Klövje-väskan har kommit

Som jag berättade för fyra dagar sedan så beställde jag en klövje-väska åt hundarna. Det har varit svårt att hitta en väska i en så liten storlek att den skulle passa en chihuahua. Men genom Hungarian Pet Net hittade jag en i storlek XX-small. Väskan kom idag och Zäta och Romeo fick prova den och som ni ser så passade väskan jättebra.


Ska ta och prova den ute imorgon.

Hitta hem - avsnitt 12 - Övergiven valp vid tunnelbanan

I dagens avsnitt av Hitta hem på TV4 kl 19.30 kommer det bl.a. att handla om:

"Vid en tunnelbanestation i Stockholm hittas en övergiven valp som blir inlämnad till polisen.
Vem kan lämna sin hundvalp övergiven i Stockholms tunnelbana.? Efter att ha suttit uppbunden i många timmar vid en tunnelbanestation förbarmar sig en förbipasserande och tar honom till polisen. Valpen kommer sen till Hundstallet. Kommer han att efterfrågas av sin ägare eller kommer han att få ett nytt hem? "

Kolla in de här.....

Det här handlar inte om hundar eller djur över huvud taget, men jag tycker att de är så häftiga, så jag måste bara visa dem här tavlorna.

Kan ni gissa hur de är gjorda?

Chihuahuatik adopterade små ekorrar

Kolla in det här. Så underbart gulligt.http://www.youtube.com/watch?v=gFlqJBFHIYU


Pollenallergi bland hundar

Stackars Valther 2 år som är pollenallergiker. Läs artikeln här

http://www.expressen.se/husdjur/1.1547756/fy-hundan-for-varen

Klövje-väska

Idag har jag beställt en klövjeväska till hundarna från Hungarian Pet Net Hittade en i XX-small. Hoppas att den kommer att passa. Hundarna är ju inte så stora som ni vet. Det blir i första hand Zäta som ska få prova den, då hon är den utav hundarna som behöver lite extra hjälp på promenaderna.

Laxolja

Har köpt laxolja till hundarna för att deras klor är så torra och smular sig när man klipper dem. Hoppas att det hjälper. Den här oljan ska även vara bra för pälsen. Är det någon utav er som har provat och i så fall vad tyckte ni?


Hitta hem - avsnitt 8 - Setter

På TV 4 ikväll kl 19:30 vår vi bl.a. följa

"I kvällens program hittar polisen en mager och gammal setter som är i väldigt eländigt skick. "


English-Setter

Hitta hem - avsnitt 7 - Henry en pitbullvalp

På TV4 i kväll kl 19.30 handlar programmet bl.a. om detta:

"Pitbullvalpen Henry hittas nerkyld och övergiven på julaftonsmorgon"
Shaking Scared

Hitta hem - avsnitt 6 - Border Collie

"Bordercollie är en aktiv vallhund som älskar att jobba och det är med stor sorg som Therese inser att hennes hund inte får det han behöver. Hon lämnar in sin bordercollievalp till Hundstallet och nu gäller det att hitta en ny, bra ägare till hunden. "

Detta är vad kvällens avsnitt bl.a. handlar om på TV 4 kl 19.30


Hitta hem - avsnitt 5 - cocker spaniel

TV 4 kl 19.30 ikväll handlar bland annat om :


"I kvällens avsnitt hjälper Hundstallet en cockerspaniel att hitta ett nytt hem."Dog Breeds - Cocker Spaniel Royalty Free Clipart Picture


Hundstallet

Judarskogen i Åkeshov är ett helt underbart friluftsområde, där man bl.a. kan plocka svamp och bär, där det varje söndag är chihuahua-träff, det finns ett ridhus osv. Men något som alla kanske inte vet är att Hundstallet också ligger här. Nu på TV 4 måndag-torsdag visas programmet Hitta hem där bl.a. Hundstallet är med.

Ny tidning om valpar

Nu har tidningen Härliga Hund utkommit med en ny valptidning.

Massor med rolig och intressant läsning. Om man går i tankarna att köpa en valp, ska man absolut skaffa den här tidningen. Det finns många tips om hur man ska klara av bl.a. den första tiden.

Senare i sommar, närmare bestämt den 7 juli kommer en tidning som handlar om LEK & AKTIVERA. Den ska bli jättekul att läsa. Omkring 186 tips lovar tidningen att man ska hitta där.

Hitta hem - avsnitt 4 - Vem ska rädda Pricken

Ja, ikväll kl 19.30 på TV 4 kommer det bl.a. att handla om

En prickig valp som övergivits utanför en restaurang blir hämtad hos polisen.

Dalmatian


Hundkafé i Mönsterås

Hitta en notis idag i DN om att Mönsterås har fått ett alldeles eget hundcafé. Jättekul att fler platser i Sverige öppnar kaféer dit även hunden är välkommen.

"Hundcafé invigdes i Mönsterås

MÖNSTERÅS 

Publicerad 090414 11:18.

När husse och matte tar en kaffe kan Fido få en hundkaka. Nu har länets första hundcafé sett dagens ljus i Mönsterås.

Djuraffären Champex, som tidigare funnits på Storgatan i Mönsterås i tio år, invigde under tisdagen sina nya lokaler mittemot Netto.
En nyhet i djuraffären är ett hundcafé som butiksägaren Barbro Elvingsson tror kan locka många att åka till Mönsterås.
- De kan ta med hunden och fika. Det finns kakor och kaffe till matte och husse och något till hunden, säger hon entusiastiskt.
- För många är hunden deras enda och bästa vän. Då är klart att de ska fika ihop.
De närmaste hundcaféerna som Barbro Elvingsson känner till ligger i Kristianstad och Norrköping. Fiket i Mönsterås blir därmed det enda i Kalmar län.
- Det är kul grej. Jag tror att folk kommer att åka långt bara för det. "


Hitta hem - avsnitt 3 - rottweilern Bonzo

I avsnitt 3 ikväll kl 19.30 på TV4 kommer det bl.a. att handla om detta:

På Hundstallet får Helen det hett om öronen när hon träffar på en 47 kilo tung rottweilerhane som testar gränserna.

Fästingar i antågande

Ja, snart är de här igen. De där äckliga små krypen som kastar sig över våra hundar och i värsta fall även kryper över till oss människor.

Det finns massor med olika fästingmedel på marknaden, de som man kan köpa på apoteket, i djuraffärer osv. Och de kan vara bra på sitt sätt. Men man kan faktiskt göra ett fästingmedel själv. En av fördelarna med att tillverka eget är, att man vet exakt vad det innehåller. Och det tycker jag är bra.

Vill ni prova, så gå in under kategori TIPS här på bloggen, där hittar ni två olika recept. På mina hundar har det funkat perfekt.

LYCKA TILL i jakten på fästingen.


Hitta hem - avsnitt 2 - Hundvalpar levde i misär

Kvällens avsnitt som börjar kl 19.30 på TV 4 handlar bl.a. om

" Polisen behöver hjälp att hantera en upphittad hund och erfarna Jessica från Hundstallet rycker ut för att hjälpa till.

Fjorton hundar omhändertas efter lång tids vanvård, och fastighetsägare och polis är chockade av misären som hundarna levt i. Olivia, en av de omhändertagna valparna har ett blåsljud på hjärtat och det gäller att hitta rätt hem till henne.
"


Hitta hem på TV4 ikväll

Kl 19.30 i kväll på TV4 är det äntligen säsongspremiär av det populära programmet Hitta hem. Programmet kommer att gå i 16 avsnitt. Ikväll får vi bl.a. följa två blandrashundar som har omhändertagits av polisen.

"Två vanvårdade blandrashundar omhändertas av polisen sedan de bitit människor i ett bostadsområde. Hundarna kommer till Hundstallet som ska försöka hitta nya hem till dem. Men frågan är om de är farliga och kan placeras hos nya ägare."


Ekoparken igen

Måste verkligen slå ett slag för Ekoparken vid Stora Skuggan på Djurgården. Förutom kaféet Skafferiet (man får ta med hunden in på kaféet) som har massor med smaskiga pajer, varma smörgåsar m.m. så finns det också en 4H-gård med massor av djur. Du kan även hitta en liten damm, där vi idag såg svanar bl.a.


Du tar dig hit antingen med tunnelbanan till Universitetet och sedan går en promenad, eller med buss 40 som går ända fram. Du kan också ta en långpromenad (7 km) genom Lill-Jansskogen.

Djurgården: Flickorna Helin & Voltaire

Ute på Djurgården, närmare bestämt på Rosendalsvägen 14 ligger Flickorna Helin & Voltaire. Ett väldigt trevligt ställe med fin uteservering. De har ett stort utbud av kakor och pajer, samt smörgåsar m.m.

Om uteserveringen har själva butiken inomhus, så kan det ibland vara svårt om man är ensam och har hunden med sig. För oftast så vill ägaren inte att man tar med sig hunden in när man ska beställa. Men här på Flickorna Helin & Voltaire är det inga problem. Det går hur bra som helst.

Både Zäta och Yoda gillade det här stället. Det fanns mycket att kolla på, då serveringen ligger högt upp.

Trevlig och hjälpsam personal.

Tom Thumb

Kanske den minsta hunden i världen. Stackars liten! Bara 20 cm stor. Han är en blandning mellan chihuahua och Jack Russell. Hur kunde han då bli så här liten? Det kan man fråga sig. Och hur kan de veta att han inte kommer att bli större? Han är ju bara  3 veckor.

http://www.expressen.se/husdjur/1.1527937

Ensam i fyra månader på en ö

Den här artikeln hittade jag både i tidningen Metro och i Expressen idag. Vilken solskenshistoria om hunden Sophie Tucker som föll överbord från en segelbåt och hamnade på en ogästvänlig ö.

http://www.expressen.se/husdjur/1.1525773/hund-levde-robinson-liv


Kan hundar känna empati?

Såg en artikel i Expressen som handlade om att hundar ska hunna känna empati.

Här är artikeln: http://www.expressen.se/husdjur/1.1254056/hundar-kan-kanna-empati

Artikeln var inte så lång tyvärr, så man vet inte riktigt hur den här undersökningen har gått till. Har de gjort testet på olika hundraser? Vilken ålder hade hundarna? osv.

Jag gjorde en liten koll på mina 5 hundar hemma, men inte gäspade de när jag gäspade.

Om man är ledsen så brukarna hundarna komma till en och lägga sig bredvid. Och det känns ju underbart. Men om de kan känna empati, ja, det vet jag inte. Vad tror ni?


Kiro upptäckte gasläcka

Det här kunde man läsa om i Metro i morse, 6 april 2009. Vad skulle vi göra utan våra fyrbenta vänner?

Hjältehunden Kiro upptäckte gasläcka


Avvärjde olycka i Aspudden

Kiro var gårdagens hjälte när han upptäckte en gasläcka i ett hus på Hägerstensvägen i Aspudden. Tack vare honom kunde en eventuell katastrof undvikas.


Inger Kron satt och fikade i sin lägenhet klockan 10.15 när hon märkte hur sonens

schäfer blåste och sniffade i ytterdörrens nedre kant. - Det är inte likt honom.

Jag tänkte att det var något och öppnade dörren. Mot mig kom en gaslukt som

inte var av denna värld. Jag kvävdes nästan, berättar hon för Metro. Hon såg att den annars

lugna hunden var orolig och hon ringde 112. Räddningstjänsten var snabbt på plats och
evakuerade området
fram till klockan 13. Fortum kom till platsen för att laga läckan från restaurangen
i huset.
- Jag blev så berörd av att min hund varnade mig, säger Inger Kron. Efteråt belönades Kiro

med ett hjortben, kramar och pussar.

emelie.nyman@metro.se


Varning i Expressen idag

Varning för hundköp på internet!

http://www.expressen.se/husdjur/1.1520941/varning-for-hundkop-pa-internet

Att det fortfarande säljs så många hundvalpar på nätet. Det är verkligen skrämmande. Att människor inte är mer försiktiga. Dessa stackars hundar kan ju bära på massor med dödliga sjukdomar, bl.a. dvärgbandmask. Jag önskar att den här typen av handel med djur fick ett stopp. Men tyvärr förblir det väl bara en önskan.

Långholmen

Nu har våren verkligen kommit till Stockholm. Idag har vädret varit helt underbart. Krokusar och tussilago hittar man lite här och var. Så fint. Romeo, som aldrig har varit på en sandstrand tidigare fick hänga med till Långholmen idag. Vi hade stämt träff med en liten 16 veckors vavva-kille och hans matte. Vi tog en tur runt på ön, innan vi gick och fikade på ett ställe nära stranden. När vi hade fikat klart, så gick vi ned så att Romeo skulle få känna på sanden och kanske kolla lite på vattnet. Han tyckte det var toppen och tog även en liten slurk ur Mälaren.Fanjunkarbostaden=hundverksamhet?

Fanjunkarbostaden
Fotot från Stockholms stad

Nu är det visst bestämt att Fanjunkarbostaden ute vid Kaknästornet ska bli ett
aktivitetscentrum för hundar. Men det kommer att dröja ganska länge innan stället kan tas
i bruk, för det är i stort behov av renovering.

Visionen är att kunna samla olika hundverksamheter på ett och samma ställe, som kurser,
hundträning, veterinärkvällar, friskvård m.m.

Jag tycker det skulle vara toppen. Området passar utmärkt till att ha olika hundverksamheter. Ute
på landet, men ändå inne i stan.

Husen är byggda i slutet utav 1800-talet.

Vad tycker ni? Behöver vi ett sådant här ställe i Stockholm?

Såg ni programmet? Kaukasisk ovtjarka

Vad tyckte ni?

Det var ett intressant reportage. Jag hade aldrig hört talas om den här rasen innan. När man bara ser hunden så här på TV eller på bild, så ser den ju ut som en jättestor nallebjörn. Jättegosig, men ack vad man bedrar sig. Jag tror att den här rasen bäst passar som vakthund för stora boskapshjordar, eller på något stort industriområde osv. I allafall inte som en familjehund med små barn.

Tänk att den kunde växla humör så fort, först vara trevlig, sedan attackera och sedan vifta på svansen när matte kom in i rummet, precis som om inget hade hänt.

I reportaget sa de att hunden kunde väga upp till 90 kg. Det är helt otroligt.

Jag tycker att det är en vacker hund, men som sagt ingen hund som passar i stadsmiljö.

Uppdrag granskning/Kaukasisk ovtjarkaONSDAG 1 APRIL: Hundrasen kaukasisk ovtjarka är framavlad för att skydda boskap mot varg och björn.
I ett svenskt samhälle kan det få svåra konsekvenser, visar vår reporter Johanna Bäckström Lerneby.

Kolla in programmet i kväll kl 20.00 på SVT1. Jag tror att det är ett mycket intressant reportage.

RSS 2.0