Nytt hundfoder N & D

Jag har provat ett nytt hundfoder. Jag vet att det finns nästa lika många åsikter om hundfoder som det finns produkter. Jag vill absolut inte påstå att det jag tycker passar mina hundar ska passa alla andras. Det är verkligen en djungel av hundfoder. De flesta är nog bra på sitt sätt beroende på vad man har för hund. Vissa behöver speciell kost på grund av allergi osv. Priserna kan variera väldigt mycket också.
 
Jag har provat Royal Canin, Eukanuba, Orijen och några till. Royal Canin har jag använt mest, kanske för att det finns ett speciellt foder just för chihuahuahundar, men också för att en av våra hundar inte har kunnat äta något annat, trodde jag. Men nu har jag hittat ett foder som alla älskar och klara av att äta utan att få ont i magen.
 
Jag kom i kontakt med N&D första gången på en hundutställning. Jag fick en hel kartong gratis med fyra minipåsar med olika smaker som jag kunde prova. Jag var lite skeptisk. Jag vet att när man ska introducera ett nytt foder så ska man göra det under en längre period så att hundens mage hinner vänja sig. Och nu stod jag här med fyra minipåsar som knappast skulle räcka till mer en någon vecka, kanske två.
 
Jag provade med att bara ge två-tre bitar den första gången, och sedan ökade jag på med några bitar till vid varje utfodringstillfälle. Allt verkade att gå bra. Till och med Hera verkade att klara av den här maten.
 
 
Som ni ser av bilden kommer hundfodret ifrån Italien. Det innehåller inga spannmål. Så här står det bl.a. på innehållsförteckningen:
 

Natural & Delicious är en innovativ kost till 

hundar och katter som är baserad på sex enkla 

principer när det gäller kost till rovdjur. 

1. Låg glykemiskt index, med mindre mängd 

kolhydrater och i mindre utsträckning. 

2. Högt proteininnehåll från färskt kött av 

högsta kvalitet. 

3. Vitaminer och mineraler i rätt balans från 

frukt och grönsaker av högsta kvalitet. 

4. Speciella örter i rätt proportioner för korrekt 

och målinriktad verkan. 

5. Animalisk fett som lätt upptas. 

6. Helt fritt från komplexa spannmål eller 

små mängder med skonsamt och GMO-fritt 

Jag säger inte att alla hundar borde äta denna mat, men mina hundar mår toppen. En av våra tikar, Summer,  som alltid har fått sitta så länge när hon behöver bajsa behöver inte det längre utan hennes mage verkar fungera mycket bättre.
 
Natural & Delicious finns i flera smaker: fisk, fågel, lamm samt vildsvin och i 2,5 kg eller 12 kg påsar. Jag beställde från City Pet, de kör hem och lämnar vid dörren. Perfekt! City Pet har sin butik i Jordbro ifall man hellre vill åka dit och handla.
 
Ja, det här var ett litet tips ifall man vill prova något annat.

Kommentarer
Postat av: MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮

Vad bra. Har hund med känslig mage och har hittat den rättabalansen efter många år.

2015-05-26 @ 15:46:04
URL: http://kodexet.blogspot.com
Postat av: MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮

En trevlig midsommar önskar jag dig!

Svar: Jag önskar dig en trevlig midsommar också.
Hund i Sthlm

2015-06-16 @ 15:49:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0