Svar på Malins frågor

Hej igen,

Än en gång, jätteroligt att du gillar den här bloggen. Nu till dina frågor om hur det är att ha hund i stan.

Först kan jag säga GRATTIS till att du bor på Södermalm. En av innerstadens bästa stadsdelar, iallafall om man är hundägare. Du skrev att du bodde vid Nytorget, då har du inte så långt till Vita Bergsparken. Ett härligt ställe att ta promenader med sin hund. Det finns även ett stor och bra hundrastgård där.

Vill du bara ta en promenad kan du gå längs med Årstaviken bort mot Hornstull och vill du fortsätta därifrån är det bara att promenera vidare mot Långholmen, där det även finns ett hundbad.

Du hittar flera av dessa platser under kategorierna Hundrastgårdar/områden där hundar får vistas samt Friluftsområden.

Du undrade över hur man får sin hund att vänja sig vid tunnelbanan. Har man en liten hund, så kan det vara bra om man i början när den är liten valp kanske har den i en väska, där den kan krypa ned om den ifall den känner sig lite osäker för alla människor och alla ljud. Jag har chihuahuahundar och i början hade jag de just i en väska. Men nu går de själva. Ibland kan jag lyfta upp de om det är väldigt mycket folk, som t.ex. vid T-Centralen. Men det viktigaste är att man börjar tidigt.

Klart det finns människor som inte tycker att man ska ha hund om man bor i stan. Men bor man som vi så finns det väl ingen anledning varför man skulle låta bli att ha hund. Fast vi bor mitt inne i huvudstaden, så finns det så många fina grönområden dit vi kan ta oss utan att ens behöva ta en buss eller tunnelbana. Det är helt underbart, tycker jag.

Har du bestämt dig för vilken ras du vill ha? Du får jättegärna höra av dig igen om du undrar över något.

Hälsningar
Anneli

Prisjakt.nu

Såg ett tips i tidningen Härliga Hund om att Prisjakt.nu har fått en ny kategori - djurfoder.

"Här kan du jämföra priser på över 1300 olika hundfoder från 60 tillverkare och drygt 30 butiker. Det går även att göra sökningar på olika foderkategorier, t.ex. mat för äldre hundar, valpar, sjuka hundar och hundar med viktproblem.

Jag var inne och kollade och det verkade rätt bra.

GLAD MIDSOMMAR!

Jag och bloggen Hund i Sthlm önskar er alla en härlig midsommarhelg.Kram
Anneli

Tidningen Härliga Hund nr 7

I nästa vecka kommer Härliga Hund att finnas ute i butikerna. Så här ser det senaste numret utTidningen kom i min brevlåda idag, så jag har bara hunnit bläddra i den lite. Jag tyckte att det fanns en massa bra läsning. Ja, ni ser själva av framsidan här. Annat som verkar intressant är:


- Om Vit herdehund
- Rasspecialen handlar om Irländsk terrier
- Mirakelvalpen - Selma överlevde mot alla odds
- Blandrasen Livia - hjälper dödssjuka barn

Läs också artikeln om Nathalie som vågade följa sitt hjärta och lämnade allt för en hund och en husvagn. Hennes blogg hittar du här


Hej Malin!

Du som skrev ett inlägg här på bloggen och ville veta lite mer om att ha hund i stan osv. Du får gärna skicka mig din epost-adress så kan jag svara där istället. Men annars kommer ett svar här på bloggen om några dagar.

Du kan eposta till hundisthlm@hotmail.com

Hälsningar
Anneli

Tidningen HUNDliv ute nu!

Jag hittade HUNDliv nr 2/2011 Juni-Juli-numret ute i butiken nu.Här kan man läsa om:

Fästingspecial - hur kan man skydda hunden?

En stor bilaga om Varför gör hunden så?

Och en massa annat

Tipsar igen i Stockholms Hundar

Jag är med i bilagan till Hundsport den här gången också.


Ni som inte får den här bilagan kan läsa om tipset under kategorin Restauranger/Fikaställen här på bloggen. Kaféet heter Skafferiet och ligger på Norra Djurgården.


Östermalm: Muffin Bakery

Hejsan!

Det var ganska länge sedan som jag tipsade om ett vanligt café där det är tillåtet att ta med sig hunden. Men nu kommer ett nytt ställe här, närmare bestämt Muffin Bakerysom ligger på Linnégatan 42

nu när det är sommar och varmt kan man sitta utomhusannars sitter man här inneNärmaste tunnelbanan är Östermalmstorg. Linnégatan är en tvärgata till Sturegatan.

Väldigt trevligt café!

RSS 2.0