Förbjud hundar i parker!

Fick hem lokaltidningen Östermalmsnytt idag. Och en av artiklarna handlade om att förbjuda hundar i parker.

Bilden lånad från tidningen

"Hund eller inte hund?

Det är frågan. Fyra av tio Östermalmsbor är positiva till ett hundförbud i parker.

Cirka fyra av tio Östermalmsbor tycker att det är ett bra förslag med ett hundförbud i vissa parker. Det visar en undersökning gjord av Östermalmsnytt och United Minds.

– Det finns få saker med stan som Östermalmsborna älskar mer än parker och grönområden. Vi umgås alltmer  i stadens parker och på sommaren har de blivit något av vårt andra vardagsrum. Om vissa hundägare missköter sig är det ur det perspektivet inte så konstigt att folk som i många andra frågor är väldigt liberala i just denna fråga många gånger är positiva till förbud – vem vill ha hundbajs i vardagsrummet, säger Paul Alarcón, omvärldsanalytiker på United Minds.

Stadsdelen delad

Men hundförbudsfrågan är något som verkligen delar stadsdelen. Nära var tredje Östermalmsbo tycker nämligen att det är ett ”Mycket dåligt förslag”. Och än så länge har det inte blivit verklighet. I våras var det nära när frågan om förbud i Spökparken i Vasastan var uppe för beslut i kommunfullmäktige. Den främsta anledningen till att många då ville ha ett förbud vara att hundarna ansågs förstöra gräset i parken. Då röstades förslaget till slut ner med motiveringen att det inte fanns tillräckligt starka argument för ett förbud. – Det står fast. Det finns inga planer på förbud mot hundar i parker i dagsläget, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Jacob Hellgren

Michael Toll


Vad tycker ni om ett sådant här förslag? En tanke som slår mig. Hur ska man göra för att förbjuda hundägare att gå i parker? Ska man ha vakter eller? Jag håller fullständigt med om att det är inte kul att trampa i hundbajs när man går igenom en park, eller om man vill sätta sig i gräset och hela tiden måste kolla hur det ser ut innan man lägger ut sin filt. Men det är ett stort steg att sätta upp förbud. Synd att vissa människor inte kan hålla efter sina hundar.


Kommentarer
Postat av: Fanny

jag anser att vi hundägare redan är avskärmade till ett fåtal platser. vart ska vi gå om vi helt plötligt inte får vistas i alla parker? dock hade koppeltvång och bajsupplockning kunna skärpas. jättebra skommarjobb för arbetslösa ungdomar att vara vakter i parkerna under sommaren osv.

2010-10-10 @ 08:54:19
URL: http://melkerpug.blogspot.com
Postat av: Quila o Ronja

Det vore ju förskräckligt synd med ett hundförbud. Bara för att det finns en "klick" människor som inte kan ta sitt ansvar och plocka upp efter sina hundar. Och hur skulle i så fall ett förbud ordnas rent praktiskt.....ingen aning.

2010-10-10 @ 10:00:31
URL: http://quilaoronja.blogspot.com/
Postat av: Kicki

Tycker det är trist att det över huvud taget ska gå så långt att det ens kommer upp till en diskussion att förbjuda hundar i parker. Men tursamt nog så läggs väl det förslaget i malpåse. Dessutom håller jag med dig om att det är trist att vissa hundägare fförstör för andra. Det ska vara en självklarhet att plocka upp efter sin hund!

2010-10-11 @ 03:33:47
URL: http://keeshond-wolfspitz.se
Postat av: Annette

Håller med dig. Det är trist att vissa ägare inte kan sköta sina hundar. Men ett förbud är ju ingen lösning. Ska man även förbjuda barn i parken? Jag som inte har barn kanske stör mig av att dom springer omkring, lämnar skräp, skriker. Stör mig av barnvagnar. Jag menar... det går ju inte. Vi måste vara toleranta mot varandra och visar hänsyn. Vi måste även ha överseende med dom som misslyckas ibland att sköta sina "barn" (hundar eller människor).

2010-10-11 @ 10:02:00
URL: http://www.annette-springer.blogspot.com
Postat av: marta

nej det ju inte alls kul att trampa i bajs men sen till exempel skåne eslöv ville förbjuda lösa hundar överallt men vill sedan flera år tillbaka inte sätta en ENDA hundrastgård... vad ska vi gör då? alltid ha koppel på och var ska våra hundar bli av med energi, leka med boll och liknande? tack och lov är det koppeltvång i centrum så jag kan fortsätta att ha de lösa i park nära hemmet och på gräsmattan nära

2010-10-12 @ 07:23:47
URL: http://hundtrio.blogspot.com/
Postat av: Elin

Intressant läsning!

2010-10-12 @ 18:15:40
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: anna

jaha kan man? tack för tipset :)

2010-10-13 @ 09:13:04
URL: http://duochdinhund.blogg.se/
Postat av: Athéa

Visst är det inte kul att trampa i bajs men man kan väl inte dra alla hundägare över samma kam. Dom flesta tar ju bort efter hundens behov. Men jag undrar var empatin och djurvännerna har tagit vägen som vill ha bort hundar och katter och andra djur? Som min mamma sa: Är man djurvän så är man människovän. Det ligger något i det om man nu tittar hur hela vårat samhälle ser ut. Det är ju tydligen "okej" att skjuta tom lokatter. Till vilken nytta. Jo, fötr jägare som gillar att fälla det vackra utan orsak.

2010-11-29 @ 20:39:38
URL: http://.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0