Kurs - i parning & valpning

Kurs i parning & valpning - helgkurs

Att föda upp en valpkull är en fascinerande upplevelse, men även en period som innebär mycket arbete. Det är en ansvarsfylld uppgift som kräver mycket kunskap. Många frågor och funderingar brukar uppstå, till exempel: vad som sker med tiken under löpningen eller när under löpningen det är lämpligast att para tiken?

 Detta är en av 6 delkurser i Stockholms Kennelklubbs uppfödarutbildning. Kurserna håller hög kvalitet och berättigar till diplom efter genomförd kurs. Om du inte är uppfödare men intresserad så är också du välkommen att delta. Man skall vara medlem i Stockholms Kennelklubb. Om du inte är det kan du gå med. Kostar under 400:-/år.

Mål: Vår förhoppning är att de valpar vi föder upp ska få en så god start som möjligt och kunna utvecklas på bästa sätt efter de genetiska förutsättningarna de har. Det är därför viktigt att tiken sköts på rätt sätt såväl före parning, som under dräktighet och digivningen. Våra beslut och vårt handlande kan ha stor betydelse för tiken och valparna.

Kursmaterial: Kursmaterial ingår inte. Om man vill kan man köpa böcker till exempel på Adlibris eller från SKK. Men det är inte nödvändigt. Du får kopierat material under kursen. Valpningsboken används vid delkursen om parning och valpning i uppfödarutbildningen. Boken är skriven för uppfödare, men även andra hundägare kan ha glädje av innehållet. Syftet är att ge en sammanfattning av kunskaper inom parning, valpning och sjukdomar i könsorganen hos både tik och hanhund. Boken ger också en anatomisk översikt, så att man förstår hur en defekt eller sjukdom påverkar hunden. Läsaren får även råd hur de nyfödda valparna tas om hand.

Uppfödarboken används vid alla delkurserna i uppfödarutbildningen.
Förkunskaper: Kursen vänder sig till dig som är eller skall bli hunduppfödare. Kursen är bra för den som är ny men även för dig som vill uppdatera dina kunskaper.

Kurstillfällen: Lördagen 20/4 10.00-16.00 och Söndag 21/4 10.00-16.00

Pris: 875 kr

Bra att veta Fika serveras under kursen.

Läs mer: Mer information finns på Svenska Kennelklubbens hemsida http://www.skk.se/uppfodning/utbildning-for-uppfodare/parning-och-valpning/

Christl Johansson Christl är Studiefrämjandets hundansvarige samtidigt som hon är lärare i de flesta hundkurser. Med en grundutbildning som djursjukvårdare, en lång erfarenhet av hunduppfödning och som flitig utställare håller hon många poster. Till exempel som SBK-instruktör, Hundtjänstinstruktör och Mentaltestfigurant. Stolt matte till tre mopsar Toddy, Quattro och Sebastian


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0