Hundpromenaden vid Sjöhistoriska

Hej,
 
Oj, vad många som hade anmält sig till hundpromenaden idag som anordnades av Agria hundförsäkringar. Om jag inte hörde helt fel så hade 1400 anmält sig. Över 77000 kr skänkte Agria till Hundstallet. Helt otroligt! 
 
Zäta och jag tog tunnelbanan till T-centralen och sedan buss 69 från Kungsträdgården. Det var inte bara vi som just tog den turen. Bussen var smockfull med hundägare och hundar.
 
Här kommer några bilder från starten. Först ut är naturligtvis Zäta som var väldigt skällig i början men så fort promenaden satte igång så höll hon tyst hela vägen. Vi gick sammanlagt 5 km. Zäta travade på före mig hela vägen. Man kan inte fatta att för några veckor sedan låg hon på Bagarmossen och var jättedålig.
 
Det var en härlig promenad. Zäta travade på i god fart medans jag blev lite trött mot slutet. Tror matte behöver träna lite mer ;)
 
Bland de 1000 första som gick i mål fick en doggy-bag som bl.a. innehöll en reflex, ett armband och träningsgodis.

Hundpromenad imorgon vid Sjöhistoriska

Hej allihopa!
 
Ska ni med imorgon? Har ni anmält er? Jag tänkte ta med mig en av våra hundar, Zäta, och delta i hundpromenaden som utgår från Sjöhistoriska muséet. Jag hoppas det blir bättre väder än vad vi hade idag. Men regnar, ja då gör det. Vi går ändå. Det ska bli kul. Zäta kommer att skälla på alla hundar som hon alltid gör, men hoppas på att hon till slut kommer att gilla läget. Fast jag tvivlar ;)
 
Här kan ni läsa mer Hundpromenad
 
Bilden lånad från Agria
 
Det är för en god sak som bl.a. jag har anmält oss och det är för att Agria Djurförsäkring skänker 50 kr till Hundstallet för varje hundägare med hund som går promenaden.
 
Hoppas vi ses där.
 
Hälsningar från
Anneli o Zäta

Uppdatering av hundvänliga kaféer m.m.

Hej!
 
Det var väldigt länge sedan som jag gjorde någon uppdatering av restauranger och kaféer där hundar är välkomna att följa med sin matte och husse.
 
Jag befarar att flera av de ställen som jag har skrivit om här på bloggen inte längre är finns eller att man inte får ta med hundar.
 
I lokaltidningen Mitt i Södermalm hittade jag några lokaler där det är ok att hunden följer med. Vissa har jag skrivit om och några är nya. Ska försöka göra lite nya besök så att kategorin Restauranger och Fikaställen blir uppdaterad. Här kommer den listan som fanns i tidningen
 
Brasserie Elverket/Linnégatan 69, får vistas i baren
Rost/ Wollmar Yxkullsgatan 52
Hornstulls Bodega/Hornsbruksgatan 24
Café Tabac/ Stora Nygatan 46
Delikatessen Bistro Bar, Krukmakargatan 22
Nytorget 6
Restaurang Bacaro/ Katarina Bangata 66
Mosebacketerrassen/Mosebacke Torg 1 -3, under sommarsäsongen, utomhusdelen
Café Blomma/ Åkeshovs gårdsväg 6
Himmelska Hundar/ Hedinsgatan 13
Folk&Friends/ Norr Mälarstrand 32
Häringe slott
 
 

Kurser hos Medborgarskolan

Hej,
 
Har hittat några kurser som kan vara intressanta att kolla in om du har hund och bor i Stockholm.
 
- Att skaffa valp
- Valpens första tid i sitt nya hem
- Hundar som skäller på andra hundar
 
Ser också att man kan ta jägarexamen.
 
Kolla in på Medborgarskolan och se om det är något du gillar.

RSS 2.0