Jag glömde hundarna!

Nja lugn, jag hade inte glömt mina hundar ute eller något liknande. Jag glömde att det var jag som skulle åka hem på lunchen för att gå ut med dem osv. Jag satt i lunchrummet på jobbet när telefonen ringde. Det var min dotter som undrade vad jag gjorde. Jag sitter och äter, svarade jag. Men, sa min dotter, det var ju du som skulle ta hundarna idag. Hoppsan! Det hade jag helt glömt bort. Hur snurrig får man bli? Som tur är så bor min dotter och jag inte så långt ifrån varandra, så hon tog och åkte hem till mig istället. Ja, ja, så kan det gå när huvudet inte är där det ska vara. Hundarna tog iallafall inte någon skada, de fick bara vänta lite längre än vanligt.

  


Östermalm: Nu får hunden följa med hit också

För några dagar sedan fick jag ett tips från en person att nu kan man ta med sig hunden in i Fältöversten. Det har
bara varit tillåtet i några veckor, så skyltarna med hundförbud sitter fortfarande kvar vid alla ingångar. Jag tog en tur med en utav mina hundar dit idag och det gick hur bra som helst.

För ni som inte har varit här tidigare, så ligger Fältöversten vid Karlaplan på Östermalm.

Har fått en massa tips idag

En av mina arbetskamrater skickade ett mail till mig idag med flera tips på olika ställen där man får ta med sig hundar, så nu får jag ge mig ut i stan och kolla dessa platser. Så mycket kan jag säga att de alla ligger på Östermalm.

Mingel, mingel

Jag idag var det alltså dags för vernissage och mingel på hundkaféet Small To Big. Jag tog med mig Summer den här gången. När vi kom dit fick vi ett glas cider och lite snacks. Konstnären Erik Hedin visade sina små hundakvareller. Så fina.

Summer höll sig mest för sig själv, som vanligt. Ville helst bara ligga i mitt knä.

Här kommer några bilder från vernissaget.


Vi hade jättetrevligt och jag funderar på om jag ska ta och beställa en liten akvarell på mina små vavvor.

Vernissage i morgon 18/2

Vi ska försöka hinna gå på Small To Bigs vernissage i morgon kväll mellan kl 18 - 20. Det kommer att vara 15 % rabatt i butiken på en massa artiklar.  Erik Hedin kommer att visa sina hundakvarellmålningar. Och om man vill kommer det att finnas möjlighet att beställa en egen liten tavla. Adressen är John Ericssongatan 15 på Kungsholmen. Så varför inte ta en tur dit imorgon?
  
Utflyktsdags igen

Det var länge sedan vi var på Kungsholmen och hundkaféet Small To Big, så idag bestämde vi oss för att sticka dit. Vi hade bestämt träff med Melvin o Oliver och deras matte o husse. Romeo var den utav våra hundar som fick hänga med den här gången. Här har vi gänget. Det vart en mini-chihuahua-träff. Oliver var väldigt intresserad av Romeo och hängde efter honom hela tiden. Vilket Romeo kanske inte tyckte var så där jättekul, så han fick säga ifrån en hel del.
 
Både Melvin o Oliver var jättesnygga killar. Bakom Melvin skymtar Ester.

Vad är det som lyser?

Tänk vad vi har längtat efter att se solen igen. Det känns som om det var en evighet. Man måste ju bara passa på att ta en promenad för att riktigt njuta av klar luft och blå himmel. Vi tog en tur nere vid sjön för att bl.a. titta på korna som fanns på andra sidan.

Hoppas verkligen att det blir lika härligt väder i morgon också.

Kan detta vara möjligt?

Såg den här artikeln i tidningen Metro imorse. Ja, vad ska man tro? Undrar om dessa personer som har svarat på denna enkät även skulle svara detsamma om det gällde t.ex. deras barn. Ja, jag bara undrar. Vad tror ni?


Fimpar för vännen


Rökare är mer benägna att fimpa för gott när det

gäller sitt husdjurs hälsa än när det gäller den egna,

enligt en enkätstudie i USA bland cirka 3 300 djurägare.

Nästan var tredje rökare uppgav att de skulle

kunna tänka sig att försöka sluta vid vetskap om att

husdjurets hälsa stod på spel. TT/Metro 11/2-09


Mumsiga ostbollar

Här kommer ett enkelt recept på ostbollar som jag hittade när jag var inne på Paulines blogg. Hundarna tyckte de var jättegoda. Så här gör man.

Sätt ugnen på 200°C
Blanda vetemjöl och vatten till en deg. Skär i lagom bitar. Platta till dem. Lägg lite riven mild ost  i mitten. Vik ihop och rulla till små bollar. Lägg bollarna på en plåt som är klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 20 - 25 min. Bollarna ska bli lätt gyllenbruna och frasiga. På bilden ser du att lite utav osten har trängt fram ur degen.

Fredagsträff på Himmelska Hundar

Det var inte så många hundar på kaféet när vi kom vid 13-tiden. En liten glad chihuahuakille som heter Zizou mötte vi iallafall, han var 7 månader gammal och väldigt söt och busig.

Efter en stund så kom Maggie och hennes matte. Summer fick en chihuahua-cocktail medans Maggie fick en stor tårtbit med smaskiga godsaker i.

Tack för idag Maggie och hennes matte!

Träff på hundkafé 6/2

Idag ska jag ta med mig Summer (för en gång skull) till hundkaféet Himmelska Hundar. Vi ska träffa toy-pudeln Maggie och hennes matte kl 13. Summer är en liten latmask som helst bara vill vara hemma och slappa. Men jag tycker att hon behöver lite omväxling i tillvaron. Jag vet att när vi kommer till kaféet så kommer hon att gå runt lite och sedan vill hon lägga sig i mitt knä för att sova. Ja, vi får se hur det går idag. Fortsättning följer......

Himmelska Hundar på TV3

Nästa måndag den 9 februari kl 20.00 på TV 3 visar Simon och Tomas när de renoverar hundkaféet Himmelska Hundar. Ska bli spännande att se hur de gick tillväga. Har varit där och sett hur fint det har blivit. Så kolla in programmet och ta sedan en tur till kaféet. Det är verkligen värt både ett och två besök.

Att synas i mörker

Är väldigt bra, speciellt om man som Zäta är black & tan. Här har hon på sig ett litet blinkande ben, finns i olika färger. Tyvärr så syns det inte på bilden att det blinkar i olika färger, men man kan se en liten ljuspunkt i mitten. Sådana här finns både med fast och blinkande sken.

Jag tycker den här är toppen när vi är ute på kvällen. Jag har hela tiden koll på var hundarna är någonstans. Och att den blinkar verkar inte störa hundarna ett dugg.

RSS 2.0