Bellevueparken

Jag hade tidigare fått information om att det skulle finnas en hundrastgård i Bellevueparken, men så var inte fallet. Men istället finns det en del utav parken där det är tillåtet att ha hunden lös. Den platsen ligger norr om Brunnsviken. Det finns skyltar utsatta längs med denna promenad.

Bellevueparken är en helt underbar plats att promenera i. Du kan förutom att promenera, bada och sola, besöka Carl Elds Ateljémuseum, eller som vi gjorde idag, besökte Café Bellevue.


För att ta sig hit kan man ta buss 59 från Centralen eller buss 40 från Odenplan. Man kliver av vid Wennergrens Center och sedan ligger parken precis bakom Wennergrens Center.

Pokerspelande hund

Vad ska man tro om detta? Jag tvivlar starkt. Jilli, en yorkshireterrier som kan spela poker. Var det någon som såg Jilli på World Dog Show på Stockholmsmässan förra sommaren? Jag kan inte minnas att det skrevs något om denna hund i tidningarna då.

http://www.aftonbladet.se/poker/article5434247.ab

Vattenbar-invigning

Det blev röda mattan för Yoda när han kom till Häst & Hundhuset på Kungsgatan idag. Det var ca +30 grader ute, så vattnet kom väl till pass.Inne i butiken blev det bubbel till matte och husse, medans vovvarna fick korv, köttbullar och annat smaskens. Och så blev det naturligtvis en liten doggie-bag.

Både gott och roligt fanns i påsen.

Härliga Hund nr 7

Nu har tidningen Härliga Hund utkommit med ett nytt nummer.

Under ras-specialen kan du läsa om "Tollaren" - Micmac-indianernas bästa vän.

Läs om Bruno - amerikanska cocker spanieln som föddes i Shanghai och sedan om hans resa till Sverige.

Vattenbar

Nu på lördag har jag fått en inbjudan till Häst & Hundhuset på Kungsgatan. De ska inviga den i Stockholm första vattenbaren för fyrbenta. Ska bli intressant att se. Återkommer med mer info och bilder på lördag eftermiddag.

Kvällskurs genom Stockholms universitet

En artikel i tidningen City Stockholm idag måndag den 22 juni.

I höst kommer en ny högskolekurs om hundars genitik och etologi anordnas vid Stockholms universitet. Vanlig gymnasiekompetens ska räcka för att kunna gå denna kurs som ska hållas på kvällstid en gång i veckan med start nu i höst.

Läs mer här:

http://stockholm.city.se/tema/kurs/17754/ga_en_kurs_i_hundliv

Låter intressant, eller hur? Undrar hur många platser det finns för denna kurs?


Kor på grönbete

Stockholm är ett så underbart ställe. På väg hem från våran långpromenad idag såg vi det här. Romeo skällde en del medans Summer mest bara stod och tittade.


Tänk att man bor mitt inne i Stockholms innerstad och bara genom att ta en promenad på 15 - 20 minuter så kommer man ut på landet. Det är helt fantastiskt, eller hur?

Tidningen Hund liv

Nu har ett nytt nummer av tidningen Hund liv kommit.

Den har bl.a. ett valpbilaga. Sedan kan du också läsa om freestyle och agility. Tips på hunds@jter. Det finns även en fototävling "Sommarens bästa hundbild". Bidragen ska vara insända senast den 7 augusti. Massor av läsning med andra ord.

Promenader för liten valp

Den här tabellen hittade jag i tidningen Hund liv. Den visar hur långt en liten valp ska gå under sina första 9 månader. Det är faktiskt jätteviktigt att man inte överanstänger sin valp, då skelett och muskler är under uppbyggnad och kan skadas om den får gå för långa sträckor.

Ålder i månader


Promenad totalt/dag


2 månader


5 minuter


3 månader


10 minuter


4 månader


15 minuter


5 månader


20 minuter


6 månader


25 minuter


7 månader


30 minuter


8 månader


35 minuter


9 månader


40 minuter


Besök i Hundaffären

Som jag skrev igår så ligger denna affär och hunddagis på Runebergsgatan 5, en tvärgata till Engelbrektsgatan vid Humlegården. Som ni ser av skylten, så finns det lediga platser på hunddagiset.


I butiken fanns allt möjligt, som koppel, halsband, hundgodis o mat, leksaker, väskor, bäddar, matskålar, flytvästar, shampoo m.m. Det fanns en hel del saker på REA, men jag valde att köpa lite grejer som vi behövde och tänkte inte så mycket på om det var på rea eller ej.

Kan ni gissa vad det här är för något? Hundarna tyckte det var väldigt spännande.

Jo, det är en tunnel. Alla tyckte den var jätteskoj. De sprang fram och tillbaka, alla utom Summer, som är en liten fegis när det kommer till sådana här saker.


Fast Romeo ville helst ha tunneln för sig själv.

Fick den här tunneln helt gratis, bara för att vi köpte hundmat.

Hundaffären i Stockholm

Hundaffären på Runebergsgatan 5 i Stockholm har öppnat igen. Mellan den 13 - 18 juni har de speciella erbjudanden på PCL Schampo och balsam, lösviktsgodis, hund- och kattbäddar mm. Hundaffären har butik, dagis och trim. Öppettider är vardagar 10 - 18 samt lördagar 10 - 14.

Har aldrig varit där tidigare, så jag tänkte ta en tur dit i morgon. Så om ni tittar in här på bloggen i morgonkväll, så får ni se om jag hittade några roliga saker.


Elektrisk klotång

Jag har försökt med olika typer av klotänger, men inte hittat någon som riktigt har passat. Det är jättesvårt att klippa klorna på mina hundar, så jag tänkte att den här kanske är något man skulle ta och prova. Den här klotången ska läsa av elektroniskt var pulpan sitter och då indikera med rött ljus. När den visar grönt ljus är det OK att klippa.Jag har hört både positiva och negativa åsikter. De som inte gillar den här klotången har sagt, att den är svår att använda och att den är för stor. Vad jag har sett så finns den i två storlekar och jag har nu beställt den minsta. Den här kommer från Häromi och priset är 339 kr. Den ska levereras om ca 1 vecka. Så jag återkommer och talar om vad jag tyckte om den så snart som möjligt.

Quick Finder


Shampoo

En av hundarna har varit ganska torr och lite mjällig i pälsen under en period. Har provat några olika shampoo, men jag tycker inte de har hjälpt. Idag hittade jag ett från märket Greenfields. Den här sorten ska vara bra för torr hud, så nu får vi se om det hjälper. Det innehåller bl.a. björk.

Kan man få för många?

Ja, det är kanske många som tycker, att det räcker väl med en. Men inte då. Undrar ni vad jag pratar om? Jo, sådana här.

Just nu har vi 6 st i olika färger och former. Ja, nu har jag chihuahuor, så bäddarna tar inte så stor plats. Hundarna gillar att kunna byta sovplats lite då och då under dygnet. Och alla 5 kan ju inte trängas i en bädd. När man pratar med andra chihuahua-ägare så säger de samma sak, klart de har fler bäddar.

Den här köpte jag på Small to Big, och den kostade bara 119 kr.

French Kiss

Idag inhandlade jag ett nytt te, French Kiss, som är ett rött te med champagnearom och rosor. Doften är underbar och det smakar jättegott. Téet kommer från Claudia Galli och jag köpte det på Small to Big. Priset var 69 kr för 100 g.

Om ni inte hittar någon butik som säljer dessa téer, så kan ni beställa direkt från Claudia Galli. Det är bara att gå in på hennes blogg och göra beställningen där.


Blev ihjälbiten av två hundar

I dagens Aftonblad kunde man läsa:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5333783.ab

Inte nu igen! Man blir både ledsen men också arg när man läser om hundar som biter ihjäl andra hundar. Det står inte i artikeln hur det hela riktigt gick till, så man ska ju inte döma när man själv inte har varit där. Även om det inte var någon tröst för hundägaren, så var det iallafall bra att matten till rottweilern och boxern bad om ursäkt. Det händer ju inte så ofta.

Hundägaren här i artikeln tycker man borde införa krav på munkorg. Ja, kanske en bra idé. När jag var i Wien för några år sedan, såg jag att det var lag på att om man skulle åka spårvagn t.ex. med hund så skulle den bära munkorg. Jag såg många hundar, både stora och små som gick omkring med munkorg ute på gatorna.

Jag  som har chihuahuahundar,  blir alltid lite extra vaksam och försiktig när det kommer större hundar som ska gå förbi. Det händer även att jag ibland hellre går över till andra sidan gatan än går förbi en schäfer t.ex. (som jag inte känner). För man vet ju aldrig, speciellt om man har hundar som är ganska skälliga. Då känns det tryggare att ta en annan väg.

Föreningen Hundar utan hem

Både i Metro- och City-tidningarna kunde man i morse läsa om representanter från Hundar utan hem som hade varit i Hagaparken igår för att berätta om deras förening. Just nu har de ett 40-tal hundar som de försöker hitta nya hem till. Hundarna kommer både ifrån Irland och från Sverige.

http://stockholm.city.se/nyheter/17373/mister_watson_och_hans_hundkompisar_soker_nya_hem_nu_

En fråga jag kan ställa mig är. Det finns så många hundar här i Sverige som behöver nya hem. Ska man inte försöka hitta hem till de först innan man tar hit hundar från andra länder? Visst ska man försöka hjälpa andra länders hundar också, men då är det kanske bättre om man kan hitta eller starta en förening på plats, där hundar finns, istället för att de ska behöva komma hit. Ja, det är bara en tanke som jag får när jag läser sådana här artiklar.

EKO Hundkafé i Kungsträdgården

Fick tips av  Astas matte om att det skulle vara ett hundkafé i Kungsträdgården under några dagar denna vecka. Så jag tog med mig Yoda och åkte ned dit idag. Där hittade vi i ett utav tälten Gemenskap:grön "Nordens största ekovaruhus på nätet."Förutom kläder, smycken, väskor osv. säljer de också hundmat, hundkex, koppel, halsband m.m. Halsbanden är handgjorda i ekologisk bambu, pris ca 249 kr.


Jag köpte lite olika smaker på kexen, få se om hundarna gillar dem. Den större påsen kostar 119 kr (275 g) med smak av t.ex. lax och hjort samt de mindre påsarna med smak av morot/äpple, banan, örter kostar 45 kr (100 g).

Satt fastklämd i 25 dagar

Hittade artikeln i Aftonbladet idag.

Man ska akta sig för att jaga kaniner. Då kan det gå riktigt tokigt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5312225.ab  


Historien slutade iallafall bra efter att Jake hade fått ta en tur till djursjukhuset.

RSS 2.0