Valpens beteendeutveckling - kurstillfälle 2:1

Oj, vad veckorna går fort. Imorgon är det måndag igen och jag har glömt att berätta hur det var på kursen förra måndagen. Men här kommer en kort sammanfattning.

Vi hade fått i läxa att berätta om våra hundar, varifrån de kom och om de från början hade någon uppgift som t.ex. att vakta. Det var tillsammans 9 raser. Jag fick börja med att berätta om

Chihuahuan
Det finns flera teorier om varifrån den rasen kommer. En teori är att den härstammar från Nordafrika, en annan att den kommer från Malta , en att den är från Kina och sedan, och den kanske jag tror mest på att den kommer från Mexico. En av chihuahuans ursprungliga arbetsuppgifter hos Toltek- och Aztekindianerna var att varna för inkräktare. Så man kan säga att det var en signalhund. Och varnar, det gör den fortfarande för allt som är obekant. Fast en del skäller mer och en del mindre.

Hovawart
Är en tysk hund från början som när den skulle avlas fram hade schäfer, Newfoundland och Leonberger i sig. Det var en "gårdsvaktare", brukshund, draghund. Den finns i färgerna svart, black and tan och blond.

Staffordshire Bull Terrier
Kommer från England. Från början avlades den fram för hund- och tjurhetsningar men nu förtiden är den endast en sällskapshund.

Shetland Sheepdog
En gårdshund och vallhund. För att få fram den här rasen har man blandat collie, spets och norsk buhund. Det äter allt de hittar, så därför har de lätt för att gå upp i vikt.

Dogue de Bordeaux
Kommer från Frankrike. En vakthund som användes för vildsvinsjakt, vakta boskap

Welsh Springer spaniel
En fågelhund, gillar viltspår, mycket nosarbete

Portugisisk vattenhund
Levde på fiskebåtar, hjälpte till att dra in nät, hämtade fiskar som hade hamnat utanför nätet, simmade med meddelanden. De kan dyka ned till 4 meters djup. Den vaktar/larmar. De är energiska och impulsiva.

Lagotto Romagnolo
Härstammar från Italien. Är en apporterande fågelhund. Används till att hitta tryffel. Älskar att gräva. Är envisa. Kan användas till att leta kantareller.

Golden retriever
Ursprungshunden lär vara Flat coated retriever. Kommer från Storbritannien. En jakthund. Tycker om att "prata"

Ja, det var vad kursdeltagarna berättade om sina hundraser.

Vi diskuterade lite andra saker också, men jag får nog ta och skriva ett inlägg till. Annars blir detta för långt. Återkommer om en stund. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0