Föreläsning på Lidingö

Föreläsning  för hundägare  – Hur får jag hunden till…..en kväll med Memea Mohlin !
 
Lyssnar din hund på dig eller blir det mest bara tjat? Drar den i kopplet och kommer den när du ropar?. Kvällen börjar med hundens förklaring till varför vi ofta får tjata. Därefter fortsätter vi med hur man i stället får trevligare promenader och bättre kontakt med sin hund.  Ett samarrangemang med Lidingö Brukshundsklubb.
Memea Mohlin är en välkänd profil i hundvärlden. Hon har skrivit flera böcker och arbetar även som hundägarcoach.

Föranmälan krävs! Föreläsningen sker i samarbete med Lidingö Brukshundsklubb, vars medlemmar betalar 200 kr. Ej medlemmar 240 kr. Ange i noteringsfältet om du är LBK medlem.

Föreläsare
Memea Mohlin är en av Sveriges mest kända hundtränare. Hon har ett brett register som innefattar både träning i lydnad för husbehov och tävlingslydnad. Hon är en flitigt anlitad och mycket uppskattad föreläsare och seminariehållare och har dessutom utkommit med ett flertal populära böcker


Lokal
Ansgarskyrkan, Lidingö centrum.
 
Anmäl dig hos Medborgarskolan

Föreläsning: Hur smart är din hund?

Per Jensen - Hur smart är din hund?
 
Kan man tala om intelligens hos hundar, och kan man i så fall mäta den? Ja, mycket talar för det. Idag finns intelligenstest som du enkelt kan genomföra hemma tillsammans med din hund. Förstår hunden ditt kroppsspråk? Hur många ord och meningar kan den lära sig? Förstår hunden dina ansiktsuttryck, och kan den rent av berätta saker för dig?

Föreläsare
Per Jensen är professor i etologi, och mycket uppskattad föreläsare och författare. I höst aktuell med boken ”Hur smart är din hund?”

Lokal
Föreläsningar kan flyttas. Läs informationen på kallelsen!

Bra att veta
Föreläsningen pågår ca 2 timmar inklusive paus.
 
Anmäl dig hos Medborgarskolan

Kurs: Träna balans med din hund

Träna balans med din hund  Nyhet!

Att träna balans med hundar har du stor användning för, oavsett om du jobbar med hundar eller har en familjehund hemma. Här jobbar vi med bollträningspass.


Innehåll En dag då du får lära dig mycket runt träning av balans för hundar. En boll kan vara bästa redskapet.


Upplägg Kursledarna pratar träning och ger tips på övningar som fungerar bra i olika situationer.


Förkunskaper Kursen kräver inga förkunskaper. Den är öppen för alla med ett stort hundintresse.


Kursledare Våra lärare, Kerstin Anderberg och Gunilla Ericsson från rådgivningsföretaget "Hundrådet", har en bred och mångårig erfarenhet av att jobba med hundar. De har tillsammans över 25 års erfarenhet där kunskap inom medicin, djurvård/sjukvård, rehabilitering och massage kompletterar varandra.


Kursmaterial Deltagarnas egna anteckningar.

Anmäl dig hos Medborgarskolan

 


Hundkurser mm genom Medborgarskolan i höst

Hej!
 
Här kommer några tips om hundkurser mm som Medborgarskolan håller i nu under hösten. Kanske du känner för att gå på någon?
 

Hundträning - vardagslydnad grundkurs, för hundar över 6 månader.

Vill du få tips och idéer på hur du kan träna för att få en glad och lydig hund? Då är det här kursen för dig. Kursen vänder sig till hundar över 6 månader.


Upplägg Kursen börjar med en teorilektion utan hundar där vi går igenom grunden för träning av hund samt hur man kan träna de specifika momenten. De resterande 5 gångerna ses vi i Rålambshovparken på Kungsholmen tränar hundarna. Gruppen kommer att vara på max 6 deltagare. Träningen bygger på positiv förstärkning det vill säga att man belönar fram rätt beteende. Alla hundar är olika så den praktiska träningen kommer att anpassas efter varje individ.


Innehåll Momenten som vi kommer att gå igenom är: · Sitt - Stanna kvar · Gå fint i koppel · Gå fint vid sidan · Inkallning · Stopp-kommando · Hundmöten · Hantering · Kommando för att avbryta ett oönskat beteenden


Kursledare Kursledare är Elin Sjödin. Elin är utbildad allmänlydnadsinstruktör på Sveriges Brukshundklubb men har också studerat på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) och Linköpings universitet där hon bland annat har läst Hund - avel, utfodring och hälsa på C nivå och Hundens beteendebiologi 2.


Utvecklingsmöjligheter Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hund, hundutbildning t ex  fler rena valp/hundträningskurser. Se Medborgarskolan


 

 

 


Gärdets Djurklinik firar 5 år

VÄLKOMMEN PÅ VÅRT 5-ÅRSKALAS!
I år fyller Gärdets Djurklinik 5 år. Det vill vi fira med Öppet Hus hos oss nu på lördag den 19 september mellan klockan 13.00-16.00. Sandhamnsgatan 65, Gärdet
 
BLAND ANNAT HÄNDER DETTA DETTA

- Rundvandring bakom kulisserna
- se operationssalar, tandmottagning och andra utrymmen på kliniken dit du annars inte kan komma.
- Träffa personalen
- Prata med Hill's och Royal som finns på plats med sina kunniga foderspecialister
- Få din hund "hull-bedömd" med en bodyscan (Royal)
- 20% rabatt på allt hundfoder i butiken
- Fyndlåda och fina erbjudanden på ordinarie sortiment i butiken
- Ponnyridning för alla barn
- Utlottning av fina priser och goodie-bags .....och så bjuder vi förstås på korv, dryck och kaffe!

Vi ser fram emot en trivsam eftermiddag fylld av fina erbjudanden och roliga aktiviteter. Självklart är även alla kompisar på fyra ben inbjudna.
 
VARMT VÄLKOMMEN! önskar vi på AniCura Gärdets Djurklinik
 
"All information är hämtad från AniCura Stockholms Regiondjursjukhus hemsida" 

Hundlöpet 20/9

HUNDLÖPET STOCKHOLM

Datum: 20 september 2015, kl: 09.30

Plats: Kungliga Djurgården

Längd: 5 km alternativt 10 km

Anmälningsavgift: 350 kr

 
Läs mer om Hundlöpet

 


RSS 2.0