Hoppsan!

 Blushy 4 Ibland när vi t.ex. har varit ute så vill Yoda gå in i sovrummet och lägga sig i sin korg som han har där inne. Jag brukar stänga dörren så han får vara lite för sig själv. Så gjorde jag för ett bra tag sedan. Vet faktiskt hur lång tid det hade gått. Nu var det dags att gå ut igen. Jag behövde hämta något i sovrummet och när jag öppnar dörren så kastar sig Yoda ut. Stackarn, han har suttit där inne och inte sagt något. Jag skäms, men jag hade faktiskt glömt bort honom. Han var så törstig när han kom ut. Det är ju så varmt här inne i lägenheten. Hädanefter får jag nog räkna in hundarna emellanåt, så jag inte stänger in någon mer vovve.


Gått igenom en förändring

Hon har alltid varit lite lat. Gillar mest att ligga  i knät och bli kliad bakom öronen. Men nu vet jag inte riktigt vad som har hänt. Har läst att de kan bli förändrade till sättet efter kastrering. Är det verkligen det som har hänt, eller? Jag känner inte riktigt igen min älskade lilla Summer. Hon beter sig verkligen annorlunda  nu mot hur hon brukade vara innan hon fick sin valp och då blev kastrerad. Jag har skylt på värmen osv. den senaste tiden, men det har nog inget med det att göra. Det är nog helt enkelt en "ny fas" i hennes liv.

När vi går på promenad, så stannar hon upp, står en lång lång stund och bara tittar sig omkring. Sen tittar hon på mig, med ögon som ser ut att vilja något, men VAD? Har ingen aning. Det känns konstigt. Men det är väl så här det kommer att vara hädanefter. SUCK!

Visst springer hon omkring, speciellt när hon är tillsammans med Romeo. Då kan det gå ganska vilt till. Men oftast så går hon i sin egna lilla värld. Stannar, tänker lite, går några steg, tittar på mig osv. Ja, vad ska man göra?

Summer har också

Hallå igen,
Summer har tydligen också drabbats utav någon typ av illamående. I morse visade hon samma tecken som Zäta gjorde för några dagar sedan. Måste vara något som går, eller är det kanske värmen som gör de illamående? Zäta är som vanligt väldigt pigg, men Summer är ganska hängig. Hon vill mest bara ligga i sin korg. Hon tittar så bedjande på mig när vi går ut. Ser ut som om hon vill "säga" mig något, men jag förstår inte vad det är. Få se om hon piggar på sig.

Husarviken

Jag bestämde mig för att gå till jobbet lite senare idag, så först tog jag en första promenad med alla hundarna. Ja, först blev det Yoda, Romeo, Hera o Zäta. Summer ville ligga kvar och sova lite till, hon är en riktig sömntuta. När det blev Summers tur så hade hon ingen större lust att gå ut, men hon måste så hon trippade ut genom porten, bort till den lilla gräsmattan för att sedan gå tillbaka hem igen. Knäppis!

Sedan bestämde jag mig för att ta Yoda och Zäta på en längre promenad längs med Husarviken. Båda två har så mycket energi som de måste få utlopp för och den här vägen är toppen för de kan springa lösa. Och snacka om de har sprungit, som raketer satte de iväg för att jaga varandra. Ena stunden jagade Zäta Yoda och i nästa minut var det omvänd ordning.

Sedan vi hade varit ute i ca en timme så var det dags att vända om hemåt. Då fick även jag lite motion, för vägen tillbaka går uppför en massa trappor ca 100 trappsteg. Hundarna rusade före medans jag lunkade efter.

Nu ska jag ta det lite lugnt innan det är dags för att gå ut med hundarna igen och sedan ge de mat innan jag sticker iväg till jobbet.

Vi hörs!


Zäta mådde....

lite dåligt i morse. När vi tog den första morgonpromenaden så märkte jag att magen inte riktigt var som den skulle. Men som bl.a. alla hundar gör så började hon genast äta gräs och blad. När vi kom hem så mådde hon illa och sedan var allt bra igen. Det är nog inte så konstigt att de blir lite dåliga i magen med tanke på värmen som vi har nu. Det gäller både för människor och hundar att dricka mycket vatten. Vattenskålen här hemma får man fylla på flera gånger per dag. Romeo säger till när vattnet är slut genom att tugga på vattenskålen. Alla sätt är bra, eller hur?

Min dotter åkte hem till oss på lunchen för att gå ut med "gänget "och sedan ge de mat. Jag hade det ganska lugnt på jobbet, så jag åkte hem lite tidigare. Nu är alla hundarna ute på balkongen. Deras favoritplats!

Vi ska snart ta en kort promenad, hundarna orkar inte vara ute så länge i denna värme, och sedan ska de få lite mat. Vi hörs!Sweaty 

Söndagspromenad med chihuahuakompisar

Temperaturen i solen vid 10-tiden var +39 grader, så jag var inte helt säker på att jag ville gå på en långpromenad idag, men sedan sjönk temp. lite så vid kl 12.30 tog jag med mig Romeo på chihuahuaträff. Vi tog tunnelbanan till Tekniska Högskolan där vi träffade 3 andra vavvor med sina mattar. Så började den 7 km långa promenaden till caféet Skafferiet på Norra Djurgården. Vi stannade många, många gånger för att hundarna skulle få dricka vatten och vila sig lite. Romeo som är 7 månader ville helst springa hela tiden, så jag var tvungen att bära honom med jämna mellanrum. Han fattar ju inte att han är för liten för att gå så lång sträcka. Men han vill!!!! Här kommer bilder på Romeo, Sparven, Mynta o Dia som jag tog vid caféet. När vi kom hem stupade Romeo i första bästa korg som han kunde hitta. Han var så  trött. Jag passade då på att ta ut de andra fyra för en lite längre promenad. De behövde ju också få komma ut och springa lite.


+ 34 grader varmt

Vilken värme vi har haft. Hundarna hade inte så mycket energi idag. Ville mest bara ligga och slöa. Jo, för Zäta (min dotters ena chihuahua) spelar vädret absolut ingen roll. Hon har hur mycket energi som helst. Hela dagen har hon försökt att få igång lekar, men ingen utav de andra har nappat. De har helst bara legat så här och myst. Hera är inte med på denna bild, för hon valde att ligga inne i lägenheten. Här ligger från vänster Summer, Romeo o Yoda. Hela lilla familjen.
 

Maskar..........

sniglar, harpluttar, hästbajs osv. listan kan bli lång på allt som våra fyrbenta vänner gillar att smaska på eller rulla sig i. Visst är de lite äckliga vovvarna våra, men vi älskar de ändå, eller hur? Idag måste det ha varit extra mysigt ute, för ena minuten tuggades det på något och i nästa sekund så skulle det rullas runt i något obestämt. Ja, det blev faktiskt ett snabb-bad för alla nu ikväll. Inte så populärt, men efteråt tyckte de att det var ganska skönt. Så nu luktar alla gott igen.

Nu kan jag andas ut...

Summer fick inga men efter fallet igår. Hon är precis som vanligt. Skönt! Jag blev så orolig. Hon kunde ha brutit ett ben. Men som sagt allt gick bra. Så här mysigt har hon haft det idag.

På lunchpromenaden träffade vi en ny liten chihuahua som vi aldrig har sett tidigare Den hade lite samma färg som Yoda. Roligt när det kommer fler hundar i samma ras till vårt område. Det finns massor mer hundar här, men de flesta är mycket större och tyvärr inte alltid så bra lekkamrater till små vavvor.


Vad rädd jag blev...

Skulle ta ut hundarna en sista gång nu innan det var dags att gå och lägga sig. Tänkte att, jag tar alla (5) hundarna samtidigt så går det lite snabbare. Sätter på alla deras koppel och halsband. Summer vill alltid att man ska klia henne lite på magen innan hon reser sig från sin korg. Så jag gör det och sedan säger jag till henne att "nu går vi ut". De andra hundarna står redan vid dörren och väntar, överlyckliga över att äntligen få gå ut igen. Summer är lite rädd för att gå i trappor, så jag böjer mig ned för att lyfta upp henne. När jag reser mig upp råkar hennes koppel fasta i någon utav de andra hundarna och jag tappar taget och hon ramlar ned på golvet. Oj, Oj Oj! jag blev så rädd. För naturligtvis skrek hon till. När jag böjer mig ned för att se vad som har hänt, så håller hon upp ena framtassen. Min fantasi skenar iväg och jag tror att nu har hon brutit benet. Jag vet att man inte ska lyfta upp henne, så jag låter henne vara en kort stund för att sedan lyfta tillbaka henne till korgen igen. De andra hundarna blir naturligtvis oroliga, de undrar ju vad som har hänt och varför de inte får gå ut med detsamma. OK, jag väntar en liten stund, Summer ligger stilla i korgen, hon darrar lite, men hon verkar rätt OK, så jag tar de andra hundarna ut på en mycket kort tur utanför huset. 

När jag kommer upp igen, så ligger Summer kvar i korgen. Jag bestämmer mig iallafall för att ta ut henne en sväng. Nu struntar jag i kopplet. Jag bär henne, som jag alltid gör, ned för trapporna och ut genom porten. Sedan går jag tvärs över gatan till gräsmattan som finns där. Sätter ner henne på marken. Först står hon bara där, men sedan tittar hon på mig, ruskar lite på sig och går iväg en bit. Då kan jag äntligen andas ut. Hon verkar inte ha gjort sig illa. Tack och lov!

Nu ligger hon och sover i sin korg precis som alla de andra. Och jag kan också gå och lägga mig. Är ganska trött nu. En sak har jag lärt mig och det är att aldrig försöka ta alla hundarna samtidigt. Låt det ta lite tid istället.

GRATTIS!!!

Tänk att tre skulle föddas samma dag, den 22 juli, fast olika år förstås.Tycker det är helt otroligt, ja inte att de föddes den 22 juli, utan att de alla finns i vår familj. Nu undrar ni säkert vad jag pratar om. Jo, tre utav våra hundar är födda just denna dag. Så det har blivit hundbakelser och små presenter. Här kommer några bilder från den stora dagen.Ett armband blev ett halsband eller?

Nu har matte blivit helt snurrig. Först gör hon ett armband till sig själv, Men nu, ska visst jag ha det som halsband istället. Ja, det ser ju ganska snyggt ut på mig också, eller hur? En Summer Queen som jag faktiskt är, då ska man väl ha något fint på sig. Men jag tror inte att det funkar så bra tillsammans med koppel. Hmm Jag får använda det om jag ska gå med på fest någon gång.

Norra Djurgården: Mot Skafferiet.......

Äntligen söndag och dags för långpromenad med ett gäng med hundar och några mattar, från Östra Station, genom Lill-Jansskogen (genom skog och över ängar) till Stora Skuggan/Ekoparken och det jättetrevliga fiket Skafferiet, där vi smaskade på mackor, Himmelska pajer och lite fika. Skafferiet är ett fik som är öppet året runt. Nu på sommaren är det mysigast att sitta ute i trädgården, men under vintern är det helt OK att komma hit också. Har man hund med sig så är det tillåtet att ta med sig hunden in och sitta vid borden på undervåningen.

Man kan antingen ta sig till caféet genom att gå den långa vägen genom skogen, eller så kan man ta tunnelbanan till Universitetet och gå därifrån eller så tar man buss 40 från t.ex. Odenplan. Bussen stannar precis vid caféet. Hit går man verkligen mer än en gång.

Tur till Långholmen

Yoda som är så förvirrad av alla lukter han känner från Summer behövde komma hemifrån och få det lite omväxling, så vi tog en tur till Långholmen. Stockholms vackraste ö. Solen sken och det var varmt, men ändå var vi nästa ensamma på hela ön. Långholmen är ett toppenställe för hundar, tycker jag, med stora gröna ytor där de kan springa omkring och leka, lite skog och berg där man kan öva sök- eller kanske balansövningar. Den här gången blev det bara promenad, men Yoda fick ändå öva "möten" med andra hundar. Han jagar upp sig och skäller väldigt mycket när han ser andra hundar. Visst skällde han lite, men jag fick stopp på honom ganska snabbt och det kändes jättebra. Och jag märkte att han blev mycket gladare  och lugnare under vår långpromenad. Mot slutet av vår tur stannade vi till för att fika vid en liten uteservering vid Långholmsbron.
 Frisbee 


Forts. på Stackars Summer

Ja, nu har jag talat med djursjukhuset. Jag bad de kolla i Summers journal om det stod något om det hade varit några komplikationer vid kastreringen, men det hade det inte varit. Men det kunde inte uteslutas att rester utav livmodern hade blivit kvar och det gör i sin tur att hon utsöndrar lukter som Yoda känner igen. Jag frågade om de brukade göra något åt sådana här saker. Att göra en ny operation, men de brukade de inte göra. Så nu är det nog mer Stackars Yoda. För han är alldeles hysterisk här hemma. Han äter inte, han är helt upptagen utav att uppvakta Summer. Ja, nu blir det att ta många och långa promenader med honom, så han får annat att tänka på. Jag antar att det kommer att fortsätta så här en vecka till, sedan ska det vara slut. HOPPAS JAG!!!

Stackars Summer!?

Ja, vad ska hon göra? Nu har hon haft Yoda hängande efter sig i snart en vecka. Yoda verkar inte ge upp i första taget. Allt handlar om att han tror att Summer löper, fast det kan hon inte göra, för hon blev kasterad i samband med kejsarsnittet i december förra året. Ja, det är ju synd om Yoda också som bara går på sin instinkt. Han gnäller och ylar om vartannat, medans Summer försöker att undvika honom så gott det går. Just nu försöker han att avreagera sig på en pipleksak. Lilla gubben! (Kanske skulle skrivit Stackars Yoda istället). Ringde till veterinären idag och efter att jag hade berättat hur det låg till, så tyckte de att jag skulle ta kontakt med djursjukhuset där operationen hade gjorts. I värsta fall kanske de missade något under kastreringen. Jag ringer dit imorgon, så får vi se. Fortsättning följer. 
Puppy 3 


Skvättskydd

Ett s.k. skvättskydd kan vara bra att använda av flera olika anledningar. Först och främst kanske man använder det när man är osäker på om hunden kanske tänker "lyfta på benet" när man gå till ett hundcafé eller om man ska hem till någon där hunden inte har varit förut. Men man kan också använda skvättskyddet när man har en löpande tik hemma. När Summer löpte satte jag på Yoda skvättskyddet när jag gick hemifrån, då kunde jag känna mig lugn att Yoda inte skulle försöka para sig med Summer. Naturligtvis tog jag bort det så fort jag kom hem igen. Det är ju inte bra om skyddet sitter på för länge då det blir lite varmt. Här visar jag ett skvättskydd som kommer från Cane Minore. Ganska tufft tycker jag.


Vasastan/Vasaparken

 Dog 13Nu blev jag ledsen och besviken igen. Tänkte börja kolla hur hundrastgårdarna ser ut i Vasastan, så jag tänkte att jag börjar med den i Vasaparken. Grus, grus och sten! Ja, det var vad jag såg. Inte en enda liten gräsplätt. Och till råga på allt var platsen pytteliten. Stackars hundar som får gå dit. Vasaparken som är så mysig och har så mycket att erbjuda. Rastgården ligger uppe på en kulle, längst bort mot S:t Eriksplan.Kunde inte motstå de här.

Ibland måste man byta matskålar och när jag såg de här två, då kunde jag bara inte motstå dem. Visst är de fina? Mina hundar har alltid haft matskålar i metall, så jag tänkte, varför inte i porslin den här gången. De är ganska låga och vida, så de stjälper inte så lätt och det är ju en fördel, speciellt när man har valpar som springer omkring och busar hela tiden. Ja, nu har inte alla hundarna fått nya skålar, men de andra kommer att få vid ett senare tillfälle. Man kan nog använda dessa att ha vatten i också.

Tips innan besök i rastgård mm

Innan man tar med hunden till en rastgård, gå en rejäl promenad innan. Hunden behöver bli av med en massa energi innan den träffar andra hundar i ett inhägnat område. Då kan man motverka att det blir bråk mellan hundarna. Att gå till rastgården ska ju vara något roligt, en belöning. Jag som har chihuahua-hundar har också märkt att om jag tar mina hundar på en lång promenad innan vi ska gå på våra chihuahua-träffar, så är mina hundar mycket lugnare när de träffar sina kompisar. Det blir inte så mycket skällande osv.

Ensamhetsträningstips

Ett tips som jag även använder efter att ha tränat valpen att vara ensam, är att ha radion på när jag går hemifrån. Jag väljer en kanal där det både talas och spelas musik. Ljudet från radion kan distrahera hunden från att kanske börja skälla när den hör något ute i trapphuset. Nu har jag både unghundar och vuxna hundar hemma, men jag fortsätter att ha radion på och jag tycker att det funkar jättebra. Naturligtvis ska radion vara på en ganska låg volym.


Kungsholmen/Kronobergsparken

Rastgården ligger högst upp i Kronobergsparken. Den ligger i en backe, så hundarna kan få lite extra motion när du springer omkring och leker med sina hundkompisar. Som du kan se så finns det både gräs, grus och lite träd. På vardagarna brukar hunddagis hålla till här några timmar.

Kungsholmen/Rålambshovsparken

Man får gå ganska långt bort i Rålambshovsparken för att hitta denna rastgård. Om man kommer från Norr Mälarstrand så får man gå genom hela parken, under Lilla Västerbron och sedan en liten bit till. Den är faktiskt lite svår att hitta om man inte vet var den ligger någonstans. Rastgården är inte så stor. Som ni ser av bilden så består den mest av grus och några träd. Det finns ett par bänkar man kan sitta på, men det är också allt.

Kl 04:00!

Nej! inte nu igen tänkte jag när jag blev väckt i natt utav att hundarna travade runt i lägenheten och gav ifrån sig små ljud. Vi var ju ute runt 23:30 igår kväll, inte skulle de behöva gå ut kl 4 på morgonen. Men det var precis vad de ville. Ja, vad gör man, på med kläderna och ut. Lyckliga rusade alla ut för att göra, ja, ni vet vad. Sen gick alla och la sig. Supernöjda! Tur att även jag har lätt för att somna om.

Östermalm: Café Harpaviljongen

Det här caféet är bara öppet under sommaren, men det är verkligen värt ett besök. Det ligger vid Ryttarstadion på Fiskartorpsvägn 29 på Östermalm. I trädgården finns det vattenskålar ifall hunden är törstig. Medans vi hundägare tar en fika mm så brukar hundarna få en liten godisbit av någon ur personalen. Trevligt tycker jag. Om det är dåligt väder så kan man sitta inomhus och ber man riktigt snällt så brukar man få ta med sig hunden in.

Nästa inlägg kommer att handla om Skafferiet som ligger vid Ekoparken på Norra Djurgården

Östermalm: Himmelska Hundar

Är ett ett jättetrevligt ställe där man kan ta med sig sin hund för att fika. Det ligger på Hedinsgatan vid Tessinparken på Östermalm. Man kan både sitta inne och ute i trädgården (trevligt nu när det är sommar). Vi mattar och hussar kan ta en fika med en bit smarrig paj, eller kanske en varm macka eller soppa. Hundarna kan få sin egna mezetallrik (blodpudding, skinka, ost mm), en chihuahuacocktail eller kanske ett litet hundkex.

Nästa inlägg kommer att bli om Café Harpaviljongen.

Den 10 juli

Idag var det Yodas tur att må lite illa. Han har väl också stoppat i sig något olämpligt när han har varit ute.

Summer har varit på ett uselt humör hela dagen. Bara gått omkring och samlat på diverse tuggben, som hon sedan har lagt i sin korg, för att där vakta de som en hök Hawk.

En tur i Lill-Jansskogen blev det iallafall. Det är så härligt att gå med hundarna där. Om man går in lite i skogen så kan man hitta kullfallna träd som hundarna kan få hoppa över och krypa under. Jättebra övningar.

På hemvägen tog vi och stannade till vid Café Harpaviljongen. En helmysig dag med andra ord!


Östermalm/Hjorthagen

Långt upp på Ahlsellvägen i Hjorthagen ligger en rastgård. Den är väldigt svår att hitta, först måste man gå upp för en lång backe, förbi en länga med bostadshus och sedan förbi en länga med garage.Längst bort i hörnet på gatan hittar du rastgården. Den är ganska kuperad, mycket skog. Det här stället tycker jag passar bäst för de som har lite större hundar, då det tyvärr finns lite hål här och där i stängslet som omgärdar rastgården. Har man en liten hund är det risk för att den tar sig igenom. Och det vill man ju inte. På vardagarna håller ett hunddagis till här. Här kommer en bild.

Himmelska hundar

Efter att Romeo hade fått sova lite så var allt OK igen. Valpar stoppar i sig allt de ser och det är inte alltid man hinner stoppa de i tid. Jag tycker att de går som små damsugare runt och kollar om de inte kan hitta något som verkar godis. På eftermiddagen tog vi en tur till hundcafét Himmelska Hundar som ligger vid Tessinparken på Hedinsgatan. Jag gillar det stället jättemycket. Det var 5 hundar där när vi kom dit. Alldeles lagom. Är det för många hundar så kan det ibland bli lite stökigt, speciellt när det är flest hanhundar.Vovvarna fick små hundkex medans jag tog kaffe o äppelkaka. Mums! tyckte vi alla. SmileyCentral.com

Södermalm/Tantolunden

 Dog 3Rastplatsen för hundar i Tantolunden är inte inhägnad som på många andra platser utan det är en speciellt  område i Tanto. Den ligger på samma sida där pendeltågen går. Området är ganska stort. Här finns massor med träd, buskar och gräsmattor där hundarna kan rusa omkring och leka. Men lite mer koll måste man ha på sin hund, när platsen inte är omgärdad av ett stängsel. Jag tänker på hundar som har en benägenhet att sticka iväg om de blir rädda osv.Kl 07.30

Gick vi ut på en kortis promenad. Hundarna vill bara komma ut för att göra, ja ni vet vad jag menar. När vi kom hem igen fick hundarna gå ut på balkongen. Ett ställe som de älskar att vara på. Jag gjorde iordning frukost till mig, men efter en liten stund kommer Romeo in i köket och ser väldigt ynklig ut. Han darrar jättemycket och piper lite. Jag lyfter upp honom och går till balkongen för att se om det är något där som har kanske skrämt honom. Men då ser jag att han har mått illa. Han har väl stoppat i sig något som han inte borde. Typiskt valpar. Nu ligger alla och sover. Få se hur han mår efter att han har vilat lite. SmileyCentral.com

Södermalm/Drakenbergsparken

 Dog 13  RASTGÅRD FÖR EN HUND, ELLER?
Ja, man kan verkligen undra när man besöker den i Drakenbergsparken. Vad tänkte de som bestämde att det skulle finnas en rastgård just här? Belägen vid en bergvägg, pytteliten och med bara grus. Ja, det finns några träd, typ 4 stycken. Undrar överhuvudtaget om den finns någon som vill ta med sig sin hund hit. Det är inte så att det inte finns plats för en större gård, för det finns massor av plats bredvid inhägnaden. Men tyvärr det här är vad som bjuds.
Vaccinationsdax!

Nybadad och fin var Yoda när vi i morse åkte iväg till Årsta och veterinären. Det var dax att få en ny dos med vaccin mot kennelhosta. Hade jag vetat igår att det skulle bli ett sådant ruskväder idag så kunde jag ha väntat med badet. Yoda anade inte vad som skulle hända så han skuttade gladeligen in i väntrummet, men sen började han bli lite orolig. Kände väl konstiga dofter. Han gick iallafall glatt in i undersökningsrummet, gick lite runt och tittade. Så blev det dags för sprutan! Då var det inte lika kul längre. Ett litet skrik kom, men det gick snabbt över. Veterinären försökte muta med en godis efteråt, men det gick inte Yoda på. De tog även en vikt på honom. Han vägde ca 2 kg. Veterinären sa att det var bra att veta hur mycket han vädgde ifall Yoda skulle bli dålig efter sprutan. Sedan var det bara att åka hem igen till resten utav bushundarna.

Östermalm/Humlegården

Jag är glad att det ändå finns ganska många rastgårdar här i innerstan. Tyvärr är väl inte den här den allra roligaste. Inte så stor, ganska mycket grus (istället för gräs, träd o buskar) och ett par lite fallfärdiga bänkar att sitta på.Ganska tråkigt. För Humlegården är ju en sådan underbar park i övrigt. Varför inte satsa lite mer så att både hundar och hundägare skulle trivas bättre.

Norra Djurgården/Ugglevikskällan

I Lill-Jansskogen vid Ugglevikskällan ligger en ganska stor och bra hundrastgård. Där finns många träd och buskar där hundarna kan springa omkring och leka. Det finns även bänkar och ett bord där mattar och hussar kan sitta och prata med varandra medans hundar leker.

Söndagspromenad

Ja, idag blev det riktiga långpromisar för alla hundarna. Jag delade upp de i två grupper. Det är ganska besvärligt att ta alla 5 på en gång speciellt när man går långt. De har en förmåga att vilja gå åt olika håll allihopa och då slutar det alltid med att man står och håller i ett enda stort nystan av koppel. Vi tog en tur jäms med Husarviken nere vid Ropsten. Just den vägen är bara till för cyklister och för de som vill ta en promenad. Hundarna kan springa lösa och det är ju toppen. När man bor i innerstan så gäller det att hitta de här platserna där man slipper hålla koll hela tiden. Hundarna verkligen älskar att få rusa runt och busa med varandra.

Östermalm/Kampementsbacken

 Puppies Den här rastgården är väldigt bra, ganska stor med många träd och buskar. Hundarna kan verkligen springa runt och ha kul. Det finns bänkar att sitta på och även ett bord om man t.ex. vill ta med sig lite fika.Yodas dag

Idag fick det bli Yodas dag, då jag tog bara honom med på en långpromenad. Vi tog tunnelbanan till Gärdet för att sedan promenera till hundrastgården vid Kampementsbacken. Jättemysigt ställe där han träffade två andra hundar som han kunde busa med. Efter att ha varit i rastgården en stund tog vi en sväng på Gärdet. Efter promenaden mötte vi min syrra och hennes cocker spaniel. Tillsammans gick vi till Café Victoria för att sitta i deras trädgård och äta brunch. Toppen! Vi hade kunnat sitta där hur länge som helst, men de andra hundarna hemma behövde komma ut på promenad också, så Yoda o jag fick åka hem igen.
 


Välkommen till Hund i Stockholm!

     

RSS 2.0