när jag var på Hundmässan. Man fick bara ta en bricka, men jag ska gå in på mySafety och skaffa fler.mySafety Husdjursbricka - vardagssäkerhet för vovvens bästa.

"Om din hund springer bort, ser man att det är din vovve då? Många hundar är chipmärkta, men det hjälper inte grannar och bilister som träffar på en fyrbent typ som är på vift.

Varje Husdjursbricka har ett unikt ID-nummer som är registrerat på dig som ägare. Den som hittar din bortsprungna hund ringer ett journummer och uppger ID-numret som står på brickan. Sedan kontaktar mySafety ägaren. Om mySafety inte når hundägaren kontaktas polisen istället som då hämtar hunden och förvarar den i hundstall till mySafety har lokaliserat ägaren. Upphittaren får 100 kr i hittelön av mySafety."

De första 6 månaderna är det GRATIS. Därefter kostar det 60 kr/år.

Mina inköp på Hundmässan

Hejsan!

Jag skulle ju berätta om vad jag köpte på Hundmässan i lördags. Lite sent nu kanske, men här kommer de saker jag fick med mig hem.

Vad kan det finnas i påsarna?Jo, det här


Ett underställ till mig med tröja, byxa, mössa och 2 par strumpor från Ullmax
En brun påse som man bl.a. kan använda för att torka hunden efter den har varit ute i regn och snö
En aktiveringsleksak
En "mugg" som kan användas för att tvätta tassar (min mamma vill ha den till syrrans cocker spaniel)
En "mySafety Husdjursbricka"

Hundmässan -lördag den 10 decemberMånga människor hade kommit till Hundmässan redan vid 10-tiden idag. Det var köer från ingången och fram till alla kassorna. Har aldrig varit med om så många besökare så tidigt på morgonen. Hundmässan öppnade kl 9.

Här kommer några bilder ifrån mässan.


Här blir ett ekipage intervjuade om hur man lär hundar olika konsterEn del av Chihuahuacirkelns rasmonterDet blev många glada rop i de olika utställningsringarna, men också en hel del besvikelse från de som det inte gick så bra för.

Jag köpte naturligtvis lite olika saker, men det kommer jag att visa i nästa inlägg.

Hundmässan i helgen

Hej!

Är det några som ska dit? Jag kommer att vara där i morgon lördag framförallt för att chihuahuorna ställs då. Det är bara synd att de ska ställas så tidigt kl 9. Men, men, får väl sätta klockan på ringning även fast det är lördag.Ska försöka ta lite bilder på alla hundarna. Kanske man hittar någon ny ras som man inte har sett tidigare.

Vi hörs!
Trevlig 2:a advent!

Hej!
Har ni haft en trevlig helg? Det har vi haft. Igår var jag och Yoda ute vid Hundudden. Idag passade jag och Summer på att titta förbi hundkaféet Himmelska Hundar.

Där träffade vi på ett gäng med chihuahuor.Summer kan ni se på en bild om ni går in på min andra blogg Chitassar

Ni vet väl att min dotters hundklädesmärke Cane Minore säljs på Himmelska Hundar. Just nu finns det inte så mycket, men det kommer att komma fler tröjor osv.

Mysfika vid Hunduddens träningscenter

Hejsan!

Som jag berättade igår så tog jag med mig en av hundarna (Yoda) och begav mig till Hunduddens träningscenter idag för att fika lite. Efter att vi hade stigit av buss 69 nedanför Kaknästornet tog vi en promenad till kaféet. Hittade en lite snabbare väg den här gången, så vi slapp gå mitt i gatan.Här står Yoda utanför kaféetInne på kaféet var det verklig julstämning.

Passa på och åk ut hit någon helg!

Hundudden imorgon lördag 3/12

Hej allihopa!

Är det inte allt för busigt väder imorgon så tänkte jag och någon utav våra hundar åka iväg till Hunduddens träningscenter för att dricka adventskaffe.

Är det några som vill hänga med? Tänkte kanske åka från Klarabergsgatan vid 12-tiden. Hör av er i så fall så kan vi ha sällskap.Hälsningar
Anneli

Nyårsafton

Detta inlägg är kopierat och lånat av Pshundar.se

NYÅRSAFTON

Reagerar era hundar på fyrverkerier &smällare?
Här är en text som vi skrev år 2010 på vår gamla sida, den hamnade även på första sidan på blogg.se och uppmärksammades väldigt mycket!
Ni får gärna kopiera detta och lägga in på era sidor, med länk till oss!

Att planera nyår redan nu. Vi kommer som vanligt vara hemma under nyår för våra hundars skull men den här gången ser det inte ut som att vi har några pensionatshundar. rätt skönt. Våra hundar bryr sig inte, dem sover och agerar som vanligt. Men vi gör som vi skrivit nedan i förebyggande syfte!

Tänkte bara skriva vad som kan vara bra att tänka på under nyår med vovven. tips! Begränsa hundens utrymme till ett rum. Dra för gardiner och persienner. Tänd lamporna i rummet. Dra igång musik eller TV högt så man inte hör fyrverkerierna. Försök att ”vara som vanligt”.

Om din hund blir skrämd en gång oavsett ålder så sitter det i efter. Diesel fick en smällare precis bakom sig  för två år sedan och var småskraj efter det, det var väldigt onödigt, ett gäng unga killar som skulle ha lite skoj tyckte dem. Men idag reagerar han inte på smällare. Håll er borta från smällarna och även ungdomarna, man vet aldrig. Planera tider ni ska ut med vovven så ni inte är ute runt tolvslaget. Självklart smäller dem hela tiden (av ngn anledning..) försök att gå på ställen där det inte är mycket folk.

Ni som har hundar som är runt året så är det nog många av er tänker ”äh, hon reagerade inte när hon var valp, varför skulle hon göra det nu för?”. Valpar vet ingenting, dem är helt omedvetna om faror. Håll er hemma och undvik fester och ta det bara lugnt! Låt inte en natt förstöra era hundars liv för att ni ska ha det trevligt en natt.

Är det så att ni ska vara tillsammans med någon kompis som har hund, se till att veta om den andra hunden är rädd för fyrverkerierna och dess ljud. Hundar har stor påverkan på varandra, speciellt när dem är rädda! Håll dem isånnafall separerade, typ i olika rum.

Smäll inte i onödan! Det finns dem som är ljudlösa och väldigt vackra att se på. Det finns både t-fat och Khom Loy, finns bild längst ner. Klicka HÄR för att komma till en hemsida med massa Khom Loy alternativ, finns i flera olika former och färger!

Det finns något som heter DAP som sägs ska lugna hunden, vi har inte provat detta och vi har svårt att tro att det fungerar men det är ju värt ett försök om man har en rädd hund. Läs mer om DAP här! Finns även CD skivor med fyrverkerier som man kan ha igång och vänja hunden vid ljudet, dock är det nog lite sent att börja träna detta nu. Det är någonting man bör göra väldigt mycket tidigare!

Var rädd om era hundar och andra djur!
Det är inte bara hundar som blir livrädda, rådjur, harar, rävar, fåglar osv. Hundar kan dö av rädsla &chock!

Det är ditt ansvar som hundägare!RSS 2.0