Hundhalsband säljes

Här kommer ett superfint halsband från märket Cane Minore. Är du intresserad? Hör av dig till mailadressen: summerqueen2004@hotmail.com.Halsbandet är helt oanvänt, storlek L22 cm - 27 cm

Pris: 100 kr  + ev. porto (nypris 249 kr)

Hundliv nr 5/10

Jag har letat och letat efter denna tidning, den skulle komma i november, men inte förrän idag hittade jag den.Jag har inte hunnit kolla i tidningen så mycket, men av rubrikerna så
ser det ut att vara mycket intressant läsning. Med tidningen följer också en
almanacka för 2011.

Trevlig 1:a advent

önskar jag er alla.

Kramar Anneli


PSST! Jag har hört att det snart ska öppnas ett nytt hundkafé här i stan. Jag återkommer med mer detaljer senare i veckan.

Miniseminarium ikväll

Ikväll ska jag på ett miniseminarium angående Alternativmedicin för hund och katt. Ska bli väldigt intressant att höra vad dipl. djurhomeopaten Annalena Nyström har att berätta.

Jag berättar i morgon om vad vi fick veta.


Östermalm - Ecodog

Fick i veckan ett mail ifrån Ecodog att de nu även har öppnat en liten butik på Skeppargatan 41 på Östermalm i Stockholm.

 


Här kan du hitta 

"Ekoprodukter för din hund

Samtliga produkter i sortimentet är giftfria och innehåller naturliga ingredienser.

Produkterna är antingen ekologiska, kravmärkta, återvinningsbara eller tillverkade av återvunnet material. Ett bättre val för din hund & vår planet! "

Jag passade på att köpa en påse med godis till hundarna härhemma.


Butiken har bara varit öppen några veckor, så för tillfället kan man inte handla med kontokort, men det är bara en tidsfråga innan det fungerar. Nästa gång ska jag absolut köpa en sådan här matskål. Den är tillverkad av bambu och risskal, tål maskindisk och är 100% återvinningsbar. Den finns i färgerna rosa, beige och grön.
 
Hur tar man sig till butiken?

Antingen med tunnelbanans röda linje, gå av vid Östermalmstorg, eller med buss 62. Gå upp Östermalmstorg, gå Storgatan fram förbi kyrkan. Skeppargatan är 3:e tvärgatan på vänster sida.

En väldigt trevlig liten butik, dit jag kommer att gå många gånger. Kanske ska gå dit och julklappshandla lite?

Härliga Hund nr 12

Nu på måndag finns tidningen Härliga Hund ute i butiken. Jag som prenumererar fick den igår.


Massor av intessant och rolig läsning som vanligt.

-Christel sålde sin moppe för att istället köpa en valp
-Önskehunden: Dalmatinern
-Hundarna på svenska ambassaden i Canberra-Australien
-Rasspecialen: Norsk buhund
-Polishunden fyller 100 år

och mycket, mycket mer

Hundens Värld nr 10

Fick i min mail för några dagar sedan det nya numret av Hundens Värld.


Tidningen innehåller bl.a.

-ett reportage om hur hundarna har det i Rumänien
-ska man använda halsband eller sele?
-om en ny ras i Sverige: chodský pes
-rasspecialen handlar om: welsh springer spaniel
-Arrak - årets polishund

Har du inte upptäckt den här gratistidningen på nätet ännu, så tycker jag du ska gå in här och bli prenumerant. Då kommer den direkt till din mailadress.

Om ni vill.....

Hej!

I ett av mina inlägg skrev jag att det kanske inte kommer att bli så mycket skrivet här i bloggen under en tid då det har hänt en väldigt allvarlig och sorglig sak i familjen. Om ni vill veta vad som har hänt kan ni gå in på min blogg 5 generationer i Stockholm och läsa där.

Jag har som ni säkert vet 2 stycken bloggar som handlar om hundar Chitassar och den här bloggen. Nu vet jag inte hur många som läser/följer båda, så därför kommer jag att skriva ett liknande inlägg även i den andra bloggen.

Vi hörs snart igen!

Vindruvor=superfarligt!

Jag har nämnt detta tidigare under kategorin Farlig/giftig mat m.m. Men nu har även Hundsport tagit upp ett fall där en cavalier king charlesspaniel vid namn Milou höll på att stryka med efter att ha ätit en halv kartong med vindruvor. Det var inte så att ägaren hade matat Milou med druvorna utan hunden hade stulit de från vardagsrumsbordet.

Man vet inte riktigt vad det är i vindruvan eller i russinet som orsakar att hundar blir sjuka, men man misstänker att det kanske är ett oupptäkt toxin (miljögift, bekämpningsmedel eller mykotoxin) eller att det finns någon okänd toxisk mekanism som orsakar förgiftningen. Dödligheten är så hög som 50 - 70 %.

Symtomen börjar synas 6-24 timmar efter intaget av vindruvor/russin och det hela börjar nästan alltid med kräkning. Detta följs av matvägran, slöhet, diarré, buksmärta, riklig urinering eller upphörd urinering.

Hunden drabbas av en akut njursvikt som kräver intensivvård på djursjukhus.

Så håll era hundar långt ifrån vindruvor och russin!

Årstakliniken är superbra

Jag har nämnt Årstakliniken tidigare, men jag måste göra det igen. Idag var jag med Nancy för att göra en ombesiktning. Hon ska äntligen flytta till sitt nya hem i morgon.

Om man måste göra en ombesiktning av sin valp och gör det inom en månad från första tillfället, så kostar det ingenting. Visst är det super? Här kommer en bild på våran lilla sötnos.


Årstakliniken är superbra

Jag har nämnt Årstakliniken tidigare, men jag måste göra det igen. Idag var jag med Nancy för att göra en ombesiktning. Hon ska äntligen flytta till sitt nya hem i morgon.

Om man måste göra en ombesiktning av sin valp och gör det inom en månad från första tillfället, så kostar det ingenting. Visst är det super? Här kommer en bild på våran lilla sötnos.


RSS 2.0