Östermalm: Restaurang Grodan

På Grev Turegatan 16 i Stockholm ligger restaurang Grodan Grev Ture. Där finns det möjlighet att ta med sig hunden om man t.ex. vill äta en bit mat. De har några bord reserverade för oss hundägare. Men för att vara på den säkra sidan att få just ett sådant bord, så vill de att man ringer och bokar i förväg, tel: 08-679 61 00


Romeo och Hera

Ja, så var det söndag igen och dags för en långpromenad i det härliga höstvädret. Romeo och Hera fick följa med den här gången. Som vanligt så samlades vi vid Tekniska Högskolan för att tillsammans med ett gäng med andra hundar gå den mysiga vägen genom skog och över ängar bort till Ekoparken. Här kommer lite bilder från dagens chihuahua-träff.



Kungsholmens hundkafé

Ja, nu är vi framme vid John Ericssonsgatan och hundkaféet. Här inne blev det att byta från väst till skvättskydd. Man vill ju inte att det ska hända några "olyckor". Skvättskydden kommer också från Cane Minore. Här fick vi träffa söta Maggie.

Det fanns fler hundar på fiket. Men de fick tyvärr bara sitta stilla på ett ställe.

Vi ska på träff!

Idag bestämde vi oss för att åka till hundkaféet på Kungsholmen. Vi skulle träffa Maggie, en jättesöt pudelflicka. Här står far och son vid porten och väntar på att få springa iväg till tunnelbanan. Naturligtvis måste de ha på sig sina fina Cane Minore-västar. De måste ju vara snygga när de ska träffa en hundtjej!

Ska man bli förvånad...........

Ja, ska man bli förvånad, chockad, arg eller helt enkelt bara rycka på axlarna. När jag var på väg hem idag så för att komma upp från tunnelbaneperrongen, så finns det ett rullband som man tar för att komma till spärrarna. Det finns två rullband och i mitten finns det en vanlig gång med några bänkar, för de som behöver vila lite, gången är ganska lång och sluttar lite. När jag nästan är i slutet utav rullbandet, kommer det en man gående med sin schäfer i koppel. Han stannar upp precis i början utav gången, och vad gör hunden då? Jo, hunden lyfter på benet mot den första bänken. Eyes Poppin. Schäfern är av den större modellen, så "strålen" når ända upp på ovansidan av bänken. Mannen verkar inte bry sig och fast jag hojtade till så fortsatte han bara att gå, som om inget hade hänt. Vilka människor det finns. Ingen koll alls.
Usch!!!






Grön tröja

Den här passar nog bäst på en liten och smal hund, typ Russkiy Toy eller Prazsky Krysarik eller en liten chihuahua.

Bra att ta på i vinter

Ja, vintern är ju på väg, även om man inte vill att den ska komma alltför snart. Men för att vara ute i god tid med vissa saker, så har jag här stickat färdigt en tröja. Jag har flera som ligger och är halvklara. Så jag får nog ta och sätta igång och göra de färdiga, för nu har jag ju tre hundar som kanske inte vill frysa i vinter. Hera fick bli modell.


Mår mycket bättre

Ja, nu mår Summer mycket bättre. Efter att ha ätit kyckling och ris i ett par dagar, så är magen som den ska igen. Så skönt! Romoe fick en släng han också, så han fick samma diet som mamma. Nu är alla vavvorna krya igen.

I förrgår kom min dotters hundar Hera och Zäta hit för att stanna till måndag. Så nu är det liv i luckan igen.









Summer

är fortfarande dålig i magen, stackarn. Jag kokade kyckling i morse som hon fick lite utav under dagen. Hon ville inte äta någon annan mat. Och det är ju bara bra att magen får vila från torrfodret. Hon är lite trött och det är ju inte så konstigt. Får se hur hon mår i morgon. Får väl ta och fixa mer kyckling då. De andra hundarna blir lyckliga, för kyckling är det bästa de vet.

Vi hörs!

Tisdag den 16 sept

Summer och Romeo har varit dåliga i magen hela dagen. Vet inte om det är hundfodret eller om de har fått i sig något när de har varit ute. Tror att jag imorgon ska gå och köpa det gamla vanliga torrfodret igen. Det har de aldrig haft några problem med.

Ikväll hade jag familjen på middag. Efteråt så hade vi chokladprovning. Chokladen kom från Peru, Equador och West Africa. Har precis gått med i en chokladklubb. Vi kom fram till att den godaste chokladen kom från West Africa och på andra plats kom Equador.

Choklad, speciellt mörk med hög kakaohalt är ju som ni vet jättefarligt för hundar. Så när vi hade provat färdigt, så kollade jag jättenoga så inga bitar hade hamnat på golvet. Det är ju så lätt hänt att man tappar utan att man märker något.

Nu ska jag ta hundarna på en sista tur innan det är dags för oss att gå och lägga oss.

Hörs snart igen!


Judarskogen

I Åkeshov ligger ett jättefint friluftsområde som heter Judarskogen. Här kan du hitta härliga stora ängar eller djupa skogsområden där du kan ta långa och mysiga promenader med din hund.



Om du gillar att plocka svamp är Judarskogen ett bra ställe, eller att plocka slånbär. Här finns massor med slånbärsbuskar. För att ta sig hit tar du tunnelbanans gröna linje mot Hässelby och går av vid tunnelbanestationen Åkeshov.


Chihuahua-träff igen

Kl 11:15 idag stack jag iväg med tunnelbanan tillsammans med Hera och Zäta för att åka ut till Åkeshov för en träff med en hel massa chihuahuor. Vädret var toppen. Solen sken och himlen var blå. Det var massor med hundar som vanligt. På promenaden fanns det också några andra hundraser. Hera blev inte så speciellt förtjust, så hon satte igång och jagade runt efter dessa hundar samtidigt som hon skällde allt vad hon orkade. Knasfian! Ja, som ni ser är det inte bara Hera som skäller ut "främlingarna", fast Hera till vänster på bilden är närmast och mest ihärdig.

Långholmen

Är en härlig ö mitt i Stockholms innerstad. Man kan ta sig till denna ö från tre håll. Över Pålsundsbron, Långholmsbron eller från Västerbron. Här tycker jag man kan hitta allt. Skog, berg, gräsmattor och en strand. Jag älskar verkligen denna plats, kanske beror det på att jag har gått här med mina hundar under hela min uppväxt. Här kommer några bilder från min tur med Yoda idag.



Långholmen är inte bara ett härligt friluftsområde utan det finns även bostäder här. Här är ett utav husen.


Romeo 9 månader

Tiden går så fort. Att det redan har gått nio månader sedan min lilla vavvakille föddes är helt otroligt. Nu när hösten är här så tänkte jag att Romeo skulle få en väst att ha på sig. Den håller honom lite varm om magen. Den här västen kommer från märket Cane Minore. Jag tycker den blev jättefin på honom, eller hur?

Måndag den 8 september

Natten var lite orolig. Ena minuten skulle hundarna sova hos mig och i nästa minut, då dög deras egna sovplatser bättre.

Idag har jag bara haft mina hundar hemma, så då tog vi en extra lång promenad på morgonen. Sedan stack jag iväg till jobbet. Hem på lunchen, fast då regnade det, så det blev ingen lång tur. Som alla vet så gillar de flesta chihuahuor inte regnväder. Summer vände tvärt i porten och skulle gå in igen, så henne fick jag lirka lite med. Då sprang hon fort som sjutton längs husväggen bort till en liten gräsplätt, gjorde det hon skulle och sedan vände hon snabbt tillbaka igen. Då fick jag bära henne en stund så att de andra fick en liten promenad iallafall. Killarna bryr sig inte så mycket om vilket väder det är.

När vi kom hem igen, var det dags för lite mat. "Lillskrutten" har just nu bestämt sig för att han inte vill äta själv, utan vill bli matad. Vilken knäppis! Sådana här små egenheter brukar som tur är inte hålla i sig så länge. Tack och lov!

När jag kom hem ifrån jobbet hade jag tänkt ta en långpromenad (igen), men regnet bara vräkte ned, så det blev bara en snabbtur. Jag hoppas verkligen på att det blir bättre väder imorgon. Jag längtar efter våra långpromenader.

Vi hörs!

På Gärdet

Ett härligt friluftsområde både sommar som vinter på Östermalm är Gärdet. Underbara stora ängar där våra hundar kan springa omkring och leka.

Syrran med sin Muffins och jag med Yoda, tog en tur ut på just på Gärdet idag. Vi träffade massor med trevliga hundar under våran promenad. Tyvärr kom de inte med på bild.

STÄNGD!Hundcafé på Kungsholmen

TYVÄRR FINNS INTE DETTA HUNDCAFÉ LÄNGRE!

Roligt att Kungsholmen i Stockholm har fått ett hundcafé. Det ligger på John Ericssonsgatan, en tvärgata till Hantverkargatan. Det är både ett café och en butik. Som ni kan se utav bilderna här. Vid varje bord finns det en krok där man kan koppla sin hund om man vill ha den bredvid sig, men annars är det fritt fram för hundarna att gå omkring i lokalen.



Gotlandsparken

Längs Gotlandsgatan på Södermalm finns det en liten allé och där hittar du denna rastgård. Den är inte så stor och har mest grus, men det finns lite grönska och några träd. Här kommer några bilder.


Det gör skillnad

att bara ha tre hundar här hemma. I några månader har jag även haft min dotters två hundar boende hos mig. Tänk, 5 chihuahuor som ska gå på promenad fyra gånger, äta mat två gånger (de blir 10 potioner) + en massa lek och bus varje dag. Det blev ganska mycket att göra under den här tiden. Jag ska inte klaga, för min valp t.ex. har ju haft många att busa med. Nu blir det att han får leka lite mer för sig själv. Och det är ju nyttigt det också. För hans mamma o pappa är inte så lekfulla utav sig precis. Speciellt inte mamma Summer som helst bara vill ligga och sova i mitt knä.

Igår hämtade min dotter sina hundar. De blev överlyckliga att ääääntligen få vara med sin matte och komma hem till sitt igen. Speciellt Hera hade blivit så lycklig när hon förstod att hon skulle gå hem, så hon hade sprungit hela vägen från tunnelbanan fram till porten. Och sedan direkt när de kom in i lägenheten, hoppat upp i sängen och krypit in under täcket och somnat. Ja, de är ju för roliga. Här hemma blev det helt plötsligt väldigt tyst och lugnt.

Men min dotters små busvovvar kommer nog snart tillbaka hit och då blir det full fart igen.

Vi hörs!

Hemmagjort fästingmedel

Även om det inte är rätt årstid för fästingar, så tänkte jag iallafall berätta om två olika recept på fästingmedel som man kan göra själv.
Båda recepten är hämtade ur tidningen Härliga Hund.

Alt. 1
                                                                                    
1 liter vatten                                                                       
1 burk rosmarin                                                                 
En skvätt vitvins- eller äppelcidervinäger 
                                                                                                                  
Koka upp och låt det sedan svalna. Sila             
                                                                                        
                                                                                         
Alt. 2  
Koka upp 1 liter vatten
häll i  ½ burk timjan och
½ burk rosmarin
Ev. ett par vitlöksklyftor
                                                                                           
Låt det svalna och dra i ett par timmar.Blanda i ett par msk vinäger och saften av en citron. Sila 

Förvaras svalt i t.ex. en sprayflaska. Ska hålla ca 1 månad.

RSS 2.0