Ny uppdatering

Hej,
 
Nu har jag uppdaterat den kategori som handlar om "Farlig/giftig mat m.m. här på bloggen. Tacksam om ni går in och tittar om ni kan hitta några fler produkter som kan vara farliga.
 
Hälsningar
Anneli
 
 

Allergenminskande schampo

I tidningen Hundsport nr 5/2015 läste jag om ett hundschampo som ska hjälpa personer med pälsdjusrallergi så de ska kunna vistas nära en hund utan problem. Visst låter det fantastiskt! Kan det vara sant?
 
Hundsport har berättat i tidningen om sex personer som har fått testa att träffa hundar som under en fyraveckors period badats en gång i veckan med detta schampo. De flesta märkte en förbättring.
 
Så har står det om schampot

"Allergenius® Dog Specialschampo är ett unikt svensktillverkat schampo för hund som minskar mängden allergen på hunden. Schampot återfuktar och vårdar huden på ett nytt sätt, är helt oparfymerat och ger fin päls. Hundvård som dessutom underlättar för dig och andra som lider av allergi mot hund.

Använd vårt hundschampo regelbundet (1 gång per 1–2 v) för att minska hundens utsöndring av allergener, och göra det enklare för allergiker att umgås med din hund och vistas i offentliga miljöer. Våra första tester visar att ett regelbundet användande kan bidra till att sänka hundens allergenutsöndring, då hundens allergennivå inte går tillbaka till den ursprungliga.

Huden spelar en stor roll i en hunds allergenutsöndring. Allergenius® Dog Specialschampo är djuprengörande och innehåller en effektiv kombination av moderna hud- och pälsvårdande ingredienser. Tvätta din hund med ett hundschampo som stärker huden och minskar förekomsten av fjällande hud, mjäll och allergener. Det är drygt, lättflytande och enkelt att använda. Vårt schampo går även bra att använda till katter!

Ditt hundschampo, som är snällt mot både djur och allergi, levereras inom 1 vecka.

Ingredienser: Sodium myreth sulfate, Sodium cocoyl glutamate, Disodium cocoyl glutamate, Sodium lactate, Butyleneglycol, Panthenol, Urea, Caprylyl glycol, Niacinamide, Ethyl lauroyl arginate, Piroctone olamine, Arginine PCA, Polyglyceryl-5 oleate, Glycerin, PEG-120 methyl glucose oleate, Polyquaternium-10, Ethyl lauroyl arginate HCl."

Min dotter är pälsdjursallergiker och speciellt långhåriga hundar. Jag har tänkt beställa detta schampo och se om hon märker någon förändring.

 Bilden hämtad från Allergenius hemsida.

Det kostar 257 kr och kan beställas genom Allergenius

 

 


Östermalm - Uppdelning av hundrastgård

Det har skrivits en del i pressen om att dela upp eller inte dela upp större hundrastgårdar så att stora och mindre hundar kan hållas avskilda ifrån varandra.
 
Detta har hänt i Humlegården. Just den här rastgården var inte speciellt stor från början, så jag vet inte om det var en så bra idé. Jag har hört både positiva och negativa kommentarer.
 
 
Ser inte så kul ut direkt. Längst in finns det en bänk då matte/husse kan sitta.
 

RSS 2.0