Hundträff den 3 juli - Hundar utan hem

Nu på lördag!

Kom och träffa hundar som söker hem 3 juli!

Nu är det dags för årets andra hundträff för er som vill träffa våra hundar som söker hem. Vi ses i Hagaparken, vid Stallmästargården och Haga forum, nära tennisbanorna kl 12.30-14.00 lördagen den 3 juli. Fika, hundar och medarbetare finns på plats! Välkomna!

(Vi regn ställer vi in, Det meddelas då på hemsidan.)

Södermalm - Högalidsgatan

Har hittat en hundrastgård till på Södermalm. Den här ligger på Högalidsgatan, mitt emot Borgarhemmet. Den var riktigt trevlig, eller vad tycker ni?

Yoda och Ronja träffade Ville.


Jag blev glatt överraskad av att det hängde en liten korg innanför grinden,
och i den fanns det en vattenskål och en rulle med bajspåsar. Hit kommer jag säkert att
gå tillbaka till. Supertrevligt!

Hundens språk

Om man inte har så stor erfarenhet av att ha hund så är den här boken ganska bra.

Boken beskriv så här:

"Beskrivning:

Att vifta på svansen, skälla eller visa tänderna hundens beteende är mångfasetterat. Att lära sig hundens språk är inte alls svårt. Här får du veta vad din hund försöker säga dig, hur den visar vad den vill och hur du kommunicerar med den i vardagslag."

Finns på Adlibris för 69 kr


Den 15 juli...

Kommer du att hitta den här tidningen i butiken.

En ny tidning om att Leka och aktivera sin hund.


Härliga Hund nr 7

Nu har även jag fått tidningen Härliga Hund nr 7 i brevlådan.

Jag har inte hunnit kolla in tidningen ordentligt, men jag kan se att den handlar mycket om sommar och semester.

Tidningen finns i butiken den 29 juni.


Försenad gratis hundtidning

Ni som prenumererar på Hundens Värld har säkert både märkt och även fått mail om att tidningen är försenad. Men ni som ännu inte har hittat till denna gratistidning på nätet, så tänkte jag informera om att nr 5 har blivit försenad pga att

"Vi jobbar och sliter

2010-06-08

Vi vill be så otroligt mycket om ursäkt för att tidningen är så försenad. Tiden räcker helt enkelt inte till.

Sedan förra numret har vi varit fullt upptagna med att försöka rädda fem hundars liv. Naturligtvis kommer ni att få läsa allt om detta i nästa nummer av tidningen. Vi ber än en gång om ursäkt, men vi var tvugna att göra denna prioritering, särskilt som vi inte hade några annonser till detta nummer.

Om vi lyckas få nummer fem färdigt så kommer det senast torsdagen den 10 juni, om det inte kommer innan dess, blir det ett dubbelnummer 5-6, som kommer senast den 25 juni. "

mvh

Natasja


Nu hoppas jag att tidningen snart kommer.


Vinn en fin kortlek!

Jag är med och tävlar om en jättesöt Totoro-kortlek.

Gå in på här och tävla du också!

Otroligt!

Jag har en kompis som under många år har bott på Kanarieöarna, men nu bestämt sig för att flytta hem. Hon har naturligtvis en hund Ronja, som har följt med under många år fram och tillbaka till Sverige. Och som ni vet så måste man ha alla papper i ordning som hundpass, vaccinationsintyg osv. Nu så har min kompis tänkt åka en tur till Kanarieöarna igen, och då måste hon skaffa ett avmaskningsintyg hos en veterinär.

Jag ringde till två veterinärer, Gärdets Djurklinik och Årstakliniken för att höra vad ett sådant intyg skulle kosta. Jag trodde inte mina öron när jag fick höra att Gärdet tog 650 kr + tabletten som man måste köpa själv på apoteket. Medans Årstakliniken tog 130 kr + tabletten som man själv köper. Hur i hela friden kan det vara en sådan stor skillnad? Ja, ni kanske förstår vilken djurklinik hon kommer att välja.

Visst är det konstigt? Jag skulle kunna förstå att priserna kan skilja beroende var i landet man bor, men här i Stockholm! Båda klinikerna är ganska stora, Gärdets är nystartat och Årstakliniken har flyttat till större lokaler. Så det borde inte vara så stor skillnad i pris, eller hur?

HUNDliv nr 3 juni - augusti ute nu!

Hej alla bloggläsare!

Idag när jag var på Hemköp så hitta jag nya numret av HUNDliv.

Jag har inte hunnit läsa tidningen ännu, men jag ser att det finns en hel bilaga som handlar om Valpen.

Kanske en tidning som ni också vill läsa. Det brukar finnas en hel del bra artiklar. 


Parning och valpning, kurstillfälle 3

Så var vi framme vid det näst sista kurstillfället. Den här gången pratade vi om sådant som man kanske inte vill tänka på, men det är väldigt viktigt att man är beredd ifall det skulle inträffa. Vad jag menar? Jo, om en eller flera valpar dör, eller är döda när de föds osv. när tiken ska föda. Usch! Det är verkligen inget man skulle vilja uppleva, men det kan ju hända.

En valp kan födas med vattenskalle, gomspalt, schistosomas (valpen föds med öppen buk) osv. Fram tills valpen är 3 dygn gammal, får man själv avliva valpen. Det är ingenting jag skulle klara av. Skulle ni?

Det är väldigt bra om man är två personer som är med när tiken ska föda, ifall något skulle gå fel, så en har möjlighet att ta hand om det är någon valp som behöver lite extra tillsyn, eller i värsta fall åka iväg med en valp som måste avlivas.

Vi pratade också om vad som kan hända med tiken under tiden hon är dräktig och efter att valpar är födda. Tiken kan få kramper, hur viktigt det är att se att alla moderkakorna har kommit ut, tiken kan få mjölkstockning osv.

Ja, som vanligt var det en väldigt givande och intressant kursdag.

Cesar's Way - julinumret

Fick den här tidningen i brevlådan igår.

Här berättar Cesar om sin resa till England, Skottland och Irland som han gjorde tidigare i år.

Man kan också läsa om Scooby-Roo, den tvåbenta hunden.

Jag har hört ryktas om att Cesar Millan kanske kommer till Sverige. Då hoppas jag att man får chans att gå och lyssna på honom.

Boktips

Den här boken läser jag just nu.

Boken är fylld av fina illustrationer av hundar i olika situationer. Författaren heter Walty Dudok van Heel.

I boken kan du läsa om:
Varg och tamhund
Hundspråk
Hur utbildar jag min hund
Vad tänker min hund om mig
Rasspecifika egenskaper
Att umgås med den äldre hunden

På Adlibris kostar den 139 kr

Hur en valpning kan gå till...

Fick ett väldigt bra tips på hur en valpning kan gå till. Förberedelser innan allt sätter igång, men också bra tecknade bilder samt foton på hur valpen ligger när den är på väg ut osv. Valpningskomplikationer, värksvaghet m.m. Jag tycker de har fått med det mesta. Så om ni är intresserade gå in och läs.

Parning och valpning, kurstillfälle 2

Oj, tiden går så fort, jag hinner ingenting. Jag bestämde mig för att så fort jag hade varit på kursen så kulle jag berätta om vad vi hade gått igenom. Men nu har det gått flera dagar, men jag ska iallafall berätta lite om vad vi gick igenom i måndags. 

Först började vi med att gå igenom lite av vad vi hade pratat om vid första kurstillfället. Men sedan gick vi lite djupare in på vad som händer under tiden som tiken är dräktig. Fostrets utveckling från vecka 1 till det är dags för tiken att föda vid vecka 9. Man räknar med att tiken är dräktig i 63 dagar, men valparna kan komma tidigare. Min Romeo kom på dag 61 och Zäta födde sina valpar på dag 57.

Vi gick också igenom hur det går till vid valpningen. Hur man ska hålla koll på temperaturen för att veta på ett ungefär när det är dags. Vi pratade om valplådan, hur den bäst ska vara anpassad både för tiken och för valparna.

Jag tycker att den här boken verkligen är bra. Den är lättläst. Man förstår precis hur allt går till.

Nästa kurstillfälle är nu på måndag.

RSS 2.0