Cesar Millan avsnitt 9

Ikväll kl 20.00 på TV4+ är det dags för ett nytt avsnitt av Mannen som talar med hundar. Avsnittet kommer att handla om
terriervalpen Charlotte som leker alldeles för våldsamt, jack russeln Elvis som inte gillar köksmaskiner och till slut
labradoren Jack som är rädd för blanka och skinande golv.

Det här med blanka och skinande golv verkar vara problem för fler hundar. I något utav de allra första avsnitten fanns det
en Grand Danois som var livrädd för att gå just på blanka golv. Men det fixade sig till slut.

Bilden hämtad från TV4+ programtablå.

Ni kan läsa mer om programmet här:
http://www.tv4.se/1.812891/mannen_som_talar_med_hundar

Avsnittet går som vanligt i repris nu på söndag den 5 april kl 12.50

Dokumentär utifrån ikväll

Kl 22.00 ikväll kommer SVT2 visa en brittisk dokumentär om hur hundar avlas fram för att ägarna vill få fram champions. Programmet heter "Ett renrasigt helvete". Ska bli mycket intressant att se, fast jag tror att man kommer att bli väldigt upprörd också. Att se hur hundar lider, för att människan vill att den ska se ut på ett speciellt sätt. Ja, det är verkligen fruktansvärt.

Här kan ni läsa lite mer om programmet. Det går också i repris i Kunskapskanalen den 3 april kl 22.00

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=103970&a=1492418&lid=puff_1492591&lpos=lasMer

Ett katthus

Gick förbi hund o katt-butiken Ellios idag. Och i skyltfönstret hittade jag det här "katthuset".

Mina hundar älskar sådana här saker, som de kan krypa in i.  Skulle vilja köpa det, men det kostar 500 kr, så det tål att tänkas på. Det har kostat 700 kr. Men 500 är mycket pengar, och egentligen behöver hundarna inga fler sovplatser. De har så det räcker. Men det är fint, eller hur?

El Diablo

Såg ni Mannen som talar med hundar i måndags? Avsnittet hette Djävulska chihuahuor.  Cesar Millan hade samlat olika fall som handlade just om chihuahuor och gjort det till ett speciellt avsnitt. Några fall hade jag sett tidigare, men just den om chihuahuan som de kallade El Diablo hade jag inte sett tidigare. Vilken mardröm till hund. Han styrde över en hel flock med pittbull-terriers. Helt otroligt. Det handlar med andra ord inte om storleken på hunden utan helt och hållet på vilken miljö den får växa upp i.

Om ni har möjlighet så kolla in reprisen imorgon söndag kl 11.45 på TV4+.Koppeltvång

Jag undrar om alla hundägare vet om att det är koppeltvång mellan den 1 mars till den 20 augusti? Så här står det på Naturvårdsverkets hemsida.

"Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Detta framgår av paragraf 16 i lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter, där det står att hundar ska hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt. Naturvårdsverket tolkar lagen på så sätt att en hund ska hindras från att springa lös måste den i de allra flesta fall hållas i koppel. Det är bara extremt väldresserade hundar som kan få gå lösa under denna period. Lagens syfte är att skydda de vilda djuren under den mest känsliga tiden när djuren får sina ungar. De marker som lagen syftar på är praktiskt taget all naturmark, även större parker och liknande."

Ja, många kanske vet, men alla kanske inte bryr sig. Sedan beror det ju lite på vilken hundras man har. Jag som har chihuahuor brukar låta mina hundar springa lite lösa under våra skogspromenader. Men vi brukar inte gå så djupt in i skogen, utan håller mest i utkanten. Chihuahuan är ju en ras som inte direkt springer iväg för att jaga utan håller sig oftast nära husse eller matte. (Ja, det finns ju undantag, men det finns det ju alltid) Men min syrra som har en cocker spaniel där får man hålla mer uppsikt, för hon älskar att jaga.

Jag har blivit lite mer "laglydig"  sedan jag förra året fick höra att en person hade blivit bötfälld för att ha haft sin hund okopplad i skogen. Jag har för mig att böterna låg runt 900 kr, men jag är inte riktigt säker.

Böter om man inte plockar upp efter sin hund

I dagens Metro har de tagit upp problemet med att hundägare inte plockar upp efter sina hundar. Den här artikeln gäller Vasastan, men problemet finns i hela innerstan. Jag tycker nästan Östermalm slår alla rekord. Ibland känns det som om man får ta sig fram i en snittslad bana på trottoaren för att inte kliva i diverse höger. Det är hemskt!

http://www.metro.se/2009/03/24/72396/plocka-upp-bajset-eller-fa-1-000-i-bo/

Jag tror inte att alla hundägare vet om att det är ett brott att inte plocka upp efter sin hund. Man kan faktiskt få böter på 1000 kr.

Kolla! han kan prata

Såg den här artikeln i Expressen idag.

"Här är hunden som kan prata" Bullterriern Armani 2 år . Kolla in filmen! Det låter absolut som om han säger MAMMA.

http://www.youtube.com/watch?v=2ajHK5bMPvE


Djurgården: Kafé Kruthuset

Vi tog buss 69 från Klarabergsgatan, mitt emot Åhléns, för att ta oss ut på Djurgården och kolla in ett kafé där det är tillåtet att ta med sig hunden in. Hållplatsen där man ska kliva av heter Isbladskärret. Därifrån går man norrut på Prinsessan Ingeborgs väg (grusväg) förbi Isbladskärret och över Lilla Sjötullsbron över Djurgårdsbrunnskanalen och sedan ta man till höger och följer strandpromenaden. Det finns skyltar som visar vägen. Om du vill kan du gå av vid Djurgårdsbrunn och följa kanalen österut och fortsätta in på strandpromenaden vid Lilla Sjötullsbron.

Det var inte så stort,men det fanns ändå bra med platser. På sommaren har de även bord och stolar så man kan sitta ute och det tror jag är jättemysigt. Nere till höger på bilden kan du se en vit skål, det var vattenskålen för alla hundar som kom på besök. Kaféet ligger precis vid en båthamn, så naturligtvis hade de på menyn strömmingsmackor som såg ganska smaskiga ut.

Söta Maggie och hennes matte hängde med på denna utflykt.

Romeo var väldigt törstig så han fick ett eget glas med vatten.

Det här kan man läsa om detta hus.
Fältmarskalk Erik Dahlberg fick i uppdrag av Kung Carl XI att bygga detta krutförråd i slutet av 1600-talet. Tjocka väggar, små fönster och högt i tak. 

Vi har öppet året runt, onsdag till söndag.

Kaféet är öppet mellan kl 10 - 17.

Kommer absolut att gå hit igen.


Nytt hundvänligt café

Idag tänker vi sticka iväg och kolla in ett café där hundar är välkomna. Jag berättar mer när jag kommer hem igen. Så håll utkik!

Vilda hundar på Sicilien

Såg en artikel i Expressen idag om hur nästan en halv miljon vildhundar finns i Italiens södra delar. De sprider skräck bland befolkningen då de går till attack och i värsta fall biter ihjäl människor. Ni kan själva läsa här.
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1501905/dodshundarna-sprider-skrack

Det är verkligen hemskt. Vilda hundar finns det ju nästan i alla länder, men att de går till anfall är väl kanske inte så vanligt. Vad skulle man själv göra om det kom en hop med hundar rusande emot en? Det värsta man kan göra egentligen är ju att springa, men i detta fall är nog att fly det första man tänker på. Skulle man ha en chans? Vet inte. Kanske.

Här i Sverige har vi ju också hundar som skadar människor och andra djur, men de är ju inte vilda och de anfaller inte i grupp. Men det är lika hemskt att läsa om sådana händelser. Och tyvärr blir de bara fler och fler. 

Får hoppas att polisen i Italien kan komma på en lösning för alla dessa vildhundar.

Chihuahuan=varg?

Ikväll på Kunskapskanalen kl 20.00 visar de ett program Den unika hunden. Det finns ca 400 hundraser, från den jättestora grand danois till den lilla chihuahuan. Det verkar vara intressant. Så ett litet tips från mig, kolla in det programmet.

Bakformar

Har letat efter bakformar med hundmotiv och äntligen har jag hittat sådana på Hungarian Pet Net. Så nu har jag beställt ett paket med flera olika motiv. Kan vara roligt att använda när man ska baka hundgodis t.ex.


Det gick bra idag.

Som jag berättade igår så hade Romeo drabbats av en sprucken analsäck. Så idag kl 12.30 hade vi tid hos veterinären Constantin Strömbäck på Roslagstulls djursjukhus. Allt gick bra, Så nu ska han äta penicillin i 10 dagar och sedan hoppas jag att vi slipper vara med om något liknande en gång till. Mamma Summer vaktar sin lilla son.


Inte en gång till!!!

Jaha, nu var det dags igen. Upptäckte det när jag kom hem på lunchen idag. Jag borde ha fattat att något var fel, men, men det är lätt att vara efterklok. Fattar inte varför detta drabbar mina hundar. Ja, förra gången var det Yoda som drabbades och nu är det Romeos tur, eller otur måste jag kanske tillägga. Undrar ni vad jag talar om. Jo, Romeos ena analsäck har spruckit. Så nu har jag ringt till veterinären på Roslagstull och vi får komma dit i morgon kl 12.30. Jag skulle önska att Romeo slipper bli sövd, men det beror helt och hållet på hur det ser ut. Tack och lov så verkar Romeo inte har så ont och det känns skönt.

Fortsättning följer........


Min svans sitter fast!!!

Men stackars Dukes bara 16 månader gammal som fastnade med svansen i isen.  Man fattar inte riktigt att vattnet kunde frysa så snabbt. Men allt gick ju bra till slut.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4597873.ab

Lilla Essingen

Det var ganska länge sedan som jag besökte någon ny rastgård, men idag tyckte jag det var dags för att kolla vidare. Och det blev hundrastgården på Lilla Essingen. Hit tar man sig antingen med 1:ans eller 49:ans buss. Hållplatsen är för 1:ans buss Lilla Essingen och med 49 Luxgatan. Så här års är väl ingen rastgård speciellt tilltalande. Men här på bilderna kan man ändå få en viss uppfattning om hur det ser ut.


Jag tror att det är ganska fint här på sommaren då man kan sitta och titta ut över vattnet. Rastgården ligger längs med Dagnygatan.

Vad bra att de har hittat en hundras.....

Läste i fredagens METRO:

PORTUGAL.
Sedan det blivit känt att Michelle och Barack Obama väntar tillökning i form av en portugisisk vattenhund har efterfrågan på rasen ökat markant. Enligt uppfödarna kan priserna nu också skjuta i höjden, rapporterar Metro Portugal. - Det är en ytterst lugn och intelligent ras, säger Carla Peralta, uppfödare och matte till den tik som i april ska föda Vita husets

fyrfota invånare. Uppfödaren Catarina Quirino berättar att portugisiska vattenhundar kan lära sig att sitta efter bara några timmars övning. De saknar underull och fäller sparsamt, vilket var en förutsättning för Obama då ena dottern har pälsallergi. I dag en kostar en portugisisk vattenhund motsvarande 12 000-15 000 kronor.

"PATRICIA TADEIA

Metro Portugal

OBS! det här är inte tiken som det talas om i artikeln.


Wow! den här hundrasen kan lära sig att  sitta bara efter några timmar. Kan inte alla hundraser det? Ja, iallafall har mina hundar lärt sig det efter någon eller några timmars träning. Och, ska man skaffa en hund om ens barn är pälsallergiker? Har de kollat om dottern tål just den här rasen? Även om man är allergisk mot pälsdjur, så kan man tåla vissa raser bättre än andra. Ja, jag hoppas att det kommer att gå bra, för annars blir det både synd om hunden och familjen.


Letade efter en modell

Har försökt att hitta en liten leksakshund som jag skulle kunna ha som modell till de stickade hundtröjor som jag brukar tillverka. Det är svåra att hitta just små hundar som går att använda just till detta ändamål. Så en dag var jag inne på leksaksavdelningen på Åhléns. Och där fanns den. En liten chihuahua. Den här var jättesöt. Och att det följde med en väska också, gjorde inte så mycket. Den kan alltid komma till användning någon gång.


Biggles - gosedjur och pennskrin

Såg den här artikeln i Aftonbladet idag. Men stackars Biggles. Hur kunde han få plats med så mycket saker i magen? Ja, hundar är väl för lustiga. Tur att det gick så bra som det ändå gjorde. 

  

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4563870.ab
Små saker

Tänk vad man kan hitta när man kollar runt lite i affärer. Jag tror att det är många utav er som har sett de här sparbössorna på Lagerhaus. De är ganska söta. Speciellt den lilla svarta med läderväst. I de här kan man spara till stora saker i den rosa och till små ting i den lilla svarta.

I samma butik hittade jag också en liten badhund och en timer.

Kloklippning

Min dotter och jag arbetar ganska mycket, men vi har olika tider, så vi hjälper varandra med att ta hand om våra 5 hundar, därför blir det lite svårt ibland att hinna med att t.ex. klippa klorna. För i vårat fall behöver vi vara två för att klara av våra busfrön till hundar. Då är det bra att det finns andra som kan hjälpa till. Så idag tog jag med mig Zäta till ZOOfiaCITY som ligger på Vasagatan 10. Zäta hade världens fart dit och när hon väl kom in så fick hon några godisbitar och det tyckte hon ju var väldigt gott. Men sedan skulle hon sitta still i mitt knä och det var inte lika roligt. Hon försökte emellanåt att åla sig ur mitt grepp. Men det var bara att hålla ett stadigt tag så gick det som en dans. Så nu har Zäta så fina tassar och vi behöver inte vara rädda för att hon ska haka i någonstans. Den här Zoo-affären är jättebra och man blir alltid så trevligt bemött.

  
En chihuahua-bok

Jag har hört både positiva och negativa åsikter om denna bok. En del tycker att den är helt OK och andra tycker att den inte har något nytt att tillföra. Jag tycker att det är roligt att det har kommit en bok på svenska, för jag har bara hittat böcker om chihuahua-hunden på engelska tidigare. 

Ifall man är intresserad av att få veta lite om chihuahua-hunden, var man tror att rasen kommer ifrån från början, rasens karaktär osv, så tycker jag den här boken helt OK. Några små felaktigheter har jag hittat, men det finns ju i alla faktaböcker. Det kommer ju nya rön hela tiden.

På varuhuset Åhléns var priset 198 kr, men på Ad Libris finns den för 146 kr.

RSS 2.0