Ett litet boktips

Jag såg den här första gången på hundkaféet/butiken Small to Big. Då fanns den inte i butiken utan man kunde beställa den, så det gjorde jag och igår när jag hade vägarna förbi, så var jag inne och hämtade den.


"Att lära gamla hundar att sitta är ingen konst, det kan dom redan.

''Svårigheten är att få dem att resa sig ur fåtöljen när man själv vill ha den"

Ett litet citat hämtat ur boken.

Man kan beställa boken från Normal och den kostar 129 kr.

Ny tjänst hos Agria

"Nu lanserar vi en ny tjänst för kunder hos Agria Djurförsäkring.
Agrias Djurguide är utvecklad för mobilen och gör att du snabbt kan få råd och tips vid olycksfall och sjukdomar. Mobilen har de allra flesta med sig överallt, ute på promenad, i ridhuset eller i skogen.


Informationen i Agrias Djurguide är sammanställd av Agrias egna veterinärer.

Så här gör du:
  • Skicka ett sms med texten Agria, ett mellanslag och ditt kundnummer till 72500. Kundnumret hittar du högst upp ditt försäkringsbrevs första sida.

  • Du får sedan tillbaka ett sms med en länk till Agrias Djurguide som du lätt laddar ner i din mobil.

  • Spara den som ett bokmärke i mobilen så har du den alltid till hands om något händer.

Agrias Djurguide fungerar i alla mobiler som har internetuppkoppling. Om du är osäker på hur du ska aktivera internet i din mobil ber vi dig kontakta din mobiloperatör.

Bara 5 kronor
För endast 5 kronor får du Agrias Djurguide direkt till din mobil. Det är en engångskostnad och vi tar inte betalt för själva tjänsten. I övrigt tillkommer bara din mobiloperatörs internetavgifter."

Källa: Text och bild är hämtad från Agrias webb-sida
En bra idé eller? Ni som har andra försäkringsbolag, finns det någon liknande tjänst hos dem?


Hundår=Människoår

I månadens Härliga Hundtidning hittade jag denna lista.

"Så gammal är din hund"

Hundålder   Människoår
2 månader    14 månader
6 månader    5 år
8 månader    9 år
12 månader  14 år
18 månader  20 år
2 år             24 år
3 år             30 år   
4 år             36 år
5 år             40 år
6 år             42 år
7 år             49 år
8 år             56 år
9 år             63 år
10 år           65 år
11 år           71 år
12 år           75 år
13 år           80 år
14 år           84 år
15 år           87 år
16 år           89 år

Källa: Vänta, vänta och vänta av Helena Modéer

Ja, då har jag en 56-åring, en 40-åring, en 36-åring, en 24-åring samt en som i december blir 24 år här hemma.

Hur gammal blev den äldsta hunden ni har haft? Jag har haft en som blev nästan 13 år (80 hundår) en engelsk cocker spaniel.


Guldrosetten

Läste en artikel i senaste numret av Härliga Hund om två unga tjejer som verkligen brinner för att hjälpa hemlösa djur. Och som därför har startat ett insamlingsprojekt Guldrosetten som på det viset vill hjälpa hemlösa hundar att hitta nya hem. Guldrosetten kostar 40 kr. Vill du stötta Guldrosetten? Gå då in på länken här ovanför.


Jag har beställt två stycken.


Nätveterinär

Hittade en liten notis i lördagens DN.

"Husdjursägare får hjälp av nätveterinär

Nu har Sveriges två miljoner husdjursägare fått lite hjälp i nöden då råd och tips från veterinärer finns att hitta på Veterinaren.nu. Det finns också möjlighet att ställa frågor till veterinären, berättar initiativtagaren Carl Dohrman.TT"

Djurens hälsa i centrum

Cane Minore´s nya kollektion


Nu har äntligen den nya kollektionen från Cane Minore inkommit till butik/café Small to Big. Här kommer några bilder.


 
Visst är det häftiga saker? Tuffa tröjor eller?

Ny uppdatering ang. bananer

Kolla in kategorin: Farlig/giftig mat m.m. här på bloggen. Har precis fått information om att banan kan vara farligt för hunden att äta.

Härliga Hund nr 11

Nu är det nya numret av tidningen Härliga Hund på väg ut i affärerna. Intressant läsning som vanligt. Här kommer några tips ur tidningen.
*Så blir din hund harmonisk
*Wendys muskler slutar aldrig växa (muterad whippet)
* Rasspecialen - Eurasier

Nästa nummer kommer ut den 26 november och då handlar den bl.a.
om rasspecialen om Russkiy toy


Den 3 november

Härliga Hund kommer ut med en extra tidning om ca två veckor, den 3 november. Den heter Min Önskehund.

Priset kommer att vara 69 kr.

Det här kanske vore något....

Vet inte om det skulle vara snyggt att ha en hel vägg med någon av dessa tapeter, men kanske en lite bit? Eller varför inte göra en tavla, eller klä en bricka m.m. med dessa motiv?

Tapeterna kommer från Byracka design.

Ny Cane Minore-kollektion


Nu är hundklädesmärket Cane Minore på väg med sin nya kollektion till butiken/caféet Small to Big på Kungsholmn i Stockholm. Har ni vägarna förbi så titta gärna in och kolla de fina sakerna.

Mary´s Jul

Ja, jag vet att det är lite tidigt, men om man ska hinna få hem sin beställning innan jul, så måste man vara ute i god tid, eller hur? Här kommer några tips inför ev. julklappsinköp. På HungarianPetNet kan du hitta

"Mary är en amerikansk konstnär som har målat över 400 olika motiv på hundar och katter. Vi har nu lagt ut hennes julmotiv under Mary´s Jul och det är inte mindre än 19 olika produkter som du kan välja på" (HungarianPetNet)

Priserna ligger från 29 kr till 675 kr.

Här kommer några olika produkterDet finns t.ex. bricka i furuträ, grytunderlägg, skärbräda, brevpapper, memoblock, musmatta, konstverk..

Chihuahuabladet nr 3

Idag kom Chihuahuabladet med posten. Lika roligt och intressant varje gång den "dimper ned" i brevlådan. I det här numret togs det upp bl.a. Stora CC, Lillans rader, uppfödarintervju, Occitital hypoplasi, en missbildning i bakre skallgropen(mycket intressant) och en hel del annan intressant läsning.

VINNARNA ÄR!!!

Först vill jag tacka alla som ville vara med i min andra tävling här på bloggen.61 st anmälde sig. 27 st hade lite  större hundar och 34 st hade lite mindre. Som förra gången så fick Summer vara med och plocka ut en vinnare, men även hennes son Romeo fick också prova på. Så här kommer vinnarna.

Första priset plockar Romeo ut. Det är till en lite större hund.


Och i denna goodiebag ligger det


Summer plockar ut den andra vinnaren


Och i denna goodiebag ligger det

GRATTIS BÅDA TVÅ!!!
Skicka era adresser till min mailadress: summerqueen2004@hotmail.com så kommer vinsterna med posten.

Ni som inte vann denna gång, håll utkik efter nästa tävling som kommer någon gång i början av december. Då kommer det att bli 5 vinnare.

Tävlingen är avslutad!

Vinnarna kommer att dras ikväll. Så kolla in här på bloggen någon gång efter kl 18.

LYCKA TILL ALLIHOPA!


Angående Nacka:Hunddagis/café

SVAR:
Sara, jag träffar gärna dig och din chihuahua tillsammans med mina chihuahua-hundar för en träff i närheten av caféet. Du kan väl skicka mig ett mail på summerqueen2004@hotmail.com

Hälsningar
Anneli

Vasastan: Arken Zoo

På Norrtullsgatan 21 vid Odenplan ligger Arken Zoo (Solna Zoo) en butik där man kan köpa hundmat, koppel, halsband, leksaker osv. Även lite försäljning av hundkläder. Just nu har de 50 % på just hundkläder.

Vasastan: Åhléns

På varuhuset Åhléns vid Odenplan är det tillåtet att ta med sig hunden in.

På begäran

Här kommer det lilla hus som jag köpte på Zoo Varuhus åt Yoda.

Söderort: Zoo Varuhus

Tog en tur ut till Kungens Kurva till en djuraffär som heter Zoo Varuhus. Butiken är i två plan. En väldigt stor butik, men tyvärr har de inte så stort sortiment. Jag letade efter ett litet "kryp-in" åt min hund Yoda. Han har haft en s.k. tipi tidigare, men Romeo hade börjat tugga på inredningen, så det var dags att köpa en ny. Här har vi några exempel.

Det blev ingen utav dessa, utan jag köpte en i beige fuskmocka, med mörk insida. Den går att tvätta i maskin och kostade 315 kr.Så här ser butiken ut utifrån.

Östermalm: Hundaffären har kvällsöppet

Såg i lokaltidningen Östermalmsnytt om att Hundaffären på Runebergsgatan 5 har kvällsöppet till kl 20.00 på måndag den 12 oktober. Här kommer notisen från tidningen.

Södermalm: BOA's Zoo

På Timmermansgatan 20 på Södermalm ligger djuraffären BOA's Zoo. Butiken ser inte mycket ut för världen när man ser den utifrån gatan. Men när man väl kommer in så kan man hitta det mesta för både hund och katt. Väskor, bäddar, mat, leksaker och massor av härliga godsaker för hunden.Både i lösvikt och i vanliga förpackningar. Man blir alltid trevligt bemött av personalen. Den här butiken har funnits på den här adressen väldigt länge. 

Kycklinghjärta kanske inte låter så gott för oss människor, men jag kan lova er att mina hundar blev alldeles tokiga när de fick smaka ur den här påsen.

För att hitta till denna butik, kan man ta tunnelbanans röda linje till Mariatorget, gå över torget fram till Hornsgatan, ta sedan till vänster, följ Hornsgatan till första tvärgatan som är Timmermansgatan. Du ser butiken från hörnet. Man kan också ta buss 66 eller 55. Båda bussarna stannar precis vid butiken.

Ny design på bloggen

Visst blev den snygg? Jag är såååå nöjd! Har fått hjälp av Pepsis matte. Det är faktiskt hon som har gjort den fina headern. Tack än en gång. Du är toppen!

Den här bloggen handlar som ni alla vet om att ha hund i Stockholm, så här kommer en bild på min Summer som älskar att vara ute i skog och mark. Stockholm består inte bara av gator och hus, utan det finns massor av fina grönområden alldeles in på knuten, som t.ex. Långholmen på Södermalm, Ekoparken på Norra Djurgården osv.


RSS 2.0