Kurs - Genetik för uppfödare

Genetik för uppfödare

Detta är en delkurs i Stockholms Kennelklubbs uppfödarutbildning. Kurserna håller hög kvalitet och berättigar till diplom efter genomförd kurs.
Om du inte är uppfödare men intresserad så är också du välkommen att delta. Man skall vara medlem i Stockholms Kennelklubb. Om du inte är det kan du gå med. Kostar under 400:-/år.

Mål Hur nedärvs de genetiskt betingade defekterna som finns inom en ras, hur stort inflytande har miljön på en egenskap, vilka färger kan valparna få i den tilltänkta parningskombinationen? Det är en lång rad av frågeställningar som vi har lättare att förstå om vi har genetiska kunskaper.


Moment och/eller Innehåll Vi har alla som mål att föda upp friska, sunda hundar med god hållbarhet och som dessutom fungerar för det användningsområde de är skapade för. Att minska risken för genetiskt betingade sjukdomar och defekter är givetvis något som vi alla strävar efter och därför är det viktigt att vi har så goda kunskaper som möjligt.


Man kan nog påstå att det inte finns några genvägar i avelsarbetet, att bedriva ett avelsarbete tar tid och vi vet att Rom inte byggdes på en dag. Kanske blir inte första generationen vad vi önskade, det kanske tar ytterligare några generationer tills vi nått vårt mål för vissa egenskaper medan det för andra egenskaper krävs endast en generation för en förändring.


Kursmaterial Avelsboken används. Boken tar bland annat upp ämnen som rasbildning och inavel, ärftliga sjukdomar och avel för bättre hälsa, genetik och långsiktiga mål för hundaveln. Men framför allt förklaras hundens genetiska uppbyggnad och vad som styr de kommande valparnas förutsättningar, blivande färdigheter och egenskaper.
Boken ingår ej i avgiften men om man vill kan man köpa böcker till exempel på Adlibris eller från SKK. Men det är inte nödvändigt. Du får kopierat material under kursen.
Uppfödarboken används också vid alla delkurserna i uppfödarutbildningen.


Förkunskaper Kursen vänder sig till dig som är eller skall bli hunduppfödare. Kursen är bra för den som är ny men även för dig som vill uppdatera dina kunskaper.

Kurstillfällen: Måndag 13/5, 20/5, 27/5, 3/6 & 10/6 kl: 18.30 -21.00

Pris: 875 kr

 Christl Johansson Christl är Studiefrämjandets hundansvarige samtidigt som hon är lärare i de flesta hundkurser. Med en grundutbildning som djursjukvårdare, en lång erfarenhet av hunduppfödning och som flitig utställare håller hon många poster. Till exempel som SBK-instruktör, Hundtjänstinstruktör och Mentaltestfigurant. Stolt matte till tre mopsar Toddy, Quattro och Sebastian.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0