Hundens Dag den 18 maj

"Den 18 maj kommer vi att delta på Hundens Dag i Edsbergsparken, Sollentuna.

Under dagen bjuds det på uppvisningar, tips och specialerbjudanden för dagen och möjlighet att fynda för dig och din hund. Det finns flera stationer där du kan prova på aktiviteter såsom klickerträning, agility, rallylydnad och freestyle med hjälp av duktiga instruktörer.

Vi befinner oss på plats för att berätta om vår verksamhet, informera om medlemskap och sälja hundstallssaker. En av våra jourhemsfamiljer kommer att medverka med en omplaceringshund för att berätta hur det är att vara jourhem till våra hundar.

Dagen startar  på Turebergs torg klockan 10.30 med en promenad till Edsbergsparken. Väl i Edsbergsparken drar scenprogrammet igång klockan 11.00.

Kom och möt oss för en fullspäckad familjedag där hunden står i centrum!"

Bild och text hämtad från Hundstallets hemsida
 

Hittade en bild i lokaltidningen Östermalmsnytt

Fick lokaltidningen Östermalmsnytt idag och däri hittade jag en artikel "Hundförbud runt lekplatser". Den bild som tidningen har bifogat artikeln är på två utav våra hundar.
 
Jag blev lite förvånad över detta, för Östermalmsnytt har inte varit i kontakt med mig eller min dotter för att fråga om det var OK att använda just den bilden. Men jag antar att tidningar kan göra så. Jag skrev i alla fall en kommentar på mitt twitterkonto AnneliHE54.
 
Vill ni läsa artikeln kan ni göra det här genom att klicka på Östermalmsnytt
 
 

Huggormen

I Hundsport nr 4/2014 hittade jag en bra artikel som handlar om huggormen. Här kommer 5 viktiga råd vid huggormsbett:
 
"1. Lär dig känna igen symptomen
Typiska symptom är svullnad vid bettstället och att en rodnad/blånad syns i anslutning till två små betthål. Ibland blir hunden trött och vill lägga sig ner. Vissa hundar kräks och får diarré. I sällsynta fall blir hunden akut dålig. Den kan få andnöd och cirkulationsstörningar och segna ner. Då är det bråttom.
 
2. Åk till veterinären direkt
Snabb vård är mycket viktig för att minimera skador på inre organ. Det gäller även om hunden inte verkar påverkad till en början. Allvarliga symptom kan uppkomma flera timmar efter bettet.
 
3. Håll hunden i stillhet
Försök att undvika att hunden rör sig efter ett ormbett. Muskelaktivitet ökar risken för att giftet sprids i kroppen. Bär hunden om möjligt. Går inte det, gå så lugnt ni kan och åk sedan till veterinären direkt.
 
4. Lämna bettet ifred
Rör inte bettstället. Tvätta inte, snör inte av, kyl ej. Försök inte heller suga ut giftet. All "behandling" av bettstället kan göra skadan värre.
 
5. Kortison hjälper inte
Det finns inga vetenskapliga belägg för att kortison hjälper vid huggormsbett. De mycket höga doser som tidigare rekommenderades kan tvärt om vara skadliga för hunden. Rådgör alltid med veterinär. Att ge kortison får inte fördröja besöket hos veterinären."
 
Källa: Johanna Miemois, chefsveterinär vid Universitetsdjursjukhuset i Ultuna; Sveriges Veterinärförbund
 
 

Öppet Hus 10 maj hos Hundstallet

Den 10 maj klockan 11 – 14 är det dags för vårens Öppet Hus som är laddat med många aktiviteter. 
 
Du kommer att kunna handla i hundshopen, besöka blomsteraffären och ta en fika i caféet. Vi håller föredrag, anordnar lotteri och en tipspromenad. Medtag gärna kontanter. För barnen finns det ponnyridning och ansiktsmålning. 
 
Väl på plats kan du anmäla din hund till Hundstallets talangjakt. Fina priser utlovas! 
 
Under öppet hus kan du även passa på att bli månadsgivare och få en fin present.

 

Här finns vi!

Hundstallets gårdsplan, 
Åkeshovs gårdsväg 10 i Bromma
 

Tid

Klockan 11 – 14
 
Hundstallet hittar du intill Åkeshovs tunnelbanestation. Tar du bilen så tänk på att det finns begränsat med parkeringsplatser.

All text är hämtad från Hundstallets hemsida 

 


Såg en annons...

För några veckor sedan såg jag en annons i en lokaltidning som gjorde mig en aning upprörd. För att inte avslöja för mycket av annonsören, så väljer jag att ändra lite i annonstexten. Så här löd den på ett ungefär:
 
Valpmatte/husse i Vasastan!
 
Nu får barnen (2x10 år) den efterlängtade hunden i mitten av juni. En pudel. Därför behöver vi någon som kan hjälpa oss med hunden ganska mycket i början när vi andra inte är hemma.
 
Vi tror att du kanske är pensionär, eller är ledig på dagarna, och tycker mycket om djur och barn.
 
Varför jag blev upprörd? Jo, när en familj med barn bestämmer sig för att skaffa en hund så är det inte till barnen, utan till hela familjen. Att inte vara hemma den första tiden i valpens liv är helt vansinnigt. Det är just den första tiden som är så viktig för att valpen ska bli en lugn och stabil vuxenhund. Den behöver få vänja sig vid den nya miljön och de nya människorna som valpen ska förhoppningsvis leva med resten av sitt liv. När det då kommer in en ny person som ska ta hela ansvaret för att valpen får det tryggt, så kommer naturligtvis den personen att bli den viktigaste i hundens liv.
 
Alla de gånger som jag har haft valpar hemma, så har jag alltid tagit semester. Så det tycker jag den här familjen skulle göra också.
 
Vad tycker ni om en sådan här annons? Jag har sett att några har reagerat och skrivit insändare.
 
 

RSS 2.0