Kurser genom Studiefrämjandet - Anatomi för uppfödare

Anatomi för uppfödare

Detta är en av 6 delkurser i Stockholms Kennelklubbs uppfödarutbildning. Kurserna håller hög kvalitet och berättigar till diplom efter genomförd kurs.
Om du inte är uppfödare men intresserad så är också du välkommen att delta. Man skall vara medlem i Stockholms Kennelklubb. Om du inte är det kan du gå med. Kostar under 400:-/år.

 Mål Delkursen i anatomi hjälper dig som uppfödare att finna sambandet mellan byggnad, rörelser och funktionalitet. Kurser i anatomi och bedömning har för många hundentusiaster blivit grunden till ett avsevärt fördjupat intresse för sambandet mellan anatomi och rasfunktion hos hundar. Vi hoppas att det även kommer att gälla för er som går denna kurs.

 Kursmaterial

Anatomiboken används vid delkursen om anatomi i uppfödarutbildningen. Avsikten med boken är att öka kunskapen om hundars konstitution så som den utvecklats för varierande ändamål inom olika raser. En breddad och fördjupad kunskap om anatomi och anatomiska begrepp bör kunna förbättra kommunikationen och öka samarbetsmöjligheterna mellan alla som sysslar med hundar.

 I Anatomibokenges en grundläggande och detaljerad genomgång av hundens anatomi. För att tydligt åskådliggöra och exemplifiera är boken rikt illustrerad med fotografier och teckningar. Boken vänder sig till såväl den hundintresserade lekmannen som den professionelle hunduppfödaren och den blivande exteriördomaren.

 Boken ingår ej i avgiften men om man vill kan man köpa böcker till exempel på Adlibris eller från SKK. Men det är inte nödvändigt. Du får kopierat material under kursen.
Uppfödarboken används också vid alla delkurserna i uppfödarutbildningen.

 

Plats: STOKK, Rindögatan 25 i Stockholm

Start: 8 april kl 18.30 - 21.15

Omfattning: 5 ggr

Pris: 875 kr

 

Förkunskaper Kursen vänder sig till dig som är eller skall bli hunduppfödare. Kursen är bra för den som är ny men även för dig som vill uppdatera dina kunskaper.

Lärare: Christl Johansson Christl är Studiefrämjandets hundansvarige samtidigt som hon är lärare i de flesta hundkurser. Med en grundutbildning som djursjukvårdare, en lång erfarenhet av hunduppfödning och som flitig utställare håller hon många poster. Till exempel som SBK-instruktör, Hundtjänstinstruktör och Mentaltestfigurant.

Stolt matte till tre mopsar Toddy, Quattro och Sebastian.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0