Södermalm - Lokes Bar

Det har varit en del tips här på bloggen om olika kaféer där det är tillåtet att ta med sig hunden. Men nu tänkte jag tipsa om en restaurang där hundar är mer än välkomna.
 
Lokes Bar ligger på Bondegatan 57 på Södermalm. Restaurangen är inte så stor som ni ser av bilderna här nedanför. När vi kom dit var det ganska tomt, men det tog bara en halvtimme, så börjde gästerna droppa in.

När vi lämnade restaurangen hade både en schäfer och en rottweiler med resp. mattar och hussar tagit plats vid borden bredvid oss.

Vill du veta mer om denna restaurang, kan du gå in här på Lokes Bar

Maten var supergod och personalen väldigt trevlig och hjälpsam.

Hur tar man sig hit? Antingen med buss 2 eller 66 som nästan stannar utanför dörren. Annars kan man ta tunnelbanan till Medborgarplatsen och sedan ta en promenad. Nummer 57 ligger nästan i slutet utav gatan.

Jag kommer absolut att gå hit igen.


Östermalm: Café Foam forts.

Jag har skrivit lite om detta kafé tidigare, men inte haft några bilder från själva kaféet. Café Foam ligger alltså på Karlavägen 75 på Östermalm. Närmaste tunnelbanestation är Karlaplan.Som ni ser så finns det bord och stolar utanför kaféet, toppen en varm sommardag. Men det är väldigt trevlig i lokalen också.

Det finns även ett separat rum, där jag tror att man inte får ta med sig hunden in.Personalen var supertrevlig. Det fanns mycket gott att välja bland, från bullar o kakor, till stora härliga sallader och matiga mackor. Naturligtvis fanns det vattenskål till hunden.

Vill ni läsa mer kolla in här Café Foam

Medicin direkt i brevlådan

Visst skulle det vara bra att få hem medicinen per post?

Vill du ha hundens medicin direkt hem i brevlådan? Be veterinären att sända receptet till Djurapoteket Eskilstuna, som är ett distansapotek. Läs mer på Apoteket.se/djur

Det här är ett bra sett ifall man kanske har långt till apoteket, eller om man har en hund som dagligen behöver medicin.Någon som har provat?

Östermalm - Café Saturnus

När man kommer in på det här kaféet kan man få en känsla av Frankrike. Menyn finns både på svenska och franska.

Café Saturnus ligger på Eriksbergsgatan 6, som är en tvärgatan till Birger Jarlsgatan.

Jag lyckades inte ta några bra bilder, det var så otroligt mycket gäster när jag var där idag. Men jag fick med en bild av deras omtalade kanelbullar. De är helt enorma!Gå gärna in och kolla på deras hemsida Café Saturnus

Personalen är väldigt trevlig. Jag önskar bara att ljudnivån inte var fullt så hög. Kan vara lite svårt ibland att höra vad den andra personen säger.


Södermalm - Café Mariaberget

Hej!

Nu är det väl dags att komma med ett tips om ett hundvänligt kafé, eller hur?

Det här kaféet ligger på Blecktornsgränd 4, nära Bastugatan på Södermalm.


På bilden en kompis och min hund Yoda

Som ni kan se så kan man sitta ute när vädret tillåter.
Kaféet serverar hemlagad mat som soppor/grytor, varma o kalla mackor samt hembakade bullar, muffins m.m.

Ägarna till kaféet har själva en liten hund som tittar förbi lite då och då.

Klicka på Café Mariaberget så kommer ni till deras hemsida.

Ett litet och trevligt ställe som jag redan har besökt 2 gånger.


Nya hundvänliga fikaställen....

kommer jag snart att berätta om här på bloggen. Ett på Södermalm och det andra på Östermalm. Så håll utkik!


Lek & Aktivera

Härliga Hunds extratidning Lek & Aktivera finns ute i butiken nu.Massor med roliga övningar man kan göra med sin hund.

Strumpa med fästingskydd

Ja, vad säger ni om det? Läste om den här strupman på Friskheten"Simlocs aktivitetsstrumpor skyddar mot fästingangrepp. En fästing som klättrar upp på strumpan trillar av och dör. Läkemedels- och arbetsmiljöverket har godkänt strumpan, som inte innehåller några hälsofarliga ämnen.

Strumpan finns i 6 olika färgställningar och kostar 195 kr.

Kanske vore något att satsa på i dessa fästingtider.

Walkies - en ny App

Vill du veta hur långt du har promenerat med din hund? Då kan du ladda ned den här appen. Den är helt gratis." Den här enkla kart-appen gör att du kan mäta dina hundpromenader. Du får veta exakt hur långt ni har gått och hur lång tid det har tagit. Du kan också skicka rutten till familj och vänner.

Fungerar både i iPhone och Android.


Oral Cleaner

Hej!

Som jag skrev på min andra blogg Chitassar, så var jag med Yoda till veterinären förra veckan för att bl.a. ta bort tandsten. Han hade ganska mycket.

Veterinären påpekade hur viktigt det är med att borsta hundens tänder. Och jag vet det, men det är inte så lätt när man som vi har chihuahuahundar. De har så små munnar. Men då tipsade hon om att antingen använda vanlig gasbinda som man lindar runt pekfingret, eller en sådan härFingerduk av mikrofibrer. Bidrar till att avlägsna plack och bakterier i munnen.

Så nu har jag köpt en sådan här fingerduk. Yoda står så snällt och låter mig gnugga på hans tänder en gång om dagen. Det ska bli intressant att se om det hjälper något.

Har ni provat och i så fall vad tycker ni?

RSS 2.0