Nyårsafton

Detta inlägg är kopierat och lånat av Pshundar.se

NYÅRSAFTON

Reagerar era hundar på fyrverkerier &smällare?
Här är en text som vi skrev år 2010 på vår gamla sida, den hamnade även på första sidan på blogg.se och uppmärksammades väldigt mycket!
Ni får gärna kopiera detta och lägga in på era sidor, med länk till oss!

Att planera nyår redan nu. Vi kommer som vanligt vara hemma under nyår för våra hundars skull men den här gången ser det inte ut som att vi har några pensionatshundar. rätt skönt. Våra hundar bryr sig inte, dem sover och agerar som vanligt. Men vi gör som vi skrivit nedan i förebyggande syfte!

Tänkte bara skriva vad som kan vara bra att tänka på under nyår med vovven. tips! Begränsa hundens utrymme till ett rum. Dra för gardiner och persienner. Tänd lamporna i rummet. Dra igång musik eller TV högt så man inte hör fyrverkerierna. Försök att ”vara som vanligt”.

Om din hund blir skrämd en gång oavsett ålder så sitter det i efter. Diesel fick en smällare precis bakom sig  för två år sedan och var småskraj efter det, det var väldigt onödigt, ett gäng unga killar som skulle ha lite skoj tyckte dem. Men idag reagerar han inte på smällare. Håll er borta från smällarna och även ungdomarna, man vet aldrig. Planera tider ni ska ut med vovven så ni inte är ute runt tolvslaget. Självklart smäller dem hela tiden (av ngn anledning..) försök att gå på ställen där det inte är mycket folk.

Ni som har hundar som är runt året så är det nog många av er tänker ”äh, hon reagerade inte när hon var valp, varför skulle hon göra det nu för?”. Valpar vet ingenting, dem är helt omedvetna om faror. Håll er hemma och undvik fester och ta det bara lugnt! Låt inte en natt förstöra era hundars liv för att ni ska ha det trevligt en natt.

Är det så att ni ska vara tillsammans med någon kompis som har hund, se till att veta om den andra hunden är rädd för fyrverkerierna och dess ljud. Hundar har stor påverkan på varandra, speciellt när dem är rädda! Håll dem isånnafall separerade, typ i olika rum.

Smäll inte i onödan! Det finns dem som är ljudlösa och väldigt vackra att se på. Det finns både t-fat och Khom Loy, finns bild längst ner. Klicka HÄR för att komma till en hemsida med massa Khom Loy alternativ, finns i flera olika former och färger!

Det finns något som heter DAP som sägs ska lugna hunden, vi har inte provat detta och vi har svårt att tro att det fungerar men det är ju värt ett försök om man har en rädd hund. Läs mer om DAP här! Finns även CD skivor med fyrverkerier som man kan ha igång och vänja hunden vid ljudet, dock är det nog lite sent att börja träna detta nu. Det är någonting man bör göra väldigt mycket tidigare!

Var rädd om era hundar och andra djur!
Det är inte bara hundar som blir livrädda, rådjur, harar, rävar, fåglar osv. Hundar kan dö av rädsla &chock!

Det är ditt ansvar som hundägare!



Kommentarer
Postat av: madde

var med och tävla i min fototävling!

Tema: Vatten



Pris: En länk till dig i varje inlägg jag gör i en vecka!

Du har inget att förlora! :)



http://madeleinesoderstroms.blogg.se/2011/november/fototavling.html

2011-12-01 @ 17:09:09
URL: http://madeleinesoderstroms.blogg.se/
Postat av: MICKAN

Det kan vara riktigt jobbigt för många hundar. Har haft en sån hund. Men, det löste sig till slut.

2011-12-02 @ 07:54:44
URL: http://kodexet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0