Vad har hänt under det gångna året 2009?

Tänkte göra en sammanfattning om vad som har tagits upp här på bloggen under 2009.

Jag har gjort några besök i olika djuraffärer, besökte Hundens Dag i Kungsträdgården, har gått på 2 hundrelaterade kurser, kollade in en liten agilitybana ute vid Hundstallet i Åkeshov, fick ny design på bloggen, var med och invigde Vattenbaren på Häst & Hundhuset, haft 3 tävlingar här på bloggen samt visat hundklädesmärket Cane Minores nya kollektion som finns att köpa på Small to Big på Kungsholmen.

Hundrastgårdar som vi har besökt
Björns Trädgård på Södermalm
Lilla Essingen
Norra Stationsgatan i Vasastan
Skinnarviken på Södermalm
S:t Göransgatan på Kungsholmen

Butiker och Gallerior där det är tillåtet att ta med hunden in
Fältöversten på Östermalm
Skrapan på Södermalm
Åhléns i Vasastan

Friluftsområden i Stockholm
Bellevueparken
Hundöarna på Drottningholm
Judarskogen vid Åkeshov
Långholmen på Södermalm

Restauranger och Fikaställen
Antikaffären på Hanverkargatan - Kungsholmen
Café Tabac i Gamla Stan
Café String på Södermalm
Flickorna Helin & Voltaire på Djurgården
Gärdet Stugan på Östermalm
Kafé Himlavalvet i Vasastan
Kruthuset på Djurgården
Sturegård på Djurgården

Ja, det var en hel del eller hur? Nu väntar ett nytt spännande år med nya kurser, förhoppningsvis nya kaféer och restauranger som ska upptäckas m.m.

Många varma hälsningar
Anneli

GOTT NYTT ÅR!

Jag vill tacka alla som har besökt Hund i Sthlm-bloggen under 2009. Det har varit så roligt med alla kommentarer från er läsare. Och jag hoppas att ni vill hänga med nästa år också. Jag ska försöka leta upp ännu fler ställen där det är tillåtet att ta med sig hunden på och jag har en idé om hur det ska gå till. Men den tänker jag inte avslöja nu.

Nu vill jag bara önska er ett GOTT NYTT 2010!


Nyhet: Djurgården - Flickorna Helin & Voltaire

Fick en fråga från en av bloggens läsare ifall caféet Flickorna Helin & Voltaire på Djurgården tillåter att man tar med sig hunden in på caféet även under vintern.

Jag tog kontakt med caféet och de svarade så här: de tar emot gäster med hund, men ibland kan det bli lite trångt bland borden och så finns det de som är allergiker. Så länge det fungerar för övriga gäster är det OK med att ta med våra fyrfota vänner.


Bilden lånad från deras hemsida.

Vinnarna är......

Nu är det äntligen dags att berätta vilka tre som har vunnit varsin DVD-film.
Vinnarna är:

Carolina
Gizmo & Leeloo
Sosso

Ni som har vunnit, skicka era adresser till mig på min mailadress: summerqueen2004@hotmail.com, så kommer filmen på posten.

GRATTIS! GRATTIS! GRATTIS!

Gamla Stan: Café Tabac

Nu har jag hittat ett nytt ställe där hundar är välkomna, nämligen Café Tabac på Stora Nygatan 46 i Gamla Stan.

Tabac är både ett café/bar samt en restaurang. Om man har hund med sig får man sitta i café/bar-delen. Man är välkommen både på dagen och kvällen. Det här är ett supertrevligt ställe, men väldigt trevlig personal och gott kaffe, bakverk och även tapasrätter. Och det är prisvärt. Inga överpriser alls.

Hunden får en egen vattenskål att dricka ur om den blir törstig.

Jag tog med mig Yoda idag och han tyckte det var toppen. Vi fick ett fönsterbord så han kunde sitta och titta på hundarna som passerade förbi.

Så har ni vägarna förbi, ska ni absolut ta och prova det här stället.

Härliga Hund-webbutik

Det finns massor av roliga saker hos Härliga Hund. Bl.a. hittade jag den här att sätta på kopplet. Tycker den verkar toppen, för ibland hittar man ingen papperskorg i närheten, t.ex. när man är ute i skogen. Och det är ju inte så kul att behöva bära omkring på påsen. Den finns i 2 storlekar och i 3 färger.


Bilderna är lånade från Härliga Hunds hemsida

Härliga Hund har även en butik i Trelleborg.

Bara 2 dagar kvar för tävlingen

Hej!

Ni har fortfarande chansen att vara med i tävlingen om att vinna en av tre DVD-filmer. Så ta chansen nu.

Gå in under kategorin Tävlingar och svara bl.a. på frågan.

Lycka till allihopa!!!

God Jul önskar vi alla!

 
Hoppas ni alla får en underbar julhelg.

Härliga Hund nr 1 för 2010


Nu är hundtidningen Härliga Hund på väg ut i butikerna. Tillsammans med tidningen fick man en liten godisbit.

Tidningen tar bl.a. upp hur man kör säkert med hund i bilen: galler, bur, sele. 7 råd för att skydda hunden vid fyrverkerier. Hur man kan vara med och nattvandra med hund. Om lavinhunden Azzi.

Rasspecialen handlar om Lagotto romagnolo.

Priset på tidningen är 59 kr. Nästa nummer kommer den 26 januari och handlar bl.a. om detta.


Den magiska koppen


Den här kom med posten igår. Visst är det häftigt?

Jag har beställt den genom ExtraFilm

Glöm inte tävlingen!

3 st DVD-filmer lottas ut den 28 december.

Gå in och kolla hur du kan vara med och få en av filmerna under Kategorin:Tävlingar

LYCKA TILL!


Hundsmart

När jag var på Hund 2009 ute i Älvsjö förra helgen så gick jag förbi en monter där det stod några personer från företaget Hundsmart. På deras hemsida kan man läsa att detta är "ett socialt nätverk för hundar, ägare, entusiaster, uppfödare och experter"

Är det någon här som är medlem på Hundsmart? I så fall vad tycker ni om denna sajt? Jag såg att man bl.a. kan lägga upp filmer och bilder, använda sidan om man vill sälja valpar , läsa om olika hundraser, uppfödare osv.

Uppblåsbar krage

Den här köpte jag igår på mässan.


En supersmart uppblåsbar krage som hindrar hunden eller katten att nå skador, operationssår eller utslag. Till skillnad från sedvanliga trattar kan hunden äta, sova och leka utan att störas. Ditt hem behöver heller inte bli sönderrepat av en hård plasttratt. (text hämtad från Smartasaker.se)

Jag tycker att den verkar väldigt bra. Mina hundar som är så små, blir ganska oroliga över att ha en tratt runt huvudet, så den här känns som ett mycket bättre alternativ.

Är det någon utav er som har provat den? Och i så fall, vad tycker ni?

Hundutställningens andra dag

Idag var det dags för mig och en utav mina hundar Yoda, att stå i Chihuahuacirkelns rasmonter. Det var första gången för mig och det var jättekul. Träffade massor med människor som ställde frågor om chihuahuan, hur gamla de kan bli, hur långt de kan gå på en promenad, vad de kostar osv. Här kommer lite bilder från idag. Yodas ögon blir nästa alltid röda på fotografier och det beror på att han har s.k. rubinögon.Tidningen Hundliv hade ett stånd där man kunde köpa äldre tidningar för bara 10 kr/st.

Flera företag och skolor fanns också representerade på mässan.

Jag köpte faktiskt en väldigt bra sak idag, men den berättar jag mer om imorgon.

Hundutställningens första dag

Åkte ut ganska tidigt till Älvsjömässan idag, tänkte att man skulle slippa stå i kö till kassorna, men det var jättemycket folk när jag kom fram. Först gick jag för att kolla chihuahuahundens rasmonter, ska ju stå där en stund i morgon. Så här fint hade de gjort i montern.
 


Sedan tog jag en tur för att kolla på några av de andra rasmontrarna.Det fanns en tävling för barn, kolla vilka fina teckningar de har gjort.


Small to Big hade ett bord där man kunde köpa bl.a. hundkläder mm

Jag köpte bl.a. en tassduk + dogball (waboba). Waboba-bollen studsar på vattnet.

Jag fick lite provpåsar på Canami, ett svensktillverket helfoder från Spannfod AB. Det här fick jag med mig hem.

Imorgon kommer jag att försöka vara där vid 14-tiden. Får se om jag hinner ta lite fler bilder, kanske från någon utav ringarna. Ska ha med mig en utav mina hundar imorgon, Yoda, ska bli intressant att se hur han kommer att reagera på alla hundarna.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! TÄVLING! 3 st DVD-filmer

Hej! Nu är det dags för en tävling här på bloggen. Men den här gången blir den lite annorlunda. Jag har fått 3 stycken DVD-filmer SNOW BUDDIES som jag tänkte lotta ut. Men innan jag kommer till själva tävlingen så tänkte jag tipsa om den allra senaste filmen om Valpgänget Santa Buddies - Julkul med Valpgänget!Disneys oemotståndliga valpgäng är tillbaka i ett vintrigt juläventyr! De blir en spännande och fartfylld resa när Valpgänget beger sig till det magiska
Nordpolen! Häng med Budderball, B-Dawg, Rosebud, Buddha och Mudbud i en tidlös julberättelse. När Tomtetass son, Lilletass verkar ha glömt bort julens sanna budskap måste Valpgänget påminna honom om att det viktiga är inte vad man får utan vad man ger. Santa Buddies - Julkul med Valpgänget är en härlig berättelse med den rätta julstämningen som lyser upp mitt i vintermörkret. En riktigt klassisk julsaga som du inte får missa!

Du hittar filmen på
CDon.com

Nu till tävlingen! Jag lottar ut 3 st Snow buddies-filmer. Om du vill vara med i tävlingen, gör så här:

1. Svara på frågan: Vid vilken ålder får hunden sina permanenta tänder: vid 12, 8 eller 5-6 månader?
2. Skriv en kommentar i detta inlägg.
3. Länka i din blogg (om du har någon) om denna tävling. Har du ingen blogg, är du lika välkommen ändå att delta.

Tävlingen avslutas den 28 december.

LYCKA TILL!


Cesar's Way - höst och vinter

Nu har jag läst de båda Cesar Millan-tidningarna som jag fick för ett tag sedan. Man känner igen upplägget, de liknar lite de hundtidningar vi har här i Sverige. Men det är intressant läsning. I båda tidningar har Cesar Millans fru Ilusion sin egen artikelserie. Man får också läsa om de s.k. Red Zone-hundarna. Många av oss har ju sett Cesar på TV där han visar hur man tar tag i olika problem, men här i tidningen kan man också läsa om hur han löser olika situationer.

Det finns en frågespalt där Cesar Millan svara på läsarnas frågor, lite recept på hundmat, spännande historier osv. Jag kommer att fortsätta prenumerera på den här tidningen för jag tror att den bara kommer att bli bättre och bättre. 

Svenska Kennelklubbens hundutställning

Hej!

Ska ni ställa ut eller bara komma och titta? Jag kommer att besöka utställningen både lördag och söndag. På lördagen ska jag bara titta på utställningarna och kanske handla lite julklappar. Men på söndag eftermiddag kommer jag och en av mina hundar, Yoda, stå i chihuahua-rasmontern. Kanske vi ses där?

En artikel från HundLiv

I senaste numret av tidningen Hundliv finns en artikel om Är bilburen säker vid krock?
 
Hur viktigt det är att hunden färdas i bilen på ett säkert sätt. Visst du att

                  
En Chihuahua som väger 2 kg vid en krock i 50 km/tim blir vikten 80 kg, i 90 km/tim blir vikten 256 kg

En Jack russell som väger 6 kg vid en krock i 50km/tim blir vikten 240 kg, i 90 km/tim blir vikten 768 kg

En Schnauzer som väger 15 kg vid en krock i 50 km/tim blir vikten 600 kg, i 90 km/tim blir vikten 1920 kg

En Schäfer som väger 30 kg vid en krock i 50 km/tim blir vikten 1200 kg, i 90 km/tim blir vikten 3840 kg

En Grand danois som väger 65 kg vid en krock i 50 km/tim blir vikten 2600 kg, i 90 km/tim blir vikten 8320 kg
Källa NTF

Det är verkligen viktigt att man inte har sin hund lös i bilen.

Genetik-kurs del 5Sista gången på kursen. Då pratade vi bl.a. om MH= Mentalbeskrivning Hund. Väldigt intressant. Först fick vi se en kort film som handlade om hur man testar en hunds mentala hälsa. Som t.ex. kontakt, lek, jakt, överraskning, spöken, ljudkänslighet, skott. På Genetica.se kan man hitta beskrivningsprotokoll över en massa olika hundraser. Gå in och kolla, det är verkligen intressant. Ibland kan det t.o.m. vara skillnad mellan en långhårig och en korthårig i samma ras. Vi kollade på allt ifrån tax till newfoundland.

Smällarupproret!

I kvällens program på SVTB (Barnkanalen) tar Lilla Aktuellt upp det här med "nyårssmällare". Programmet börjar kl 19.15.

En dagsbild också

Så här ser utsikten ut från mitt jobbfönster på förmiddagen. Inte så tokigt det heller. Fast eftermiddagsbilden som jag visade igår blir nog svår att slå.

Det här handlar inte om hundar

Nej, det gör det inte, men jag måste bara få visa er hur otroligt vacker himlen var i eftermiddags. Fotot är taget från mitt fönster på jobbet.

Vackert, eller hur?


Cesar's Way

Det är ganska många veckor sedan som jag berättade att jag tänkte börja prenumerera på Cesar Millans tidning. Och idag kom tidningen äntligen. Jag fick 2 nummer, både höstnumret 2009 och vinternumret 2010.

Jag har bara hunnit bläddra lite snabbt i tidningarna, men jag ska ta och kolla igenom dem mer grundligt lite senare. Jag lovar att återkomma med en fullständig recension om vad jag tyckte.

Nya Hundliv är ute nu


Idag hittade jag tidningen Hundlivs nya nummer ute i affären.

Har inte hunnit titta i tidningen ännu. Men det ska jag göra idag eller imorgon. Då kan jag berätta lite mer om vad den innehåller.

RSS 2.0