Liten agilitybana

Tog en tur ut till Åkeshov idag för att kolla in en liten agilitybana som jag har sett när jag har gått på mina chihuahua-promenader. För att ta sig hit tar man t.ex. tunnelbanans gröna linje mot Hässelby Strand. Gå av vid Åkeshov och sedan är det bara att följa vägen som går förbi Hundstallet. Banan ligger på höger sida.


Den här lilla agilitybanan tillhör Hundstallet, men vem som helst får använda den som ni ser av skylten här.

Jag hade med mig Zäta idag och hon tyckte det var jättekul. Innan vi gick hit så hade vi tagit en promenad genom skogen.
Vasastan: Kafé Himlavalvet

Fick tipset från en bloggare om att det fanns ett kafé i Observatorielunden. Nu är det här ett vanligt kafé och inte direkt hundrelaterat, men om man köper en take away-kaffe så kan man få med sig lite Frolic till sin hund. Kaféet ligger uppe på kullen ovanför Odenplan. Det är som en liten oas mitt i stan. Med en härlig utsikt över takåsarna.


Romeo tyckte också det var mysigt här på kaféet.

Kaféet hade väldigt trevlig personal och det fanns massor med härliga smörgåsar och bakverk att välja på.

Sturegård på Djurgården

Har hittat ännu ett ställe där hunden är välkommen att följa med. Fick tips från en bloggare om Sturegård.

Man kan ta buss 47 från Centralen och kliva av vid hållplatsen efter Djurgårdsbron. Därefter följer man Djurgårdskanalen förbi restaurang Ulla Winbladh och caféet Flickorna Helin & Voltaire. Sedan går man bara en liten bit till, fram till Sirishovsvägen, där går man upp för backen och så är man framme.

Det är endast en uteservering, men det finns filtar och även terrassvärmare om man skulle vara lite frusen. Det finns ca 200 sittplatser. Hundarna har fått en egen meny och det finns även en vattenbar där de kan släcka törsten.

Yoda fick en halvportion med falukorv och köttbullar. Det tyckte han var smaskens.


Vi tog var sin ciabatta med dryck + cappuccino och liten kaka. Allt smakade jättegott och personalen var väldigt hjälpsam och supertrevlig. Vi kommer absolut att gå hit igen. 


Nytt nr av Härliga Hund

Nu är Härliga Hund nr 8 ute i handeln. Mycket spännande läsning som vanligt.


-"Hundrasen kavkazskaja ovtjarka väcker debatt. Har vi rätt att göra om en stark, självständig vaktras till sällskapshund? Och har vi ens förmågan att lyckas? Möt tre hundkännare med djupa erfarenheter av rasen."

- Rasspecialen - Beagle

- Hitta hundens badglädje

- En familj berättar om hur det var att bila genom USA med hund

Ja, det är några av artiklarna i tidningen."Livet och kärleken med världens värsta hund"

Har ni läst den här boken, Marley och jag? Jag har precis läst ut den och jag tycker det var en toppenbok. Ibland gapskrattade jag åt de olika vansinniga situationerna som Marleys familj fick vara med om. och ibland fällde jag en tår. Marley fick leva i hela 13 år och under de åren hann han med en massa äventyr som att äta allt ifrån pennor till graviditetstest, badlakan osv. Gå på hundkurs, släpa runt på ett restaurangbord, vara med i en film m.m.

Boken är skriven med så mycket kärlek till denna 45 kg bredbröstade gyllengula labrador. Läs den!

Boken har ju blivit film också. Den har jag inte sett och jag vet inte om jag vill göra det. Jag har gjort mig en sådan speciell bild utav Marley och hans familj, så jag är rädd att jag kanske blir besviken om jag ser filmen. Men kanske någon gång längre fram.

På Adlibris finns boken i pocket för 39 kr.

Rådjursjakt

Idag är det söndag och vädret är härligt, varmt och soligt. Perfekt för en tur ut i skogen. Vi hade bara gått en kort stund innan Zäta började vädra i luften. Något speciellt fanns i närheten, men vad?

Vi smög oss långsamt fram genom skogen och helt plötsligt, vara några meter ifrån oss står.....Ja, ser ni vad det är?Helt otroligt att man kan få se ett rådjur så nära och här inne i Stockholm, närmare bestämt i Lill-Jansskogen. Jag försökte att komma lite närmare, för bilderna är ju lite suddiga, men då började Zäta att skälla, och då försvanna rådjuret snabbt iväg.

Fjäderholmarna

Jag tog en tur tillsammans med Summer ut till Fjäderholmarna idag. Jag skulle bl.a. se en barnmusikal
Den Magiska skogen där min syster medverkar.

Det går båtar antingen från Slussen eller från Nybrokajen som tar en ut till Fjäderholmarna. Resan tar ca 25 min. På den ena båten vi tog, fick man bara sitta med hundar i aktern, men på den andra kunde man sitta var man ville. En tur och retur-biljett kostar 100 kr. Från Nybrokajen går det båtar en gång i halvtimmen.

Det var ganska många hundar på ön, alla kopplade naturligtvis. Vi hittade t.o.m. en "hundbar". Summer var törstig.

Här kommer några bilder från barnmusikalen.

Fjäderholmarna är ett mysigt ställe att åka till även med hund. Så om ni har lust att göra en liten båttur någon dag, så varför inte ta en sväng ut till denna ö?


GÄLLER INTE LÄNGRE! Södermalm: Café String

OBS!
Gick förbi där idag, 14 aug 2011 och såg att det satt en förbudsskylt på dörren in till Café String. Så nu är det inte tillåtet att ta med sig hunden dit. Synd tycker jag.

Här sitter Romeo på tunnelbanan i sitt fina Cane Minore-halsband, för att tillsammans med matte åka iväg för att kolla in ett café där hundar kanske får följa med in.

Ja, vi skulle inte kolla in det här caféet ensamma, utan tillsammans med Maggie, Dolly och deras matte. Som ni ser av rubriken så var det till Café String på Nytorgsgatan på Södermalm som vår färd gick till.

När vi kom in på caféet, så frågade vi om det var OK att ta med sig hunden in. Personalen sa " att det var OK om man hade så små hundar som vi hade med oss och om de satt stilla vid bordet och inte skällde". 

Inredningen var, ska vi säga, ganska bohemisk. Ganska nötta möbler osv. men det var en skön stämning och det fanns många roliga detaljer att kolla på i lokalen.

Romeo hade full koll över vad som hände runt omkring, han kollade så mycket så han blev jättetörstig.

Maggie satt fint i sin väska hela tiden, medans lillsyrran Dolly, gärna hade smakat lite på "latten" om hon hade fått för sin matte.

Café String är ett ställe jag gärna besöker igen, men om jag förstod personalen rätt, så vill de nog inte att man tar med sig större hundar. Iallafall inte för att sitta inomhus, men gärna vid borden utanför.

Tack för idag!

Fina bäddar

Fick ett nyhetsbrev på mailen idag från webb-shoppen HungarianPetNet. De hade bl.a. jättesöta bäddar. Kolla här!

Den här kostar 379 kr

Och den här kostar 225 kr.

Kanske man ska slå till?


Vid Norra Station

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev och berättade om någon hundrastgård här i stan. Det finns några kvar som jag ännu inte har besökt, men idag tog jag iallafall tillfället i akt när Yoda och jag var ute på en promenad i stan. Yoda är inte med på bild och det beror på att han ville bara vara vid mina fötter hela tiden medans jag fotade.

Tyvärr blev jag besviken igen när vi kom fram till hundrastgården som ligger i korsningen S:t Eriksgatan - Norra Stationsgatan. Jag låter bilderna tala här. Tror inte att det behövs så många kommentarer från min sida.

Aj, aj, aj! en gaffel i huvudet

Hämtat från en notis i Aftonbladet idag.

Hur kan bara något sådant hända? Det verkar ju inte riktigt klokt. Tur att den lilla chihuahuan klarade sig. Läs artikeln här.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5529424.ab

VARNING! farlig hund vid Ropsten

För några månader sedan blev en cocker spanielhane överfallen och allvarligt skadad av en schäferblandning här i området där jag bor. Ägaren till schäferblandningen är en missbrukare som inte har någon koll på sin hund. Låter den springa lös osv. Ikväll höll det på att hända igen. Schäferblandningen kom utrusande från ett buskage och tänkte ge sig på cocker spanieln igen. (tyvärr så bor de på samma gård) En av ägarna till cockern fick in en spark på den angripande hunden, så den här gången hände inget allvarligt. Ägaren till schäferblandningen är polisanmäld för den första incidenten. Men inget händer, som vanligt.

Usch, det känns lite obehagligt, speciellt nu på kvällen, när man ska gå ut med sina hundar. Mina skulle ju inte ha en chans om den här hunden skulle ge sig på dem. Jag brukar ibland ta alla fem hundarna på sista kvällsturen, men ikväll bestämde jag mig för att ta de i omgångar.

Jag hoppas att den här hunden blir omhändertagen snart. Men det är väl vara ett önsketänkande.

SweCat-webbshop

Har hittat ännu en webbutik Swecat med roliga, fina och härliga saker för både hund och katt. Hittade bl.a. den här lyxiga soffan.

Eller den här "bädden" kanske?

Kul aktiveringsleksak kommer här.

Hundskafferiet-webbshop

Har hittat en ny webb-butik Hundskafferiet som har massor med saker som jag skulle vilja köpa till hundarna. Bl.a. den här aktiveringsleksaken. Summer skulle älska den här.

Sedan hittade jag en väska som jag absolut måste ha. Jag tycker det är jättesvårt att hitta en som passar, men den här skulle vara perfekt. Vill helst ha en väska som man inte behöver hålla i handen eller hänga över en axel. 

Det här kryp-in huset skulle mina hundar bara älska.

Ja, det finns massor med roliga saker. Gå gärna in och kolla.

Ny tidning: Lek & Aktivera

Nu har äntligen Härliga Hund utkommit med en tidning som bara handlar om lekar och aktiviteter för dig och din hund. "Lek mer - det gör din vovve både glad och samarbetsvillig." Massor med roliga och bra tips har jag hittat som jag tänker prova nu när min semester börjar nästa vecka.


Priset för tidningen är 59 kr.

Långholmen igen

I över 30 år bodde jag i Hornstull och väldigt nära Långholmen. Varje dag gick vi dit med våra hundar för motion m.m. Men jag hade helt glömt bort att man kan ta sin hund för en badtur på norra delen av ön. Jag blev påmind om detta av en person som var med på invigningen av Vattenbaren på Häst & Hundhuset.
Efter en badtur kan man gärna ta sig till Café Bellman, där du hittar massor av smaskiga pajer, goda smörgåsar osv. Man kan både sitta inomhus om det är dåligt väder eller i den fina trädgården.


Snyggt halsband


Heltufft halsband. Visst är det snyggt? Det har både nitar och strasstenar. Det är ett halvstryp i storlek 23 - 29. Är du intresserad så hör av dig. Priset är 200 kr. Nypris: 350 kr SÅLD!
 
Under kategorin Cane Minore's showroom hittar du flera snygga och tuffa hundartiklar.

Morot ?

Såg en notis i tidningen Härliga Hund för ett tag sedan om en person som sa att morot ska vara bra för hundar med analsäcksproblem. Hon hade i sin tur fått tipset av sin uppfödare om att ge rå morot till hunden för att förebygga dessa besvär. "Enligt uppfödaren smälter inte hunden morötterna, utan de små hårda bitarna passerar genom systemet och rensar samtidigt analsäckarna.

Är det någon här inne som har hört att just morot ska ha en sådan inverkan?


RSS 2.0