Husdjurstansporter

Senaste gången jag var vid Bagarmossens djursjukhus fick jag ett visitkort från Husdjurstransporter. Idag såg jag den här på ett träd vid hundrastgården. Har någon utav er provat och i så fall vad tyckte ni?
När jag gick in på deras hemsidan fick jag en känsla av att det här skulle man kanske prova. Det blir himla dyrt att ta taxi fram och tillbaka när hunden är sjuk. Ser att en resa från Södermalm till Bagarmossen skulle kosta ca 275 kr. Skulle vara intressant att höra av några som har använt sig av djurtaxi.
 
Om ni vill veta mer kan ni gå in här djurtaxi

Besökt en hundrastgård

Den här rastgården har jag berättat om tidigare. Den ligger på Högalidsgatan på Södermalm. Det var lite geggigt idag pga att det har regnat en hel del, men vi tog en tur ändå. Hundarna bryr sig inte, eller hur?
Mysigt att få springa omkring utan koppel en stund.

Långholmens klippbad

Med mobilen laddad så bar det av till Långholmen igår eftermiddag. Tänkte ta några bilder från klippbadet som jag nämnde i förra inlägget. Det finns två avdelningar så alla hundar som kommer hit brukar få plats. 
 
Det här är en toppenplats för hundar under sommarmånaderna där de kan få svalka av sig.
 
 
 
 

Hund i Sthlm finns på Instagram

Hej,
 
Jag har precis startat ett konto på Instagram där jag tänker lägga ut lite bilder från olika platser som vi besöker. Än så länge finns det bara ett par bilder, men det ska komma fler snart. Idag i regnet tog vi en tur till Långholmen. Tyvärr slocknade mobilen precis när jag tänkte ta en bild från klippbadet där det är tillåtet att ta med sig hunden.
Så den enda bild jag hittade sedan tidigare är när Yoda och jag tog en tur dit för flera år sedan.
 
Det är iallafall ett toppenställe för hundar där de kan få leka och bada.
 
Vill du följa bloggen på Instagram heter vi hundisthlm1954
 
 
 

Chihuahuapromenaden är inte som den har varit

Chihuahuapromenaden ute vid Åkeshov är inte som den var förr i tiden. Det är inte bara chihuahuahundar som träffas varje söndag kl 12 vid parkeringen i Åkeshov. Ja det är flest chihuahuor men många andra raser också. Det är väl inget fel i det, alla hundarna är av den mindre sorten men ändå var det roligare förr, tycker jag. Då tog de flesta med sig fika och efter att ha gått en stund så stannade vi till vid en äng och där fick hundarna springa omrking medans vi satt och pratade och hade det trevligt. Nu går vi en promenad, men en del väljer att bara gå en kort bit och sedan vända tillbaka, medan andra går en längre tur. Det finns ingen gemenskap. Vissa hundraser är lite ättrigare än andra och ibland blir det bråk. Det är inte så roligt. Tack och lov så har jag hundar som hellre går åt sidan än ger tillbaka. De skäller lite och på det sättet markerar att de vill vara ifred. 
 
En del hundägare som jag talade med i söndags tyckte det var bra att hundraserna var blandade "då lär de sig att umgås med alla sorter" men det tycker jag våra hundar får göra ändå när man går på de vanliga dagspromenaderna. Alla raser har sitt eget beteende och ibland kan det vara skönt för dem att få vara med sina jämlikar. Min syster som har en engelsk cocker spaniel blir överlycklig när hon får träffa andra av samma ras. Då har hon som roligast.
 
Så jag tycker att det kunde bli lite som förr att chihuahuorna kan få träffa bara sina egna ibland. Jag vet att Chihuahuacirkeln anordnar träffar ibland med olika teman och det är jättekul men jag saknar de gamla promenaderna. Men ska det bli en verklighet så kanske jag få starta upp en egen chihuahuapromenad.
 
Vad tycker ni om det?
 

RSS 2.0