Ett rop på hjälp!

Vidarebefordrar detta:

ETT ROP PÅ HJÄLP!!! Inatt dog lilla Fanny, yorkshireterrier bara 4 år av brusten livmoder. Kvar hemma finns 5 små valpar 3 dygn gamla. Finns det någon amma därute så vi kan rädda dom små. 3 stycken är redan tingade och mycket efterlängtade. Kopiera och klistra in i din status. Matte heter Lotta och finns på tel.nr.0735-725597.

Tack på förhand

En ny blogg!

Hej!

Jag har som ni säkert har märkt 2 stycken bloggar, den här Hund i Sthlm och Chitassar. De är ju båda hundrelaterade.

Ibland kan jag känna att det kunde vara roligt att berätta lite om mig och vad jag gör om dagarna och om min familj osv. Så därför bestämde jag mig för att starta en blogg som heter "Fem generationer i Stockholm".  Bloggen startades den 14 maj, så jag har inte hunnit med att skriva så mycket.

Jag vet att 2 utav er redan har varit inne, men ni andra får jättegärna ta en titt också. Och skulle ni vilja följa den så skulle jag bli ännu gladare. Då är det bara att klicka på knappen Bloglovin. Men det vet ni ju redan:)

Mitt namn på den nya bloggen är Loris1 och det har sin förklaring i att jag är uppvuxen på Lorensbergsgatan 1 och vi i familjen kallar gatan just för Loris.

Jag ska fixa till en bättre bild än den på porten, men jag måste skaffa en scanner först.

Varsågoda och titta in här

Parning och valpning, kurstillfälle 1

I måndags var jag på mitt första kurstillfället. Som vanligt höll vi till på STOKK:s lokal på Gärdet. Några utav deltagarna hade jag träffat tidigare och andra var nya. Jag känner på mig att den här kursen kommer att bli lika intressant som de tidigare jag har gått. Vi använder den här boken.

Det här första tillfället gick vi igenom:
Könsorganen och könsmognaden
Löpning
Parning

Vi fick ett papper där det fanns en dräktighetstabell. Kommer att vara bra att ha tillhands nästa gång vi kommer att para någon av hundarna.

Vi diskuterade också att hundar kan drabbas av herpesvirus och hur förödande det kan vara för valpar som är yngre än 2-3 veckor. Men också att det finns ett vaccin som man kan ge till tiken.

Hundkokbok

Jag skulle köpa boken som jag behöver till kursen som börjar nu på måndag.

Och medans jag letade efter denna bok så hittade jag den här. Kunde bara inte motstå den kostade bara 69 kr.

På baksidan av boken står det så här
" Laga mat åt hunden!? Det här är boken för mattar och hussar som vill skämma bort sina fyrbenta familjemedlemmar med lite omväxling i matskålen. Här finns recept för varje tillfälle: knapriga hundkex, nyttiga kötträtter med färska grönsaker och rätter som också får hängiga hundar att piggna till och komma på tassar".

Kanske ska prova Bellas älsklingsgryta eller Lorbas festmåltid nästa gång jag fixar något extra till hundarna här hemma.

Härliga Hund nr 6

Senaste numret kom med posten idag. Den kommer ut i handeln i början av nästa vecka.


Tidningen innehåller bl.a. en kort intervju med Cesar Millan
Vovve i världen - Sydafrika
Hjälp din hund att slippa klåda
Rasspecial - Jack russell

VINN EN VIDEOKAMERA!

Vill du vinna en videokamera? Då ska du gå in på Tokigaste hund och tävla.

Sveriges tokigaste hund ska utses.

Tävlingen pågår mellan den 17 maj - 7 juni.


Ang. B-vitaminer till hunden

När jag var med Summer till veterinären idag så passade jag på att fråga om hon hade hört talas om att
B-vitaminer skulle vara bra för att hålla fästingarna borta. Men veterinären hade inte hört att det skulle hjälpa.

Jag har googlat lite men inte hittat någon vetenskaplig undersökning som säger att det är skulle ha någon inverkan på fästingar. Jag har heller inte kunnat utröna från de som har använt B-vitamin, hur mycket man ska ge hunden och vilken sort. Jag frågade i en djuraffär, men de hade inget medel som bara innehöll den vitaminen.

Om någon utav er hittar information, får ni gärna höra av er.

Min veterinär sa att hon skulle kolla med sina kollegor.

En webbutik

I en utav Härliga Hunds tidningar hittade jag en webbshop som heter Djurklinikerna

De har ganska bra priser och shoppen fylls på hela tiden. Här kommer några smakprov.


Den rosa fuskmockabädden kostar bara 189 kr. Superpris, tycker jag.Socialisering av valpen

I första numret för i år av tidningen Hundsport hittade jag en artikel om hur viktigt det är med socialisering av den nya lilla valpen. Där de bl.a. skriver att "socialisering kan vara en vaccination mot framtida hundaggressivitet".

Jag skulle vilja lägga till att det inte bara gäller aggressivitet utan också rädsla

Här kommer deras checklista över vad man kan öva på

Småhundar
Valpar
Jättehundar
Svarta hundar
Raggiga hundar
Skälliga hundar
Småbarn
Skolbarn
Tonåringar
Pensionärer
Män med skägg
Personer med solglasögon
Personer med hatt
Personer med paraply
Personer med barnvagn
Personer som går annorlunda
Personer som går med käpp eller kryckor
Passera folksamlingar
Personer i rullstol

Ja, det finns säkert flera situationer än de här.

Jag tänker bara på min ena hane som kom till mig när han var 1 år, och som inte hade fått någon socialisering alls, utan bara hade varit ensam hemma hela tiden. Han är inte aggresiv,  men han är fortfarande lite rädd och orolig för situationer som han inte kommer i kontakt med varje dag.

Så tänk på det när ni skaffar en valp, låt den komma i kontakt med så många olika saker och situationer som möjligt.

Har du ett Djurägarekort?

Jag har sett denna lilla annons ett flertal gånger i tidningen Hundsport.

Och tänkt många gånger att det här borde man skaffa sig. Och nu har jag äntligen bestämt mig för att göra slag i saken. Så här står det på nätet

"Djurägarekortet är Din försäkring och ger Dig tryggheten att någon uppmärksammar att du är djurägare och kan ordna så, att någon tar hand om Dina djur om något skulle hända Dig." 

Här kan du läsa mera.

Från hundkafé till.....

Det känns lite sorgligt att hundkaféet/hundbutiken Small to Big har stängt. Nu finns det bara ett hundkafé här i Stockholms innerstad och det är Himmelska Hundar som ligger på Östermalm. Jag önskar verkligen att varje stadsdel hade sitt eget hundkafé. Hade jag möjlighet skulle jag gärna öppna ett och då skulle det ligga på Södermalm, min favoritstadsdel.

Ja, nu har alltså Small to Big stängt, men istället kommer Ninnie att öppna en butik på samma adress John Ericssonsgatan som kommer att heta Monchou, där man ska kunna köpa damskor, accessoarer, handväskor osv.

Det kommer att finnas ett liten avdelning med hundkläder, så på det viset kanske vi hittar både något till oss själva och till vovven. Inte så tokigt, eller hur?

Kaféet kommer att vara kvar, men inte med så många sittplatser och tar man med sig hunden, så måste den vara kopplad.

Den nya butiken kommer om jag har uppfattat det rätt, att öppnas den 25 maj.

OBS! Small to Big finns fortfarande som webbutik.


Vovve.net

Om du har en hundblogg som du vill göra reklam för eller vill få tips om andra hundbloggar? Då ska du kolla in på Vovve.net


Man måste vara medlem på Vovve.net för att kunna lägga upp sin hundblogg, men det går snabbt att ordna.

B-vitamin för hund

Läste i senaste tidningen Hundsport om en person som hade gett sin hund B-vitamintillskott för att slippa fästingar. Hon skrev att det var det bästa hon någonsin hade provat.

Har någon utav er provat B-vitamin? Tyckte ni att det hjälpte? Vilken sort använde ni?

Ny kurs på gång

Idag fick jag ett meddelande från Studiefrämjandet att den kurs som jag har anmält mig till kommer att starta den 24 maj. Kursen är en fortsättning på uppfödarutbildningen. Den här gången handlar det om Parning och Valpning och vi kommer att använda den här boken

Jag tror att det kommer att bli väldigt intressant. Ska bli roligt att se om några utav de deltagare som har varit med tidigare, även kommer att gå de här kursen.

Hundsajten

Det dyker upp nya webbsidor hela tiden. Hundsajten är ännu en som jag har blivit tipsad om. Så här presenterar de sig själva.

"Välkommen till Hundsajten!

Välkommen till Hemmets Journals nya Hundsajt, mötesplatsen för hundälskare i alla åldrar. Vi hoppas att du kommer att trivas tillsammans med oss.
 
Som medlem kan du lägga upp bilder, blogga och umgås med andra medlemmar. Dessutom kan du lära dig mer om hundar och hundliv genom att läsa våra artiklar och djurdoktorns och hundvetarens svar på medlemmarnas frågor."

Varför inte gå in och kolla, så får ni se om det kan vara något att anmäla sig till.


Information från Hundens Värld

Fick ett mail ifrån gratistidningen Hundens Värld idag med denna information.

"Vi har som tidigare utlovat att inte skicka en massa e-post i onödan men vi vill nu informera att samtliga nummer av tidningen Nr 1-4 ligger ute på hemsidan under “arkiv”, där hittar ni vårt nya och utlovade bläddervänliga tidningsformat.

Med detta format behöver ni inte ladda ner någonting utan bara trycka på “open publication”. Vi ber om överseende att det står på engelska men eftersom vi använder oss av ett internationellt företag så blir det så ibland.

Vi hoppas att ni tar er en titt och att ni nu skall slippa, för vissa de långa nedladdningstiderna.

Om ni vill skriva ut tidningen så måste ni dock ladda ner precis som vanligt.

Med varma hälsningar,
Redaktionen på Hundens Värld"

Den här informationen tycker jag var toppen. Ifall man missar ett nummer så finns chansen att läsa den vid ett senare tillfälle.

Jordbruksverket

Nu kan du registrera din hund på webben.

"Jordbruksverket har infört en tjänst där hundägare med hjälp av e-legitimation kan registrera hundar på verkets webbplats utan att som tidigare tvingas skicka in en blankett." Metro-tidningen 3/5

Låter väldigt bra, tycker jag.Sprid vidare!

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg, så är tidningen Hundens Värld, en väldigt bra och intressant nättidning.

Nu vill Hundens Värld få lite hjälp med att spridas till så många som möjligt. Så gå in på deras hemsida, klicka på Hjälp oss och ladda ned den här bilden

Sedan är det bara att skriva ut den och som här t.ex. sätta upp den i affärer, eller på anslagstavlor, vid hundrastgårdar m.m. Som ni ser så är det redan några som har nappat.

Prenumererar du?

Hundens Värld nr 4 har precis kommit ut.

Det är bara att gå in på deras internetsida och anmäla sig. Så kommer tidningen till din mailadress en gång i månaden. HELT GRATIS!

I månadens nummer kan du bl.a. läsa om:

Klickerskolan fortsätter - del 3
Labradoren
Prazský krysarik
Hur det går till på en utställning
Tandvård

Så börja prenumerera du också. Du kommer inte att bli besviken.

RSS 2.0