Kurs - Hundutbildning VT13

Hundutbildning VT13

Hundutbildning För dig som älskar hundar och vill arbeta med hund i någon form, jobbar på ett hunddagis, driver eller planerar att starta ett dagis eller ett hundpensionat är det viktigt med en basutbildning. Krav från Jordbruksverket gör att du helt enkelt måste skaffa dig en bred grund att utgå ifrån. Arbetet med hundar blir dessutom så mycket roligare och mer utvecklande med rejäla kunskaper i botten. Medborgarskolans hundutbildning möter de nya kraven och är en mångsidig och stimulerande grundutbildning som innehåller både teori och praktik.
Innehåll Utbildningen innehåller följande delar som täcker in de krav som ställs från Jordbruksverket; •Hundens grundläggande beteendebehov •Raskunskap •Kommunikation •Stress hos hund •Problemhundar och problemhundägare •Föreläsning av veterinär angående smittskydd  •Första hjälpen •Föreläsning om pälsvård •Massage •Djurskyddslagstiftning, regler och lagar för hunddagis •Studiebesök


Upplägg Teoretiska pass utan hund i Medborgarskolans lokaler på Medborgarskolan. Ett praktiskt tillfälle på ett hunddagis med hundar. Det kan förekomma hemuppgifter samt viss redovisning under kursens gång. Dock inget resultatkrav för diplom, enbart närvaro. Efter utbildningens slut erbjuds möjlighet till praktikarbete i Stockholm på ett hunddagis.


Upplägg 9  Kurstillfällen: Start  fre 8/2, lö 9/2, sön 10/2 kl 9.30-16.00 ca, därefter  22-24/2  och 8-10/3. I kursavgiften 15 995 kr ingår besök av veterinär, hundfrisör samt studiebesök, kursmaterial, första hjälpen och den DVD  "Lathunden" som ledarna  tagit fram. Anmälningsavgift 1000: kr, betalas direkt vid anmälan.


Förkunskaper Utbildningen kräver inga förkunskaper. Den är öppen för alla med ett stort hundintresse och utgör en bra bas för vidare utbildning. Under kursen läggs stor vikt vid hundhälsa (inkl sjukdomslära och 1:a hjälpen), massage, stretching, beteende/stress och lagar och regler.


Kursledare Våra lärare, Kerstin Anderberg och Gunilla Ericsson från rådgivningsföretaget "Hundrådet", har en bred och mångårig erfarenhet av att jobba med hundar. De har tillsammans över 25 års erfarenhet där kunskap inom medicin, djurvård/sjukvård, rehabilitering och massage kompletterar varandra. De har producerat DVD "Lathunden - vårdhund". De samarbetar nära med veterinärer, sjukgymnaster och hundpsykologer.


Kursmaterial Kurspärm som fylls med material under kursens gång samt DVD:n  "Lathunden - vårdhunden". Studiebesök på hunddagis.


Utvecklingsmöjligheter Medborgarskolan erbjuder föreläsningar och kurser om hund och häst.
Diplom Efter avslutad kurs, med 80% närvaro i godkända moment, får du ett Diplom

Kurslokal: Medborgarskolan, Hagagatan 23 A

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0